Πρόσωπα

Ολυμπιακός: Χωρίς Μιλουτίνοφ και Φαλ «τρέμει», αλλά ο Πετρούσεφ έχει τον... τρόπο! (video)

Ολυμπιακός: Χωρίς Μιλουτίνοφ και Φαλ «τρέμει», αλλά ο Πετρούσεφ έχει τον... τρόπο! (video)

Σαν deja vu, από μέρος του ροτέισιον, πρώτη λύση ο Πετρούσεφ! Ο Ολυμπιακός ίσως ανησυχεί, αλλά ο Σέρβος ξέρει καλά, πως το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, το έπαιξε υπό αυτές τις συνθήκες. Και οι αριθμοί το αποδεικνύουν.

Η ατυχία έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα του Ολυμπιακού. Φαλ και Μιλουτίνοφ τραυματίστηκαν διαδοχικά, και τα θεμέλια στα οποία έχει χτιστεί το φετινό αγωνιστικό πλάνο κλονίζονται.

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στο ντέρμπι πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Υπενθύμισε έτσι την ποιότητά του, και έδειξε έτοιμος να αναλάβει το φορτίο που θα πέσει στους ώμους του, από κοινού με το νέο «5» που θα έρθει.

Και βέβαια, λίγοι θυμούνται πως, όταν ο Πετρούσεφ βρέθηκε σε αντίστοιχη κατάσταση πέρσι στον Ερυθρό Αστέρα, «εκτοξεύτηκε» και έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του.

Τη σεζόν 2022-2023, ο Ερυθρός Αστέρας είχε μια γεμάτη-τουλάχιστον ποσοτικά- frontline, με τον νυν ψηλό του Ολυμπιακού να πλαισιώνεται από τους Μπέντιλ, Μίτροβιτς, Κούζμιτς και Μάρτιν στις θέσεις «4» και «5». Ο τότε προπονητής, Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς, δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το να του βρει ρόλο, και εμπιστευόταν περισσότερο τον Μίτροβιτς και κυρίως τον Μπέντιλ.

Η άφιξη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς το Νοέμβριο του 2022 ήταν η αρχή της αλλαγής των δεδομένων, καθώς ο Μαυροβούνιος τεχνικός θέλησε να στηριχτεί στο ταλέντου του 22χρονου τότε Σέρβου.

Η αμέσως επόμενη καθοριστική στιγμή ήταν ο τραυματισμός του Χασάν Μάρτιν. Τα 15 λεπτά συμμετοχής του Αμερικανού «άδειασαν» από το ροτέισον, και σε συνδυασμό με το ότι ο Ιβάνοβιτς μείωσε δραστικά το χρόνο του Μπέντιλ, η fronltline της ομάδας στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά στους Μίτροβιτς και Πετρούσεφ, όπως ακριβώς θα γίνει και τώρα με τον 23χρονο και τον Πίτερς.

Τα πράγματα που είχε κάνει ο Πετρούσεφ, όσο ο Μάρτιν ήταν τραυματίας, ήταν εκπληκτικά, και οι αριθμοί του πραγματικά ζάλιζαν.

Σε οκτώ συνεχόμενους αγώνες, από τις 15 Δεκεμβρίου του 2022 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2023, κατέγραψε τους εξής μέσους όρους:

- 27 λεπτά συμμετοχής

- 18.1 πόντοι  (74.2% 2π., 33.3% 3π., 88.6% βολές)

- 6.8 ριμπάουντ

- 1.3 τάπες

- 22.5 μονάδες αξιολόγησης

Στο διάστημα αυτό, ο Πετρούσεφ κατάφερε να «πληγώσει» και τον Ολυμπιακό:

Ο Σέρβος δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ίδιο μομέντουμ. Έπαιξε μια ταχύτητα κάτω στο υπόλοιπο της σεζόν, ίσως γνωρίζοντας πως θα φύγει, ή επηρεασμένος από τη δημόσια κριτική του Ιβάνοβιτς για την αμυντική του συμπεριφορά. Παρ’ όλα αυτά, απέδειξε ξεκάθαρα, πως όταν παίρνει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, και απολαμβάνει επιθετική ελευθερία, βγάζει τον καλύτερό του εαυτό.

Αυτόν τον εαυτό του Σέρβου έχει ανάγκη άμεσα ο Ολυμπιακός, ώστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, το πολύ δύσκολο διάστημα που έρχεται.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0