Πρόσωπα

Ο Χουάντσο συνεχίζει τις «χαμηλές πτήσεις», αλλά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον... Μπο Κρουζ! (video)

Ο Χουάντσο συνεχίζει τις «χαμηλές πτήσεις», αλλά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον... Μπο Κρουζ! (video)

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ δεν έχει βρει ακόμη τα «πατήματά» του στον Παναθηναϊκό και καλείται να το κάνει σύντομα, αφού το «τριφύλλι» τον έχει ανάγκη!  

Ο Παναθηναϊκός... των απουσιών ηττήθηκε με 90-75 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι, για την 23η αγωνιστική της EuroLeague και υποχώρησε στο 14-9.

Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν χωρίς δύο πόιντ γκαρντ (Σλούκας - Βιλντόζα) απέναντι στους Ισραηλινούς, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έχασαν και τον Κέντρικ Ναν, με τις επιθετικές τους λύσεις να... στερεύουν από ένα σημείο και έπειτα.


Σε τέτοιες βραδιές, που η κούραση κάνει την εμφάνισή της και οι... αναποδιές δεν «λένε» να τελειώσουν, όλες οι ομάδες χρειάζονται έναν παίκτη για να κάνει το step up, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί κομβικό για την εξέλιξη της εκάστοτε αναμέτρησης.

«X Factor» του «τριφυλλιού» λίγο έλειψε να γίνει, με 17 πόντους (ρεκόρ καριέρας), ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ωστόσο ήταν αρκετά... μόνος του στο δεύτερο ημίχρονο, την ίδια στιγμή που ο πιο «φρέσκος» πάουερ φόργουορντ του ΠαναθηναϊκούΧουάντσο Ερνανγκόμεθ... απουσίαζε για ακόμη ένα ματς στην επίθεση (0 πόντοι).

Ο Ισπανός φόργουορντ έχει βοηθήσει στο έπακρο την αμυντική λειτουργία της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, αφού προσφέρει physical παιχνίδι και βάζει συνεχώς τα χέρια του στην μπάλα, όμως στο επιθετικό κομμάτι, δεν έχει... πάρει ακόμη τα πάνω του!

Και αν ο Παναθηναϊκός έχει απαράμιλλη ποιότητα στο ρόστερ του και μπορεί να βγάλει πολλούς, διαφορετικούς «πρωταγωνιστές» ανά ματς, το βράδυ της Πέμπτης (25/01), οι λύσεις ήταν λίγες (ελέω απουσιών) και η ελληνική ομάδα είχε ανάγκη το επιθετικό ταλέντο του 28χρονου.

Η αλήθεια είναι πως ο Ερνανγκόμεθ συνεχίζει να προβληματίζει με την εικόνα του, αφού είναι ιδιαίτερα άστοχος (37% διπ., 26% τριπ.) και γι’ αυτό το λόγο, παραμένει μακριά από τον καλό του εαυτό, παρότι το καλοκαίρι είχε αποκτηθεί ως το βασικό «4άρι» των «πράσινων» και η μεταγραφή του είχε... ταράξει τα «νερά», λόγω του πλούσιου βιογραφικού του και των παραστασεών του.  


Συνολικά, στη φετινή EuroLeague, ο πρώην NBAερ μετρά - κατά μέσο όρο - 3.8 πόντους και 3.6 ριμπάουντ. Φυσικά και ο ίδιος έχει «ελαφρυντικά» και αυτά έχουν να κάνουν με το γεγονός πως δεν είχε αγωνιστεί ποτέ στην εν λόγω διοργάνωση, ενώ ταυτόχρονα, έμεινε και εκτός δράσης για περίπου έναν μήνα, καθώς είχε υποστεί κάταγμα στο δάκτυλο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής του, επηρεάζουν την απόδοσή του, η οποία επιβάλλεται να ανέβει, έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να προσθέσει ένα ακόμη πολύτιμο «όπλο» στην «φαρέτρα» του.  

Γιώργος Καπουκάκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0