Πρόσωπα

Η μεγαλύτερη στιγμή του Αϊζάια Τόμας, ένα έπος στο TD Garden: «Για την αδερφή μου, που με βλέπει από εκεί ψηλά» (video)

Η μεγαλύτερη στιγμή του Αϊζάια Τόμας, ένα έπος στο TD Garden: «Για την αδερφή μου, που με βλέπει από εκεί ψηλά» (video)

Πριν από 7 χρόνια, ο Αϊζάια Τόμας προσέφερε μια από τις σπουδαιότερες μπασκετικές παραστάσεις που έχουμε δει. Όχι γιατί δεν έχουν γίνει καλύτερες εμφανίσεις, αλλά γιατί το κίνητρο και η κατάθεση ψυχής του, ήταν πολύ σπουδαιότερα από το ίδιο το άθλημα.

Η εποχή που ο Αϊζάια Τόμας «τρέλαινε» τον μπασκετικό πλανήτη με όσα έκανε στο παρκέ με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς (2015-2017) φαντάζει πλέον μακρινή, και πιθανώς έχει περάσει στη λήθη για τους περισσότερους.

Κι όμως, υπάρχει μια ιστορία, που αφορά τον βραχύσωμο γκαρντ, που όποιος παρακολούθησε δύσκολα θα μπορέσει να την ξεχάσει.

Η ιστορία ξεκινάει στις 15 Απριλίου του 2017, με πολύ σκληρό τρόπο. Τότε, ο Αϊζάια Τόμας έχασε την αδερφή του. Η Τσίνα Τόμας απεβίωσε λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος, σκορπίζοντας τη θλίψη.

Το μπάσκετ ήταν ο τρόπος διαφυγής του Τόμας. Τα Play Offs ξεκινούσαν μια μέρα αργότερα, και αυτός μπήκε και έπαιξε κανονικά και στα 6 παιχνίδια της σειράς των Σέλτικς με τους Σικάγο Μπουλς, με δάκρυα στα μάτια και με παπούτσια που έγραφαν το όμομά της.

Μετά την πρόκριση επί των «Ταύρων, ήταν η σειρά των Γουάζιγκτον Γουίζαρντς να αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Σε εκείνη τη σειρά, στο δεύτερο παιχνίδι, ο Τόμας «απασφάλισε». Πέτυχε 53 πόντους και οδήγησε τους Σέλτικς στη νίκη με 129-119 στην παράταση. εισπράττοντας την  αποθέωση και τη συγκίνηση από ολόκληρο το TD Garden.

Φυσικά, το κίνητρό του, ο οδηγός του σώματος και της ψυχής του, δεν ήταν το κυνήγι κάποιας μπασκετικής διάκρισης. Το εξήγησε και ο ίδιος μετά το παιχνίδι:

«Από που ήρθε αυτό;», ρωτήθηκε μετά το παιχνίδι.

Ο Τόμας έσφιξε τα δόντια, σήκωσε το βλέμμα και απάντησε με τρόπο αποστομωτικό:

«Είναι η αδερφή μου. Σήμερα είναι τα γενέθλιά της. Θα γινόταν 23 σήμερα. Ό,τι κάνω είναι για εκείνη, και με βλέπει από ψηλά. Είναι όλο δικό της».

Μια από τις στιγμές, που ακόμα κι αν συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο, ξεπερνούν το μπάσκετ και τον αθλητισμό, και ταυτόχρονα τον κάνουν τόσο όμορφο.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0