Πρόσωπα

AEK: Ο Λιβάι Γκαρσία δεν αφήνει τον Άρη σε «ησυχία» (video)

AEK: Ο Λιβάι Γκαρσία δεν αφήνει τον Άρη σε «ησυχία» (video)

Άλλο ένα γκολ του Γκαρσία για φέτος και άλλο ένα γκολ απέναντι στην «αγαπημένη» του ομάδα, τον Άρη. Ο επιθετικός της ΑΕΚ έφτασε πλέον τα πέντε γκολ απέναντι στους Θεσσαλονικείς, τα περισσότερα που έχει βάλει σε οποιαδήποτε ομάδα.

Ο (πλέον) σέντερ φορ την ΑΕΚ, Λιβάι Γκαρσία συνεχίζει την φετινή σεζόν να σκοράρει κατά ρίπας. Την Κυριακή το βράδυ (09/04) απέναντι στον Άρη για την 4η αγωνιστική των play off της Super Leagueάνοιξε το σκορ και έκανε το 1-0 από τα 11 βήματα.

Ο Γκαρσία μετράει πλέον 16 γκολ φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχοντας διπλασιάσει τα νούμερα της περσινής χρονιάς που είχε φτάσει τα οχτώ, η οποία και ήταν η καλύτερη του συγκομιδή στην ΑΕΚ.

Ο ποδοσφαιριστής από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο διανύει την τρίτη του σεζόν με τα «κιτρινόμαυρα» και με τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα σπάει όλα τα «κοντέρ». Βέβαια τις «παλιές συνήθειες» του δεν τις ξεχνάει και συνεχίζει να σκοράρει απέναντι στον Άρη.

Σε 11 αναμετρήσεις απέναντι στους Θεσσαλονικείς έχει σκοράρει πέντε φορές, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην καριέρα του, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας.

Πρώτο του γκολ απέναντι στους «κίτρινους» ήταν στην πρώτη του σεζόν στην Super League (2020/2021) με μία εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ, δίνοντας την νίκη στην ομάδα του με 1-0 μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».   

Τα επόμενα γκολ του ήρθαν σε μία «εφιαλτική» βραδιά για την «Ένωση» στα play off της περσινής σεζόν στην Super League (2021/2022) όπου έμεινε και επίσημα εκτός Ευρώπης. Εκείνος ο αγώνας και πάλι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια στα οποία ο Λιβάι αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης και κατάφερε μάλιστα να σκοράρει δύο φορές στην κατά τα άλλα οδυνηρή ήττα με 3-2 και μάλιστα με ανατροπή.

Super League-Play off: Πήραν το «εισιτήριο» για την Ευρώπη Παναθηναϊκός και  Άρης - Ατέχνως


Το 4ο γκολ του απέναντι στον Άρη ήρθε στον πρώτο γύρο της φετινής σεζόν και πάλι στην Θεσσαλονίκη. Σε μία «άνετη» νίκη της ΑΕΚ με 2-0 ο Γκαρσία έβαλε το δεύτερο γκολ του «δικέφαλου» με υπέροχο τσίμπημα της μπάλας όπου και «κλείδωσε» το τρίποντο.  

Με την σημερινή (09/04) εκτέλεση πέναλτι ο νέος επιθετικός της ΑΕΚ σκόραρε το 5ο γκολ του απέναντι στον Άρη και πρώτο εκτός Θεσσαλονίκης.

Μπορεί ο Γκαρσία στις πρώτες του σεζόν να μην πλησίαζε τα νούμερα σκοραρίσματος που κάνει φέτος όμως πάντα έβρισκε δίχτυα απέναντι στον «Θεό του πολέμου».

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0