Πρόσωπα

Ο Τζούριτσιτς που αφύπνισε τον Παναθηναϊκό και... ξέσπασε! (video)

Ο Τζούριτσιτς που αφύπνισε τον Παναθηναϊκό και... ξέσπασε! (video)

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς συνεχίζει να δείχνει την υψηλή του τεχνική κατάρτιση σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, δηλώνει πως έχει την ικανότητα να κάνει απρόοπτο τον Παναθηναϊκό και «φέρνει» μαζί του τις κάθετες κινήσεις με τη μπάλα που αιφνιδιάζουν κάθε αντίπαλο!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Όχι απλώς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, συνεχίζει να ανεβάζει επίπεδα και να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στον Παναθηναϊκό, ο Φίλιπ Τζούριτσιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έζησε το δικό του… ντεζαβού στην επίσημη πρεμιέρα του με το «τριφύλλι» στο Κόσιτσε της Σλοβακίας, πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με την πράσινη φανέλα.

Αναφέραμε και πριν μια εβδομάδα, μετά το πρώτο παιχνίδι την Ντνίπρο εκτός έδρας, πως ο νεοφερμένος ποδοσφαιριστής της ομάδας ξεκίνησε να… ξεδιπλώνει τις αρετές του από την προετοιμασία της ομάδας. Ο 31χρονος παίκτης δείχνει έμπρακτα πως η προσαρμογή του στο σύνολο του Γιοβάνοβιτς γίνεται με γοργούς ρυθμούς και θα κάνει με βεβαιότητα τη διαφορά.

Καθρέπτης του κάθε αθλητή είναι ο αγωνιστικός χώρος και όταν ερχόταν στον Παναθηναϊκό ο Τζούριτσιτς γνωρίζαμε πως δεν έχει μεγάλη συνεισφορά στα ανασταλτικά κομμάτια. Μπορούμε όμως να διαπιστώσουμε, πως ο προπονητής του Παναθηναϊκού μπορεί να «μεταμορφώσει» και να κάνει κατανοητό το πλάνο που έχει στο μυαλό του τόσο σε ομαδικό, όσο και ατομικό επίπεδο. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός βρισκόταν με πίεση, ο Φίλιπ το πήρε πάνω του και… του γύρισε το μυαλό με την καλή έννοια. Μάρκαρε, έπεφτε για μαρκαρίσματα, γύρισε μέχρι και στην περιοχή της ομάδας του για να κόψει τους αντίπαλους και τα κατάφερε επιτυχημένα.

Το δυνατό του κομμάτι όμως, όπως και να έχει δεν είναι το ανασταλτικό, αλλά το επιθετικό. Όσες φορές και να το επαναλάβουμε, δεν θα γίνει κουραστικό, διότι βλέπουμε την ποιότητα του παίκτη στο εν λόγω κομμάτι διαρκώς και κάθε του εμφάνιση εμπλουτίζει περισσότερο τις γνώσεις μας πάνω στο τι μπορεί να προσφέρει. Σίγουρα, ένα κομμάτι που άπαντες διέκριναν, είναι το πόσο απρόβλεπτη μπορεί να κάνει την ομάδα αρχής γενομένης από την Σλοβακία, που επιχείρησε ένα μακρινό σουτ έξω από την περιοχή με περίτεχνο τρόπο, την ώρα που έπεφτε στο γρασίδι, με την μπάλα να καταλήγει στην αντίπαλη εστία.

Δίνοντας συνέχεια στο καλό του ξεκίνημα, στη ρεβάνς της Λεωφόρου επέμεινε στην βελτίωση του, πάνω στις βάσεις που έβαλε και μια ενέργεια του αφόπλισε τους Ουκρανούς, ανοίγοντας το δρόμο για την ισοφάριση (σ.σ. 2-2) σε ένα σημείο του παιχνιδιού που ο Παναθηναϊκός είχε πάρει την «κάτω βόλτα». Έγινε όμως ο παίκτης που ταρακούνησε και κατάφερε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του παίρνοντας τους από το χέρι, για να τους δείξει το δρόμο.

Μπορεί το γκολ να το πέτυχε ο Αντράζ Σπόραρ, αλλά τα μαγικά του «Τζούρι» δεν μπορούν να μην του πιστώσουν παραπάνω από το μισό γκολ και… επιπλέον την ασίστ. Οι κάθετες κινήσεις που θα φέρουν ανισορροπία στις αντίπαλες άμυνες, φαίνεται πως θα πρέπει να γίνουν σύνηθες βίωμα για τους φίλους της ομάδας, αφού ο Σέρβος έχει μεγάλη ποιότητα στο συγκεκριμένο κομμάτι, με την υψηλή του τεχνική κατάρτιση να τον βοηθάει και να συνεισφέρει σε αυτό.

Το… απρόοπτο «δεκάρι» της ομάδα μάλιστα, έδειξε την αποφόρτιση του μετά την επίτευξη του γκολ πανηγυρίζοντας έξαλα μπροστά στην εξέδρα των οργανωμένων φίλων του Παναθηναϊκού, με μια δυνατή κραυγή, μέσα από την ψυχή του!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0