Πρόσωπα

Αν ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν πάρει τώρα τη Χρυσή Μπάλα, πότε θα το κάνει;

Αν ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν πάρει τώρα τη Χρυσή Μπάλα, πότε θα το κάνει;

Κατέκτησε τα πάντα. Τόσο με τις ατομικές του επιδόσεις, όσο και με τη Μάντσεστερ Σίτι. Του «ξέφυγε» ένα Λιγκ Καπ, αλλά το τρεμπλ των «πολιτών» αποτελεί από μόνο του ένα «ιστορικό» επίτευγμα. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και πλέον, αναδείχθηκε και ο καλύτερος παίκτης από την UEFA, για τη σεζόν που παρήλθε. Είναι δυνατόν να χάσει τη Χρυσή Μπάλα;

Κατέκτησε τα πάντα. Πλέον, έχει σηκώσει κάθε λογής διαθέσιμο τρόπαιο, μόλις στην πρώτη του αγωνιστική περίοδο στην Αγγλία. Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Έρλινγκ Χάαλαντ και πού να σταθεί περισσότερο. Ίσως άλλωστε αν σχολιάσουμε κάτι περισσότερο, να χάσει την αξία του κάτι άλλο, χωρίς τη θέλησή μας.

Ο Νορβηγός επιθετικός σημείωσε 52 γκολ σε 53 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις πέρυσι, έχοντας καταγράψει και εννέα ασίστ. Κατέκτησε το τρεμπλ με τη Μάντσεστερ Σίτι και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην «ιστορική» πορεία των «πολιτών» και στο γεγονός πως έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα, εντός του 21ου αιώνα, που σήκωσαν τρεις τίτλους, συμπεριλαμβανομένου ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, στην ίδια αγωνιστική περίοδο. Το έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999, το επανέλαβε η Μάντσεστερ Σίτι, 24 χρόνια αργότερα.

Πήρε το Champions League, έκανε το ίδιο με την Premier League, σήκωσε και το FA Cup. Σε τι διακρίθηκε από όλα αυτά; Για την ακρίβεια, ήταν ο κορυφαίος σε όλα. Πρώτος σε γκολ στην Αγγλία, πρώτος και στην Ευρώπη, γεγονός που δεν θα ήταν δυνατό να του στερήσει το Χρυσό Παπούτσι, πριν από μερικούς μήνες.

Αισίως, αναδείχθηκε και στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της UEFA για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να είναι ο πρώτος μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2008, που ξεπερνά τις τρεις ατομικές διακρίσεις, την ίδια σεζόν.

Τα πήρε όλα λοιπόν σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο. Είναι δυνατόν να μην κατακτήσει και τη Χρυσή Μπάλα;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0