Πρόσωπα

Ο ηγέτης Σλούκας, που γίνεται «ένα» με τον κόσμο και είναι πάντα εκεί για τους συμπαίκτες του! (video)

Ο ηγέτης Σλούκας, που γίνεται «ένα» με τον κόσμο και είναι πάντα εκεί για τους συμπαίκτες του! (video)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR βρήκε στον Κώστα Σλούκα τον ηγέτη που έψαχνε χρόνια και αυτός με την σειρά του είναι στο πλευρό των συμπαικτών του, όταν τον χρειάζονται και πρωτοστάτης της… εξέδρας!

O Παναθηναϊκός διανύει την πιο «καυτή» του περίοδο, αφού μετρά 7 νίκες στα τελευταία 8 παιχνίδια πραγματοποιώντας τη μία πειστική εμφάνιση μετά την άλλη.

Οι «πράσινοι» έκλεισαν με απόλυτα θετικό πρόσημο την δεύτερη συνεχόμενη διαβολοβδομάδα της EuroLeague με νίκες απέναντι σε Αναντολού Εφές και Μονακό.

Την αναμέτρηση μάλιστα κόντρα στους Μονεγάσκους η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μετέτρεψε σε… περίπατο από εκεί που δεν το περίμενε κανείς νικώντας με 25 πόντους και περιορίζοντας πλήρως τον σταρ τους, Μάικ Τζέιμς.

sloukas-1_3.jpg

Σε αυτό το ματς, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έδειχνε πως αρχίζει να… ξεκλειδώνει και να βρίσκει τα πατήματά του κάτι που απασχολούσε το τελευταίο διάστημα τις τάξεις του Παναθηναϊκού.

Ο Ισπανός φόργουορντ έκλεισε το παιχνίδι με 10 πόντους μεταξύ αυτών και δύο εύστοχα τρίποντα, ενώ έκανε ξανά εξαιρετική δουλειά στην άμυνα. Μετά το τέλος του αγώνα, φανερά συγκινημένος, ο Χουάντσο έπεσε στην αγκαλιά του αρχηγού του «Τριφυλλιού», Κώστα Σλούκα, ο οποίος τον επιβράβευσε για την καλή του εμφάνιση, ίσως και την καλύτερή του με τα «πράσινα».

Αυτό το τρυφερό στιγμιότυπο μας θύμισε τον τρόπο που ο 33χρονος γκραντ αντιμετώπισε και την προηγούμενη εβδομάδα τον Λούκα Βιλντόζα, όταν και φόρεσε τα… παπούτσια του Σλούκα και «έλαμψε» στη La Fonteta κόντρα στη Βαλένθια με 19 πόντους και 5/7 τρίποντα.

Τότε, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, που παρακολούθησε την αναμέτρηση από τον πάγκο εξαιτίας τραυματισμού έσπευσε να συγχαρεί τον Βιλντόζα για την εμφάνισή του αγκαλιάζοντάς τον κατά τη διάρκεια της flash interview, ενώ δεν δίστασε να τον υποδεχτεί με… φατούρο όταν μπήκε στα αποδυτήρια.



Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα με τον Κώστα Σλούκα αποδεικνύουν περίτρανα πόσο κοντά είναι ο Έλληνας γκαρντ στους συμπαίκτες του εμψυχώνοντάς τους και όντας δίπλα τους. Αυτά είναι και τα συστατικά ενός πραγματικού ηγέτη και τέτοιος είναι αδιαμφισβήτητα ο Κώστας Σλούκας.

Εξάλλου, είναι ο… πρωτοστάτης της εξέδρας μετά από κάθε νίκη, αφού γίνεται ένα με τον κόσμο και δίνει το σύνθημα με την πρώτη ευκαιρία για τραγούδια και πανηγυρισμούς. Πρωταγωνιστεί στα συνθήματα και το ζει με την ψυχή του σαν μικρό παιδί! Ο αρχηγός των «πράσινων» έχει βρει τον ρόλο του στην ομάδα και μοιάζει να τον απολαμβάνει και με το παραπάνω. Είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0