Πρόσωπα

Ο Κάνααν έκανε τα ρεκόρ να... τρέμουν και τον Ολυμπιακό να ηρεμήσει! (video)

Ο Κάνααν έκανε τα ρεκόρ να... τρέμουν και τον Ολυμπιακό να ηρεμήσει! (video)
Ο Κάνααν έζησε βραδιά καριέρας απέναντι στην Άλμπα, απειλώντας ιστορικά ρεκόρ. Κι αν οι ψυχροί αριθμοί δεν έχουν μεγάλη σημασία, ειδικά απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο, έρχονται να «φωτίσουν» ακόμα περισσότερο, όσα κάνει ο Αμερικανός φέτος για την ομάδα του.
Ο Αϊζάια Κάνααν πραγματοποίησε ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague, για δεύτερη φορά φέτος, στον αγώνα κόντρα στην Άλμπα, με 31 πόντους και 9/14 τρίποντα. Με αυτήν την επίδοση, απείλησε Λάρκιν, Γκάουντλοκ και Μάρκους Έρικσον, οι οποίοι κατέχουν το ρεκόρ των περισσότερων εύστοχων τριπόντων άνα παιχνίδι, με δέκα. Ο Αμερικανός γύρισε σχεδόν μόνος του το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, δίνοντας σημαντική ψυχολογική ανάσα στην ομάδα του.



Ο Κάνααν είναι φέτος ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, και ο δεύτερος σε ποσοστό ευστοχίας από το τρίποντο, με 48%. Και στις δύο κατηγορίες, από πάνω του βρίσκεται μόνο ο Άλεκ Πίτερς

Σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, οι αριθμοί του παρουσιάζουν σοκαριστική βελτίωση. Πέρυσι σκόραρε 5.6 πόντους (38.1% 2π., 33.3% 3π.) με 2.5 PIR (αξιολόγηση), ενώ φέτος έχει 13.1 πόντους (58.5% 2π., 48.2%) με 10.6 PIR. 

Ταυτόχρονα, αποπνέει μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά και πίστη στην ομάδα και τις δυνατότητές της.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μπορεί να πάω στον πόλεμο μαζί της», «Δε θα ήθελα να είμαι πουθενά αλλού», «Αν μας στηρίζετε να το κάνετε και στα εύκολα και τα δύσκολα», είναι κάποιες από τις δηλώσεις που έχει κάνει σε διαφορετικά σημεία της σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας, δεν είναι όλα... ρόδινα σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο Κάνααν είχε ξεκινήσει να γυρίζει τον διακόπτη από το τελευταίο φινάλε της περσινής σεζόν, όταν πραγματοποίησε δύο πολύ σπουδαίες εμφανίσεις

Η πρώτη, στο game 1 της σειράς με τη Φενέρ, αποδείχτηκε και καθοριστική, μιας και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, με τον 33χρονο να πετυχαίνει 18 πόντους με 6/7 τρίποντα.

Η δεύτερη, θα μπορούσε να καταγραφεί ως «σταθμός» στην ιστορία του συλλόγου, όταν ο Κάνααν σκόραρε 21 πόντους στον τελικό με τη Ρεάλ. Διαμόρφωσε, μάλιστα, το 78-72, που έδειχνε να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των «ερυθρόλευκων», αλλά στη συνέχεια βίωσε, μαζί με τους συπαίκτες του, την οδυνηρή ανατροπή.

isiah.jpg

Παρ' όλα αυτά, τα δύο προαναφερθέντα παιχνίδια είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτά που έπεισαν τον Ολυμπιακό να τον κρατήσει και τη φετινή χρονιά, σε μια επιλογή που δικαιώνεται απόλυτα μέχρι στιγμής.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0