Πρόσωπα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχεις τελικό; Τηλεφώνησε στον Καζεμίρο!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχεις τελικό; Τηλεφώνησε στον Καζεμίρο!

Άλλος ένας τελικός, άλλο ένα τρόπαιο για τον Καζεμίρο. Ο Βραζιλιάνος έχει γίνει πλέον ένα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι «κόκκινοι διάβολοι» βρήκαν τον αμυντικό χαφ που τους έλειπε εδώ και χρόνια.

Ο Καζεμίρο εξελίσσεται σε μία από τις καλύτερες φετινές μεταγραφές για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γενικά ολόκληρης της  Premier League. Ο Βραζιλιάνος χαφ έχει καταφέρει να συμμαζέψει το κέντρο των «κόκκινων διαβόλων» και βοηθάει τα μέγιστα στην κατακόρυφη βελτίωση της Γιουνάιτεντ στον αγωνιστικό χώρο τους τελευταίους μήνες. Κάπως έτσι τα 70 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τον 31χρονο δεν φαίνονται και τόσα πολλά πλέον.

Ένας Άγγλος χαφ πριν πολλά χρόνια είχε αποκτηθεί από την Γιουνάιτεντ και έγινε και αυτός σχεδόν με το «καλημέρα» βασικός. Ο λόγος για τον Μάικλ Κάρικ, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα το καλοκαίρι του 2006 και δεν έφυγε ποτέ. Κρέμασε τα παπούτσια του το 2018 και πλέον κάθεται στον πάγκο της Μίντλεσμπρο ως προπονητής. Επιπλέον είχε αναλάβει και την Γιουνάιτεντ για τρία παιχνίδια (δύο νίκες, μία ισοπαλία) την σεζόν 2021-2022 μετά την απομάκρυνση του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.   

7 reasons why Michael Carrick will always be beloved by Man Utd fans

Ο Κάρικ έχει ακούσει πολλά παράπονα από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ στην πάροδο των χρόνων σε σημείο υπερβολής. Στον Μάικλ ξεχώριζε η ηρεμία του και την ευκολία που είχε στο να καθορίζει το τέμπο του παιχνιδιού, κάτι για το οποίο δεν έπαιρνε τα εύσημα που δικαιούταν.  Άψογος στις τοποθετήσεις του και κινητήριος μοχλός  της συνολικής αμυντικής λειτουργίας της Γιουνάιτεντ για χρόνια. Έμεινε 12 σεζόν άλλωστε μετρώντας 464 συμμετοχές.

On This Day in 2006: Manchester United sign Michael Carrick | The  Independent

Η Γιουνάιτεντ επέστρεψε στους τίτλους μετά από έξι χρόνια με την χθεσινή (26/02) νίκη επί της Νιουκάστλ με 2-0 στον τελικό του League Cup. Ο Καζεμίρο έβαλε στην τροπαιοθήκη του άλλο ένα κύπελλο, συνηθισμένη διαδικασία για τον Βραζιλιανό. Άλλωστε ο ίδιος σε 13 από τους 14 τελικούς (σε διασυλλογικό επίπεδο) που έχει συμμετάσχει έχει φύγει με το μετάλλιο του νικητή στο λαιμό. Μοναδική φορά που έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι ήταν στο Super Cup 2018 με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και την ήττα με 4-2 από την συμπολίτισσα Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο 31χρονος χαφ είναι πολύ πιο «aggressive» στα αμυντικά του καθήκοντα από ότι ήταν ποτέ ο Κάρικ, αυτή άλλωστε είναι και η κύρια διαφορά τους. Ο Βραζιλιάνος έχει την δυνατότητα να κρατάει μπάλα και να την προωθεί με ταχύτητα από το αμυντικό τρίτο στο επιθετικό, κάτι που έκανε με μεγάλη επιτυχία και ο Μάικλ πριν τον «φθείρουν» τα χρόνια.

Μία από τις σημαντικότερες θέσεις στο ποδόσφαιρο από την εποχή του Κάρικ μέχρι τώρα του Καζεμίρο είναι αυτή του αμυντικού χαφ. Μία θέση βαρόμετρο για κάθε πετυχημένη ομάδα.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsport.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0