Πρόσωπα

Στάνκοβιτς vs Πασχαλάκης: Η επιστροφή και ο «βράχος»! (video)

Στάνκοβιτς vs Πασχαλάκης: Η επιστροφή και ο «βράχος»! (video)

Οι «φύλακες-άγγελοι» της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού κάτω από τα δοκάρια. Τσίτσαν Στάνκοβιτς και Αλέξανδρος Πασχαλάκης ετοιμάζονται να υπερασπιστούν την εστία της ομάδας τους στο ντέρμπι της Κυριακής (17/09, 21:30). Δύο πορείες διαφορετικές, όμως με κοινό στόχο. Τη νίκη!

Σχετικά Άρθρα

Ώρα… ντέρμπι την Κυριακή (17/09, 21:30) στη Νέα Φιλαδέλφεια! Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τους δύο αντιπάλους να δοκιμάζονται στο πρώτο τους μεγάλο παιχνίδι εντός των συνόρων για τη νέα σεζόν.

Αμφότερες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League. Ένας από τους λόγους που επιτεύχθηκε ο συγκεκριμένος στόχος είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από τα δοκάρια. Τσίτσαν Στάνκοβιτς και Αλέξανδρος Πασχαλάκης, με ορισμένες καίριες επεμβάσεις στα ευρωπαϊκά ματς των ομάδων τους στα προκριματικά, φρόντισαν ώστε να γίνει η… δουλειά.

Ο τερματοφύλακας της «Ένωσης» μπαίνει πλέον στην τρίτη του σεζόν στον σύλλογο. Φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα» το καλοκαίρι του 2021 και πήρε κατευθείαν φανέλα βασικού. Ένας τραυματισμός ωστόσο τον έθεσε εκτός τον Δεκέμβριο και τον ταλαιπώρησε για αρκετούς μήνες.

σταννκοβιτς.jpg

Κάτω από την εστία γύρισε στη φάση των Play Off της σεζόν 2021-22, ενώ θα συνέχιζε και στην έναρξη της επόμενης. Τουλάχιστον μέχρι να τραυματιστεί και πάλι τον Οκτώβριο, γεγονός που χάρισε τα γάντια του βασικού γκολκίπερ στον Αθανασιάδη, μέχρι και το φινάλε της περιόδου.

Ο Ματίας Αλμέιδα, όμως, επιλέγει να εμπιστευτεί τον Αυστριακό γκολκίπερ για άλλη μία φορά. Αποτελεί και πάλι τη βασική του επιλογή για την υπεράσπιση της εστίας και μέχρι στιγμής δείχνει να τον δικαιώνει. Ειδικά εάν λάβουμε υπ’ όψιν κάποιες καίριες επεμβάσεις που πραγματοποίησε στο δεύτερο ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην OPAP Arena, που οδήγησαν τελικά την ΑΕΚ στην πρόκριση για τα Play Off του Champions League!

Από την άλλη, ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» από τη στιγμή που βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ, παρέμεινε σταθερά εκεί. Ο Ολυμπιακός απέκτησε ως ελεύθερο τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη τον Σεπτέμβριο του 2022, με την πρώτη του σεζόν να είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Σε 27 συμμετοχές, δέχθηκε 19 τέρματα, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του σε 14 περιπτώσεις!

παχασ.jpg

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς τον βρίσκει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Έχει αγωνιστεί ως βασικός και στα επτά επίσημα παιχνίδια των Πειραιωτών, σε προκριματικά Europa League και Stoiximan Super League, με τους αριθμούς του να εντυπωσιάζουν. Έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ, από Γκενκ και Τσουκαρίτσκι, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση κόντρα στους Βέλγους στο Γ. Καραϊσκάκης. Μετρά ήδη, λοιπόν, πέντε αγώνες με ανέπαφη εστία.

Ο Στάνκοβιτς στοχεύει στο πρώτο του φετινό ματς χωρίς να δεχθεί γκολ, ενώ από την άλλη ο Πασχαλάκης θέλει να συνεχίσει να παρουσιάζει το ίδιο πρόσωπο με τις έως τώρα εμφανίσεις του. Ο Αυστριακός για την… αναγέννηση στην ΑΕΚ και ο Έλληνας για να αποδείξει πως είναι ένας πραγματικός «βράχος».

Διαφορετικά μονοπάτια για τους δύο αντίπαλους γκολκίπερ, που καταλήγουν ωστόσο στο ίδιο σημείο. Σε ένα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Θα μπορέσουν να χαρίσουν στην ομάδα τους τη νίκη; Θα το μάθουμε λίαν συντόμως!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0