Πρόσωπα

Νίκλας Ελίασον: Η ΑΕΚ βρήκε τον εξτρέμ που για χρόνια αναζητούσε! (video)

Νίκλας Ελίασον: Η ΑΕΚ βρήκε τον εξτρέμ που για χρόνια αναζητούσε! (video)
Ο Νίκλας Ελίασον εξελίσσεται σε παίκτη-κλειδί στη φετινή ΑΕΚ και το δείχνει με το «καλημέρα».
Σχετικά Άρθρα
Το χειροκρότημα του κόσμου της ΑΕΚ, κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο της Λιβαδειάς, ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη πως, ήδη, αναγνωρίζεται ως ένα από τα βασικότερα «γρανάζια» της μηχανής του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Νίκλας Ελίασον, μέσω οκτώ εμφανίσεων, έχει κερδίσει την «κιτρινόμαυρη» εξέδρα.

Άλλωστε, είχε καιρό να αντικρίσει έναν τέτοιου τύπου εξτρέμ.



Έκρηξη, ταχύτητα στην αλλαγή κατεύθυνσης, φαντασία στις κάθετες πάσες του, μα περισσότερο απ' όλα, σέντρα-διαβήτη, είτε με το αριστερό, είτε με το δεξί. Δεν υπάρχει, για αυτόν, το λεγόμενο «κακό» πόδι.

Η ΑΕΚ επέμεινε, βρήκε κι έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, για έναν εξτρέμ τέτοιου τύπου. Όπως ανέφερε κι ο ίδιος μιλώντας στο BN Sports, μετά το ντεμπούτο του, χρειάστηκε υπομονή κι από τις δύο πλευρές, για να έρθει στην Ελλάδα. Άλλωστε, δεν ήταν μία μεταγραφή χαμηλού κόστους. Η «Ένωση» έβγαλε 2 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της το περασμένο καλοκαίρι. Ήδη, όμως, έχει ξεκινήσει η απόσβεση.

Από το ντεμπούτο του, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, έδειξε μέσα σε 19', μερικά από τα στοιχεία που διαθέτει. Το ματς με τον Ιωνικό, όμως, ήταν αυτό που τον «ξεκλείδωσε».

Ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας μοιράσει δύο ασίστ, που θα μπορούσαν να είναι και τρεις και τέσσερις, αφού δημιούργησε -τουλάχιστον- δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.



Το επανέλαβε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, το έκανε και κόντρα στον Λεβαδειακό. Με λίγα λόγια, γίνεται «κανόνας» στον τρόπο παιχνιδιού της φετινής ΑΕΚ.

Ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει πως κόντρα στην κλειστή άμυνα, ο Ελίασον θα υποδεχτεί την μπάλα στον αγαπημένο του χώρο, τη γραμμή του πλαγίου, κι είτε με ατομική ενέργεια, είτε με συνεργασία, θα βρει τον τρόπο να «πατήσει» περιοχή. Η ειδοποιός διαφορά, ωστόσο, έγκειται στο ότι ξέρει τι να κάνει την μπάλα, εφόσον φτάσει εκεί! Κάτι που αποδεικνύουν και οι αριθμοί του.

eliasson.png

Οι 4 ασίστ σε 8 ματς, έχουν θέσει τις βάσεις για να «ισοφαρίσει» τη σεζόν 2019/20, στην Championship, όταν «σταμάτησε» στις 13 ασίστ κι είχε άμεση συμμετοχή σε 16 γκολ συνολικά. Φέτος, «παράγει» με σαφώς μεγαλύτερη συχνότητα. Ενδεικτικό πως αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς και καταγράψει 39 συμμετοχές, όσες τότε, με την Μπρίστολ, θα έχει σκοράρει ή δημιουργήσει, 20 γκολ!

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο μεν, αλλα το γεγονός πως από την πρώτη του ασίστ, έως και το ματς με τη Λιβαδειά, «φτιάχνει» ένα γκολ ανά 67', του επιτρέπει να το... κυνηγήσει.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0