Πρόσωπα

Αλεξάντερ Γερεμέγεφ: Η πρώτη, «βασιλική» υπόσχεση προς τον Παναθηναϊκό… (video)

Αλεξάντερ Γερεμέγεφ: Η πρώτη, «βασιλική» υπόσχεση προς τον Παναθηναϊκό… (video)

Αυτό που προσπαθεί από το καλοκαίρι να χτίσει, αποφέρει καρπούς. Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ άρπαξε τη στιγμή του. Ο... διάδοχος του θρόνου που έγινε «βασιλιάς», όπως ανέφεραν στην πατρίδα του, στο επίσημο ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα, πέτυχε το πρώτο του γκολ χαρίζοντας βαθμό στο 90’ + 6’. Και αυτό μπορεί ν’ αποτελέσει το πρώτο σημάδι…

Ο 30χρονος Σουηδός έβαλε την υπογραφή του στο ντέρμπι των «πράσινων» απέναντι στον ΠΑΟΚ (01/10, 2-2) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το βράδυ της Κυριακής. Ο Παναθηναϊκός είδε τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται δις στην αναμέτρηση, ωστόσο, θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για αδικία αν το «τριφύλλι» δεν έπαιρνε κάτι βάσει της εμφάνισης που πραγματοποίησε. Και κάπου εκεί μπαίνει στην ιστορία ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ

Πέρασε στη θέση του Ιωαννίδη στο 82ο λεπτό του παιχνιδιού. Δεν έπαιξε μαζί του στην επίθεση. Ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε ν’ αποσύρει τον Έλληνα επιθετικό που είχε κλειστεί αρκετά καλά σε όλο το ματς από τους αντιπάλους του. Ο Γερεμέγεφ, βλέποντας τον κόσμο από τα 192 εκατοστά, περίμενε μια ευκαιρία. Μια κίνηση.

Μια ενέργεια την οποία είχε δουλέψει μαζί με τους συμπαίκτες του στην προπόνηση. Ο ίδιος το είπε πως είχε φροντίσει να μεταφέρει προφορικά στον Μλαντένοβιτς που θα ήθελε ιδανικά την μπάλα, αν κατάφερνε εκείνος να βρει χώρο και χρόνο για ένα καλό γέμισμα.

Ο Σουηδός επιθετικός άνοιξε λογαριασμό με την φανέλα του Παναθηναϊκού στην πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο παιχνίδι, σε ντέρμπι, μπροστά στο κοινό της ομάδας στην Λεωφόρο. Και είναι μια πρώτη δικαίωση και για τον ίδιο, έπειτα από το πολύ καλό πρόσωπο που είχε δείξει και στη φετινή προετοιμασία των «πράσινων».


Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2023. Υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2025. Το δεύτερο μισό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου το πέρασε ως δανεικός στον Λεβαδειακό και από τους θερινούς μήνες ενσωματώθηκε στο ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τα 22 γκολ σε 27 παιχνίδια (με 46 τελικές και 19,9 xGoals!) στην τρίτη θητεία του με την λατρεμένη του Χάκεν την ποδοσφαιρική χρονιά 2021-2022, το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του κλαμπ και τα συνολικά 33 τέρματα σε 1,5 έτος στον σύλλογο της πατρίδας του, τον έστειλαν στην Ελλάδα. Μέχρι να φτάσει στην πατρίδα μας, είχε περάσει και από την Μάλμε, την Ντινάμο Δρέσδης, αλλά και την Τβέντε. Ο... διάδοχος του θρόνου, έφτασε να χαρακτηριστεί «βασιλιάς» της Allsvenskan. 

Ο Γερεμέγεφ έδειξε και στα φετινά φιλικά των «πράσινων» πως έχει ένστικτο για να μπει στη φάση και να πάρει την σωστή θέση εντός περιοχής. Βέβαια, μπορεί να κινηθεί και εκτός αυτής και να φροντίσει ώστε να είναι απειλητικός για την αντίπαλη εστία ακόμα και όταν βρεθεί σε απόσταση.


Έχει πολύ καλά τελειώματα και θα προκαλέσει μπελάδες όταν βρεθεί στο «κουτί» είτε πρόκειται για γρήγορη επίθεση είτε για σετ παιχνίδι. Είναι ένας λόγος για να είναι προβληματισμένοι και σε εγρήγορση οι αμυντικοί των «απέναντι».

Κάπως έτσι φρόντισε να το πράξει και απέναντι στον ΠΑΟΚ και σχεδόν δίχως να χρειαστεί να σηκωθεί από το έδαφος, έχοντας πάρει την καλύτερη θέση για το γέμισμα του Μλαντένοβιτς στην πλάτη του αντιπάλου του. Αφού πέρασε η μπάλα, δεν θα έχανε από εκεί την μεγάλη του στιγμή… 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0