Πρόσωπα

Δημήτρης Κουρμπέλης: Από το ναδίρ, στο ζενίθ (video)

Δημήτρης Κουρμπέλης: Από το ναδίρ, στο ζενίθ (video)

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, με επιβλητικές παρουσίες, έχει επιστρέψει για τα καλά και βρίσκεται… στα καλύτερα του. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης «διψάει» για το πρωτάθλημα και έχει ξεπεράσει τους 14… μαρτυρικούς μήνες!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τα τελευταία χρόνια, για τον Δημήτρη Κουρμπέλη, μόνο εύκολα δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού το 2021 αντιμετώπισε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο θα μπορούσε να τον «τελειώσει» ποδοσφαιρικά, όμως εκείνος με πείσμα, πολύ πόνο και δουλειά τα κατάφερε, τον ξεπέρασε, είναι εδώ... και μάλιστα στα καλύτερα του.

Οι 14... μαρτυρικοί μήνες

Στις 20 Ιανουαρίου του 2021, ο Έλληνας χαφ πέρασε την πόρτα του χειρουργείου στο νοσοκομείο «Υγεία» εν προκειμένω να υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση αποκατάστασης συνδρόμου κοιλιακών - προσαγωγών, όπου και του τοποθετήθηκε το λεγόμενο πλέγμα. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ένα μήνα αποχής, όμως η περίπτωση ήταν ειδική και ο τραυματισμός του διήρκησε 14 φορές περισσότερο από όσο αναμενόταν.

Το ταξίδι του στο Μόναχο, σε ένα από τα το εξειδικευμένα κέντρα αποκατάστασης της κατάστασης του ήταν αναπόφευκτο. Αυτό πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2021, εκεί όπου οι άνθρωποι του κέντρου επιβεβαίωσαν πως η επέμβαση που είχε υποβληθεί ο Κουρμπέλης, ήταν επιτυχημένη και του έβγαλαν ένα ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Σε αυτή τη διαδικασία, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» βρήκε πολλά εμπόδια και χρειάστηκε ακόμα 8 μήνες για να έρθει η στιγμή να αγωνιστεί και πάλι. Μέχρι τότε όμως, πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές, ακούγοντας διαρκώς παρατάσεις στο κομμάτι της αποθεραπείας του, αλλά δεν τα παράτησε λεπτό…

Το ημερολόγιο έγραφε 9 Φεβρουαρίου του 2022, ο «Κούρμπε» στεκόταν στην πλάγια γραμμή στο κέντρο του γηπέδου και ήταν έτοιμος να περάσει στη θέση του Τάσου Χατζηγιοβάνη στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας (σ.σ. εκτός έδρας), αφήνοντας πίσω του 14 μήνες πόνου, ιδρώτα, προσπάθειας και εναλλαγής συναισθημάτων. Ο Σωκράτης Διούδης έφτασε μέχρι το κέντρο του γηπέδου για να του μεταφέρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, την ίδια στιγμή που και ο διαιτητής της αναμέτρησης (σ.σ. Τάσος Σιδηρόπουλος) του έδινε το χέρι του για τα «σιδερένιος».

Στις δηλώσεις του, στο φλας, μετά την αναμέτρηση ήταν φανερά συγκινημένος, έχοντας την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του καθ’ όλη τη διάρκεια τους τραυματισμού του και εξέφρασε το πόσο δύσκολος ήταν ο καιρός που προηγήθηκε, με δάκρυα στα μάτια.

Λίγο-λίγο, καιρό με τον καιρό ξεκίνησε να νιώθει πολύ πιο άνετα στον αγωνιστικό χώρο, όμως αυτή η επάνοδος χρειαζόταν αδιαμφισβήτητα χρόνο. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική των Play Off της σεζόν 2021/22 ήταν και η πρώτη φορά που «άγγιξε» το πρώτο του 90λεπτο στις 17 Μαΐου, ενώ λίγες μέρες αργότερα έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Το λάθος που ανέλαβε στην Τρίπολη και η έκρηξη του

Ξεκινώντας την προετοιμασία του το καλοκαίρι, σκεφτόταν μόνο το μέλλον και τίποτα άλλο, κοίταζε μπροστά. Από την αρχή της σεζόν, πήρε τον χρόνο του, έκανε τα λάθη του, αλλά πάνω από όλα ήθελε να επανέλθει και να βρεθεί στα επίπεδα τα οποία βρισκόταν πριν από τον… μαρτυρικό τραυματισμό του.

Και έρχεται η στιγμή της αποβολής του στην Τρίπολη, λοιπόν… Στις 30 του Γενάρη, εκεί όπου έπεσαν όλοι να τον φάνε. Έχοντας ενσυναίσθηση της κατάστασης, με τη λήξη της αναμέτρησης πήρε όλη την ευθύνη επάνω του και αναγνώρισε πως το επιπόλαιο μαρκάρισμα του, στέρησε από την ομάδα έναν παίκτη και ως αποτέλεσμα είχε, ο Παναθηναϊκός να γνωρίσει την πρώτη και μοναδική του ήττα από επαρχιακή ομάδα την τρέχουσα σεζόν. Όλα αυτά σε μία περίοδο, που η ομάδα πέρναγε την χειρότερη φάση της (σ.σ. την φετινή σεζόν) Με ισοπαλία στη Νίκαια και καπάκια στην Κρήτη, με ήττα στην OPAP Arena και την… κατάρρευση με τον ΠΑΟΚ.

Τότε ήρθε το πάτημα του κουμπιού για τον 29χρονο χαφ του Παναθηναϊκού. Από εκεί και έπειτα έδειξε τα δόντια του… και ποιος δεν τον φοβήθηκε. Αρχής γενομένης από το «Κλεάνθης Βικελίδης» στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου της Super League, παίζοντας με πολύ πάθος και νεύρο, επέστρεψε στην διάθεση του Γιοβάνοβιτς (σ.σ. απουσίαζε στο παιχνίδι με την Λαμία, λόγω της κόκκινης) και μάλιστα συνοδεύτηκε με ένα… πολεμικό, ανατρεπτικό, διπλό στη Θεσσαλονίκη!

Ακολούθησε το παιχνίδι με τον Βόλο στην Λεωφόρο, όπου σκόραρε, ξεκλειδώνοντας την άμυνα από την ομάδα της Μαγνησίας, ενώ σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα βρέθηκε ξανά μέσα στην φάση του γκολ με τον Παναιτωλικό, παίζοντας έξυπνα και με ψυχραιμία. Σε εκείνο το παιχνίδι μάλιστα, εντύπωση είχαν κάνει τα άμεσα αντανακλαστικά του και η υπέρμετρη ψυχραιμία του στο να πασάρει στον Μαντσίνι, σε μια φάση που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν θα σκεφτόντουσαν την ομάδα, αλλά να τελειώσουν την φάση μόνοι τους.

Σε κάθε παιχνίδι από την αποβολή του και ύστερα, επιβεβαιώνει πως είναι «εδώ» για να βοηθήσει την ομάδα, ενώ παράλληλα η… τρέλα του για την κατάκτηση αυτού του πρωταθλήματος ξεχειλίζει. Να σημειωθεί επίσης, πως το επιθετικό του παιχνίδι, έχει αποκτήσει άλλη διάσταση και από αμυντικός μέσος, πλέον μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως ένα box-to-box μέσο, που επιτίθεται κατά μέτωπο. Τα δύσκολα πέρασαν και ο «Μητσάρας» είναι στα καλύτερα του. Πιο δυνατός από ποτέ, έτοιμος να εκπληρώσει κάθε επιθυμία που περνάει από τα… πόδια του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0