Πρόσωπα

Αντόνιο Ρίντιγκερ: Στα «χνάρια» του Σέρχιο Ράμος με τρία γκολ στις καθυστερήσεις! (video)

Αντόνιο Ρίντιγκερ: Στα «χνάρια» του Σέρχιο Ράμος με τρία γκολ στις καθυστερήσεις! (video)

Πρόκειται δεδομένα για έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό πλανήτη. Γρήγορος, πολύ δυνατός, καλός με τη μπάλα στα πόδια και πλέον… επικίνδυνος στις στατικές φάσεις. Το ότι αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης και έχει ξεκινήσει να σκοράρει στις καθυστερήσεις, είναι κάτι διαφορετικό. Και δεδομένα, o Αντόνιο Ρίντιγκερ, θυμίζει κάτι από το ένδοξο παρελθόν της «Βασίλισσας».

Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσιζε κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο να κάνει δικό της τον Αντόνιο Ρίντιγκερ, πόνταρε σε πολλά από τα στοιχεία του, τα οποία τον έκαναν να ξεχωρίζει στον κόσμο της Premier League.

Την ταχυδυναμικότητά του, την ικανότητά του στον αέρα, το ότι παρά το ύψος και τον όγκο του, είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια, αλλά και το γεγονός, πως συνηθίζει να σκοράρει σε στατικές φάσεις. Είναι επικίνδυνος, προωθείται και ανησυχεί την αντίπαλη άμυνα, ενώ ουδείς ξεχνάει πως έχει την ικανότητα να σουτάρει ευθύβολα και από μακρινή απόσταση.

Αυτό πλήρωσε και αυτό απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τον βλέπει όμως, να αποκτά ένα ακόμη στοιχείο, το οποίο δεν διέθετε στην θητεία του στην Αγγλία. Ποιο είναι αυτό; Τα γκολ στο φινάλε, τα οποία όπως και να το κάνουμε, είναι συνδεδεμένα με δύο πρώην ποδοσφαιριστές της.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος από τα 700 γκολ σε συλλογικό επίπεδο, έχει πετύχει τα 162 από το 76’ μέχρι το 90’ των αναμετρήσεων, και με τον Σέρχιο Ράμος. Και επειδή, ο Αντόνιο Ρίντιγκερ αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, τα «επιθετικά» πεπραγμένα του ως τώρα επί ισπανικού εδάφους, «ξυπνούν» έντονες μνήμες από τον εμβληματικό, πρώην αρχηγό της Ρεάλ και νυν στόπερ της Παρί Σεν Ζερμέν.

Άπαντες έχουμε στο μυαλό μας τον Ράμος να σκοράρει στο φινάλε. Να είναι πάντα επικίνδυνος στα στημένα, με το γκολ στο 94’ του τελικού του Champions League απέναντι στην Ατλέτικο, να ξεχωρίζει.



Τώρα, το κάνει και ο Γερμανός στην Ρεάλ, πράγμα που έχει συμβεί σε δύο συνεχόμενες περιπτώσεις. Η αρχή έγινε σε ματς πρωταθλήματος, απέναντι στη Μαγιόρκα στο 92’ και το σκηνικό επαναλήφθηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κόντρα στη Σαχτάρ, όπου σκόραρε και… μάτωσε, στη σύγκρουσή του με τον αντίπαλο γκολκίπερ.



Μάλιστα, από τα 7 τελευταία γκολ του Αντόνιο Ρίντιγκερ με την Τσέλσι ή την Ρεάλ, τα 3 έχουν επιτευχθεί σε «νεκρό» χρόνο. Τυχαίο; Ίσως.  Αλλά αν αυτή η ικανότητά του δεν είχε γίνει αντιληπτή στην Premier League, στην Ρεάλ Μαδρίτης ίσως τον εμπνέει το περιβάλλον.



Η παράδοση λοιπόν συνεχίζεται από έναν Γερμανό. Σαφώς και ο Ρίντιγκερ… δεν έγινε Ράμος, αλλά τα 2Χ2 γκολ στις καθυστερήσεις, θυμίζουν κάτι από το παρελθόν των Μαδριλένων!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0