Πρόσωπα

Ο ένας «έχασε» το... τρένο και ο άλλος είναι μία μεταγραφή μακριά: Ο Παπασταθόπουλος, προλαβαίνει;

Ο ένας «έχασε» το... τρένο και ο άλλος είναι μία μεταγραφή μακριά: Ο Παπασταθόπουλος, προλαβαίνει;

Ο Παπασταθόπουλος «πάτησε» Ισπανία και σε μία καριέρα γεμάτη εμπειρίες θα μπορεί πλέον να προσθέσει και την La Liga. Ο Σωκράτης έχει κάνει το 4/5 στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ένα ασυνήθιστο επίτευγμα για Έλληνα ποδοσφαιριστή, αν και δεν είναι ο πρώτος που το πετυχαίνει…

Μπορεί στη Stoiximan Super League το ελληνικό στοιχείο στις ομάδες να είναι τουλάχιστον παραγκωνισμένο, στην Ευρώπη όμως εκτιμάτε και με το παραπάνω.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αφού έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, προς Ισπανία μεριά. Μία χώρα που μέχρι πρότινος δεν είχε… επισκεφθεί, συμπληρώνοντας πλέον «καρέ» στα top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης με 4/5.

Η Μπέτις εμπιστεύτηκε το ταλέντο του έμπειρου Έλληνα αμυντικού και θα του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην La Liga για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Sokratis Papastathopoulos, new Real Betis player - Real Betis Balompié

Μετά την Serie A (με Τζένοα και Μίλαν), την Bundesliga (με Βέρντερ Βρέμης και Ντόρτμουντ), την Premier League (με Άρσεναλ), ήρθε και η σειρά της La Liga. Πλέον από το παλμαρέ του λείπει μόνο η Ligue 1 και στα 35 του χρόνια μοιάζει δύσκολο να καταφέρει να συμπληρώσει την μαγική «5αδα», αν και ποτέ δεν ξέρεις.

Sokratis Papastathopoulos, the Colossus of Borussia Dortmund | Bundesliga

Ο Σωκράτης όμως, δεν είναι το μοναδικό Ελληνόπουλο που έχει φτάσει τόσο κοντά σε ένα τέτοιο, σχεδόν αδιανόητο, επίτευγμα.

Πρώτος το είχε πετύχει ο Ορέστης Καρνέζης. Ο επί μία 6ετία κίπερ του Παναθηναϊκού, αποχώρησε από το «τριφύλλι» το 2013 και έκτοτε έχει ταξιδέψει (κυριολεκτικά) ολόκληρη την Ευρώπη.

Αφετηρία του ήταν η Ιταλία και η Ουντινέζε, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν η Γρανάδα και η Γουότφορντ, μέχρι να γυρίσει στην Seria A για χάρη της Νάπολι.

Watford keeper Orestis Karnezis hits back at those who doubted his  credentials - HertsLive

Το 2020 τον απέκτησε η Λιλ στην οποία και κρέμασε τα… γάντια του. Μόνο η Bundesliga έλειπε από το «ασφυκτικά» γεμάτο βιογραφικό του Ορέστη.

FOOTBALLFANSSTUFF on X: "Lille have signed Orestis Karnezis from Napoli on  contract until 2023. <a href=

Δεύτερος στην σχετική λίστα είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού αποχαιρέτησε το Λιμάνι, στην τρυφερή ηλικία των 19 για την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Η δυσκολία προσαρμογής σε συνδυασμό με τους συνεχόμενους τραυματισμούς δεν του επέτρεψαν να καθιερωθεί στην Γερμανία. Τα περιορισμένα λεπτά συμμετοχής τον οδήγησαν σε μία ατελείωτη «περιοδεία» με συνεχόμενους δανεισμούς για να μπορέσει να βρει την… Ιθάκη του.

Ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό ο ελεύθερος Ρέτσος» - to10.gr

Από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, μέχρι την Σεντ Ετιέν και την Βερόνα. Ο Ρέτσος πέρασε απ’ όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της ηπείρου, πριν επιστρέψει και πάλι στον Ολυμπιακό, πιο ώριμος από ποτέ, στα 25 του.

L' Equipe: «Στην Ελλάδα ο Ρέτσος να επισκεφτεί γιατρό»

Αν υπάρχει πιθανότητα κάποιος να καταφέρει να αγωνιστεί ΚΑΙ στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, ο Παναγιώτης συλλέγει τις περισσότερες πιθανότητες.

Μπροστά του ακόμη έχει μία γεμάτη καριέρα που μπορεί να τον οδηγήσει στην Γαλλία και να ολοκληρώσει το πιο απίστευτο «παζλ» που θα έχει πραγματοποιήσει ποτέ Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0