Πρόσωπα

Νταν Μπερν: Κάποτε ερασιτέχνης, τώρα σκόρερ στο Champions League - Tα όνειρα γίνονται πραγματικότητα! (video)

Νταν Μπερν: Κάποτε ερασιτέχνης, τώρα σκόρερ στο Champions League - Tα όνειρα γίνονται πραγματικότητα! (video)

Ο Νταν Μπερν μέχρι τα 20 του χρόνια αγωνιζόταν σε ερασιτεχνικές ομάδες. Πλέον, έχοντας κλείσει τα 31, όχι μόνο άκουσε τον ύμνο του Champions League μέσα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» παρά σκόραρε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση επί της Παρί Σεν Ζερμέν.

Κάθε φορά που αναρωτιέσαι αν τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, υπάρχει πάντα κάποιος που με την ιστορία του αποδεικνύει πως ναι, γίνονται. Ο Νταν Μπερν είναι ένας από αυτούς.

Ο 31χρονος αμυντικός της Νιούκαστλ σκόραρε για το 0-2 των Άγγλων στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» επί της Παρί Σεν Ζερμέν (4/10) και μάλιστα όχι σε οποιαδήποτε διοργάνωση, αλλά στο Champions League.

Ο δρόμος μέχρι να φτάσει ο Μπερν να «πληγώνει» τα δίχτυα ομάδων τέτοιου επιπέδου ήταν λιγότερο εύκολος και περισσότερο απρόβλεπτος.

Γεννημένος στο Μπλάιθ του Ηνωμένου Βασιλείου, έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο στην ερασιτεχνική Ντάρλινγκτον.

Σε ηλικία 20 ετών ξεκίνησε να αγωνίζεται για την Γέοβιλ. Ούτε αυτή η ομάδα είναι επαγγελματική και ακόμα και σήμερα παίζει στη 5η κατηγορία της Αγγλίας.

Επόμενος σταθμός της καριέρα του ήταν η Φούλαμ, με τον Μπερν να γίνεται παίκτης της Τσάμπιονσιπ σε ηλικία 21 χρονών. Για μία σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα του Μπέρμιγχαμ και στη συνέχεια επέστρεψε στο Λονδίνο.

Το 2016, η Γουίγκαν έκανε δικό της τον Άγγλο επιθετικό έναντι 750 χιλιάδων ευρώ. Ο σύλλογος τότε βρισκόταν στην Τσάμπιονσπιτ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί από οικονομικά προβλήματα και έχει καταλήξει στην 3η κατηγορία.

Σε αντίθεση με την πορεία της παλιάς του ομάδας, αυτή του Μπερν ήταν συνεχώς ανοδική, φτάνοντας το 2018 να φορέσει τη φανέλα της Μπράιτον. Μετά από μία σύντομη δεύτερη θητεία στη Γουίγκαν, η Νιουκάστλ χτύπησε την πόρτα των «γλάρων» και θέλησε να κάνει δικό της τον 31χρονο μπακ για 15 εκατομμύρια ευρώ!

Επρόκειτο για μία από τις πρώτες μεταγραφές που πραγματοποίησαν οι Σαουδάραβες αφότου απέκτησαν τις «καρακάξες» και είναι τρελό να σκεφτεί κανείς πως διέθεσαν ένα τέτοιο ποσό για έναν παίκτη που μέχρι τα 20 του ήταν ερασιτέχνης!

Μετά από αυτό το μεγάλο ποδοσφαιρικό ταξίδι, ο Μπερν κατάφερε να σκοράρει και στο Champions League. Τίποτα δεν είναι τελικά ακατόρθωτο…  

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0