Πρόσωπα

Μίλος Ντέλετιτς: Έγινε ξανά Θεσσαλός, άλλαξε θέση και του… πάει! (video)

Μίλος Ντέλετιτς: Έγινε ξανά Θεσσαλός, άλλαξε θέση και του… πάει! (video)

Ο Βόλος συνεχίζει ακάθεκτος του «υψηλές πτήσεις» και σημαντικό μερίδιο συνεισφοράς έχει ο Μίλος Ντέλετιτς. Ένας Σέρβος που συστήθηκε μέσω Λάρισας στο ελληνικό κοινό και πλέον, λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα, έχει βρει την… Ιθάκη του και η καθιέρωσή του στον άξονα, τον έχει εκτοξεύσει.

Σχετικά Άρθρα

Το μόνιμο ερώτημα που διχάζει τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία είναι αν υπάρχουν θέσεις στο άθλημα υπό τη στενή τους έννοια. Ξεκάθαρη απάντηση σε κάτι τέτοιο υπάρχει όμως; «Ψευτοεννιάρι», κατά συνθήκη μπακ/εξτρέμ που μονιμοποιήθηκε. Όλα αυτά είναι υπαρκτά και «ριζώνουν» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όσο και αν κάποιοι εθελοτυφλούν. Είναι σαν να ρωτά κανείς αν οι πολιτικοί διακρίνονται σε δεξιούς και αριστερούς, όπως τότε. Προφανώς και κάποιες σταθερές/περιγράμματα υφίστανται ακόμα και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο είναι σαφές ότι πλέον η «γραμμή» που τα διαχωρίζει είναι πιο… λεπτή.

Τρανό παράδειγμα απόδειξης των παραπάνω είναι ο Μίλος Ντέλετιτς. Ο 29χρονος Σέρβος ο οποίος έχει μονιμοποιηθεί, με εξαίρεση το πέρασμά του από την Κύπρο πέρυσι, στην Ελλάδα από το 2016, ήρθε για χάρη της Λάρισας και πλέον αποτελεί κομβικό παράγοντα του Βόλου στο ονειρεμένο του ξεκίνημα. Αυτό φυσικά έχει εξήγηση και οφείλεται εν πολλοίς στη μετατόπισή του από τα πλάγια στον άξονα, πίσω από τον επιθετικό.

Τα πρώτα δείγματα και η μεγάλη μεταγραφή στην ΑΕΚ

Που να το φανταζόταν ο Μίλος πριν από έξι χρόνια που πρωτοπάτησε το πόδι του στην Ελλάδα πως θα γινόταν το δεύτερο «σπίτι» του. Ο 23χρονος τότε Σέρβος έκανε γνωστό το όνομά του με το «αλογάκι» στο στήθος, κάνοντας αισθητή την παρουσία του και καταγράφοντας 83 συμμετοχές με 11 γκολ και 11 ασίστ. Οι αριθμοί αυτοί και οι εμφανίσεις του αποτέλεσαν το «εισιτήριο» για το μεγάλο βήμα, την ΑΕΚ.
201910311742416015.jpg

Στην «Ένωση» δεν στέριωσε. Παρόλο που άνηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2022 στο έμψυχο δυναμικό της, εντούτοις μέτρησε σκάρτα 370’ συμμετοχής και ένα γκολ σε εννιά παρουσίες. Οι δανεισμοί του σε Αστέρα Τρίπολης και Λαμία ήταν ενδεδειγμένη λύση για να έρθει η ώρα μετά από μια πενταετία συνεχούς παρουσίας στα μέρη μας, να δοκιμάσει την τύχη του εκτός των ελληνικών συνόρων και πιο συγκεκριμένα στην Κύπρο και την Ανόρθωση, όντας και πάλι δανεικός από την ΑΕΚ.
αεκ-ντελε-950x620.jpg

«Πληρώσαμε τόσα λεφτά και ο άλλος τα χάνει από τα δύο μέτρα»

Στην Ανόρθωση πήγε με υψηλές προσδοκίες και η αλήθεια είναι ότι δεν τις δικαιολόγησε πλήρως. Ο Ντέλετιτς δεν κέρδισε ποτέ την απόλυτη εμπιστοσύνη του Κετσπάγια, μπαίνοντας συνήθως ως αλλαγή. Μάλιστα, μετά από κάποιες χαμένες ευκαιρίες σε ένα ντέρμπι κορυφής με τον Απόλλωνα, ο Τιμούρ τον έβγαλε στη… σέντρα.

«Δεν μπορείς να φέρνεις παίκτες, να πληρώνεις τόσα λεφτά και ο άλλος να χάνει τέτοιες ευκαιρίες από τα δύο μέτρα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Γεωργιανός τεχνικός, «φωτογραφίζοντάς» τον.

Η αναγέννηση στη θέση «10»!

Πρόσφορο έδαφος να επιστρέψει στην ΑΕΚ δεν υπήρχε και αφού ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του με τους «κιτρινόμαυρους» πήρε την ελευθέρας του και μετακόμισε στις ακτές του κάμπου.
VOLOS_1.jpg

Στο Βόλο, ο Ντέλετιτς όχι απλά έπιασε ξανά τα υψηλά του στάνταρ αλλά μοιάζει να διανύει την καλύτερη φάση της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ο Κώστας Μπράτσος τον έχρισε βασικό «10αρι» της ομάδας και εκείνος του το ανταποδίδει πλήρως. Στη νέα του θέση μοιάζει πιο χρήσιμος αλλά και πιο επικίνδυνος, έχοντας έως τώρα σκοράρει τέσσερα γκολ σε οκτώ μόλις συμμετοχές και οδεύει προς ολοταχώς για ρεκόρ καριέρας. Μάλιστα, με ένα εξ’ αυτών πλήγωσε την παλιά του ομάδα, την ΑΕΚ.

Κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεωνμ βέβαια, είναι αρκετές οι φορές που θα «αλλάξει» με τους Φερνάντες ή τον Μεσκίδα και θα μετατοπιστεί στα «φτερά», αλλά η ουσία είναι πως ο Ντέλετιτς έχει βρει ξανά την… υγειά του, υπό νέο ρόλο και αποτελεί παίκτη-κλειδί στην ξέφρενη πορεία του Βόλου ως τώρα.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0