Πρόσωπα

Ο Φορτούνης πέρασε πολλά, αλλά κόντρα στην Τσουκαρίτσκι, «ξαναγύρισε» στο 2018 (video)

Ο Φορτούνης πέρασε πολλά, αλλά κόντρα στην Τσουκαρίτσκι, «ξαναγύρισε» στο 2018 (video)
Τέτοιες βραδιές, όπως αυτή απέναντι στην Τσουκαρίτσκι, είναι μικρές «νίκες» για τον Κώστα Φορτούνη. Δεινοπάθησε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά απέδειξε ότι θυμάται πώς να ξεχωρίζει στις ευρωπαϊκές βραδιές που ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται.
Σχετικά Άρθρα
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το 1.5 πόδι στους ομίλους του Europa League. Πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα, επικρατώντας της Τσουκαρίτσκι στην έδρα του (24/08, 3-1) και το... ποτάμι της πρόκρισης, μοιάζει να μην έχει γυρισμό.

Στο πρώτο του ματς στα φετινά Play Off του Europa League, είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς, κάποιον που να υστέρησε, από το σύνολο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Είναι πολύ εύκολο να βρει, όμως, τον MVP της αναμέτρησης.

Ναι, ο Ελ Κααμπί σκόραρε δις (3', 40'), αλλά ο Κώστας Φορτούνης ήταν αυτός που έκανε τους Σέρβους να... πονοκεφαλιάζουν, όσο για κανέναν άλλο!

Βρήκε δίχτυα με εντυπωσιακό σουτ στο 16', «δημιούργησε» το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού και γενικότερα, ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνων. Κάπως έτσι, στην πιο κρίσιμη -μέχρι την επόμενη- στιγμή των Πειραιωτών στην Ευρώπη φέτος, δήλωσε «παρών».

Σκόραρε, μοίρασε ασίστ και θυμήθηκε εποχές προ τραυματισμών και... παραγκωνισμού!

Η τελευταία βραδιά που ο Κώστας Φορτούνης και συνδύασε γκολ και ασίστ, ήταν στις 8 Νοεμβρίου του 2018, στη μεγάλη σε έκταση νίκη του Ολυμπιακού, με σκορ 5-1, κόντρα στη Ντουντελάνζ, για τους ομίλους του Europa League.



Από εκείνο το χρονικό διάστημα και μετά, μεσολάβησαν πολλά για τον 30χρονο -πλέον- Έλληνα μεσοεπιθετικό.

Έμεινε στα πιτς για περισσότερο από έναν χρόνο συνολικά, λόγω χιαστού τόσο στο δεξί του πόδι (2019), όσο και στο αριστερό (2021).

Από την άλλη, κλήθηκε να διαχειριστεί και τον παραγκωνισμό του από τον Πέδρο Μαρτίνς, καταγράφοντας ελάχιστες εμφανίσεις. Χρειάστηκε να αγωνιστεί μέχρι και με τη Β' ομάδα, μέχρι να βρει τα «πατήματά» του. Όταν τα βρήκε, όμως, και άλλαξαν τα πρόσωπα στον πάγκο των Πειραιωτών, έδειξε πως τα... καλύτερα για τον ίδιο δεν έχουν μείνει πίσω, αλλά είναι μπροστά!

Η σταθεροποίησή του στην αρχική ενδεκάδα στην περσινή σεζόν, αλλά και ο ρόλος του στο φετινό ρόστερ, του δίνουν την ευκαιρία να δείξει πόσο χαρισματικός ποδοσφαιριστής παραμένει.

Και κάτι τέτοιες βραδιές, όπως αυτή απέναντι στην Τσουκαρίτσκι ή νωρίτερα, στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της σεζόν κόντρα στη Γκενκ, πρέπει να λογίζονται ως μικρές νίκες για τον ίδιο, με μεγάλο κερδισμένο και τον Ολυμπιακό.



Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0