Πρόσωπα

Ήταν 90 λεπτά μακριά από την Bundesliga και… τώρα γυρνά στην Championship: Πόσα άλλαξαν για τον Χρήστο Τζόλη σε ένα βράδυ;

Ήταν 90 λεπτά μακριά από την Bundesliga και… τώρα γυρνά στην Championship: Πόσα άλλαξαν για τον Χρήστο Τζόλη σε ένα βράδυ;

Αν η Φορτούνα Ντίσελντορφ έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει κόντρα στην Μπόχουμ, και απλώς υπερασπιζόταν το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού, τότε ο Χρήστος Τζόλης θα αγωνιζόταν σίγουρα στην Bundesliga τη νέα σεζόν. Πλέον, οφείλει να επιστρέψει στη Νόριτς, με την οποία «δένεται» με συμβόλαιο διετίας, και να αναμένει. Εκτός αν η ομάδα που «έλαμψε» μαζί της φέτος, αποφασίσει να πληρώσει κοντά στα πέντε εκατομμύρια, πράγμα που έχει κάνει μόλις μία φορά στην ιστορία της!

Έχει καταλάβει κανείς τι ακριβώς βίωσε ο Χρήστος Τζόλης, ο οποίος ανήκει στη Νόριτς, πριν από μερικές ώρες, στο μπαράζ ανόδου στη Bundesliga;

Με μία μυθική ανατροπή, η Μπόχουμ διατήρησε τη θέση της και στη νέα σεζόν της Bundesliga. Η Φορτούνα Ντίσελντορφ είχε όλους τους «οιωνούς» για να πάρει την άνοδο στα μεγάλα «σαλόνια» του γερμανικού ποδοσφαίρου, καθώς είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι, εκτός έδρας με 3-0. Όπως όμως φάνηκε, αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς με μία τρομερή εμφάνιση, η Μπόχουμ κέρδισε με το ίδιο ακριβώς σκορ και έστειλε τη συνάντηση στην παράταση.

Στο έξτρα μισάωρο καμία από τις δύο ομάδες βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με αποτέλεσμα να λύσουν τις «διαφορές» του στα πέναλτι. Εκεί, μοιραίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Ουτσίνο, στο 7ο κατά σειρά πέναλτι, με την Μπόχουμ να πανηγυρίζει την παραμονή της στην κατηγορία.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η συμφωνία ανάμεσα στα «καναρίνια» και την Φορτούνα Ντίσελντορφ, ήταν πως αν ο Έλληνας επιθετικός και πρώτος σκόρερ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της Γερμανίας, καταφέρει να ανέβει με την ομάδα του στην Bundesliga, τότε αυτομάτως παραμένει στον σύλλογο.

Ο στόχος όμως, δεν στέφθηκε από επιτυχία και κάπως έτσι, ο μοναδικός τρόπος για να επιστρέψει στη Γερμανία ο Χρήστος, είναι να αποφασίσει η Φορτούνα να πληρώσει τη Νόριτς. Η ρήτρα αγοράς του υπολογίζεται ανάμεσα στα 3,5 με 5 εκατομμύρια και ουδείς γνωρίζει αν η γερμανική ομάδα θα προβεί σε μία τέτοιου είδους κίνηση. Πόσω δε μάλλον από την στιγμή που έχει κάνει κάτι τέτοιο, μόλις μία φορά στην ιστορία της. Να δώσει δηλαδή περισσότερα από 3 εκατομμύρια για μία μεταγραφή, όπως προ πενταετίας, για τον Ντάβιντ Κοβνάτσκι, στην Σαμπντόρια!

Συνεπώς, τη δεδομένη χρονική στιγμή, όλα εξαρτώνται από τη Νόριτς, που αναλογικά με τη σεζόν που έχει καταγράψει φέτος ο Τζόλης, ίσως και να πανηγύρισε με την εξέλιξη του «μπαράζ». Διότι αρχικά, ο Έλληνας επιθετικός θα επιστρέψει στο «Κάροου Ρόουντ» και βλέπουμε… Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως «δένεται» με συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα, μέχρι και το καλοκαίρι του 2026!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0