Πρόσωπα

Λιβάι Γκαρσία: Σέντερ φορ πρώτης γραμμής και όχι λύση ανάγκης, πράξη «τρίτη»! (video)

Λιβάι Γκαρσία: Σέντερ φορ πρώτης γραμμής και όχι λύση ανάγκης, πράξη «τρίτη»! (video)
Ο Λιβάι Γκαρσία βρήκε δίχτυα για τρίτο σερί ματς ως σέντερ φορ κι είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, μαζί με Πινέδα και Αραούχο. Ο Ματίας Αλμέιδα δικαιώνεται και όχι μόνο γι' αυτήν την επιλογή του...
Σχετικά Άρθρα
Η εμφάνιση της ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη (09/10, 2-0), είναι ό,τι πιο μεστό έχει παρουσιάσει η φετινή της έκδοση. Ανελέητο πρέσινγκ, κυριαρχία στον άξονα και τουλάχιστον, πέντε «καθαρές» ευκαιρίες για να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ.

Οι τρεις βαθμοί και η πειστική εμφάνιση, προφανώς, αρκούν στον Ματίας Αλμέιδα. Στο τέλος της ημέρας, όμως, έχει κάθε λόγο να νιώθει ολοένα και πιο δικαιωμένος από τις επιλογές του ή εμπνεύσεις του, αν προτιμάτε.

Το πρώτο γκολ είναι απόρροια δουλειάς στην προπόνηση. Ο εξαιρετικός Σιμάνσκι έχει πάρει αρκετά μέτρα φόρα, όταν «πατά» περιοχή δεν είναι δυνατό να τον προλάβει κάποιος, ο «μαγικός» Γκατσίνοβιτς τον βρίσκει όπως -κι εκεί που- πρέπει, και όλα τα άλλα γίνονται απλά. Το δεύτερο γκολ είναι απόρροια της «ματιάς» του Ματίας Αλμέιδα.



Από την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο Αργεντίνος τεχνικός επέμενε πως στο πρόσωπο του Λιβάι Γκαρσία βλέπει την προοπτική ενός χαρισματικού φορ. Όχι ως λύση ανάγκης, αλλά πρώτης γραμμής!

Ήταν κάτι που δοκίμασε κατ' ανάγκη ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος στα τέλη της περσινής σεζόν. Άγνωστο αν ο Αλμέιδα μπήκε σε σκέψεις μετά από τα δύο γκολ του Γκαρσία στο περσινό-καταστροφικό ματς με τον Άρη. Πάντως, το πίστεψε από την άρχη και ο Γκαρσία τον δικαίωσε για τρίτο σερί ματς!

Είτε έχει γίνει αντιληπτό, είτε όχι, ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε για τρίτη σερί αγωνιστική και μαζί με τους Αραούχο και Πινέδα, αποτελούν τους πρώτους σκόρερ της ΑΕΚ. Ο 24χρονος από το Τρινιτάντ και Τομπάγκο, όμως, το έχει καταφέρει όντας περίπου 150 λεπτά λιγότερα στον αγωνιστικό χώρο!

Το σημαντικότερο όλων, ωστόσο, παραμένει ο πλουραλισμός που παρουσιάζει στο σκοράρισμα.

Κόντρα στον Παναιτωλικό έδωσε τη λύση με μία έμπνευση της στιγμής, μία «οβίδα» εκτός περιοχής.



Απέναντι στον Ιωνικό, έκανε κίνηση «κλασικού» σέντερ φορ, για να βρεθεί μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής και να σκοράρει με κεφαλιά.



Κάτι ανάλογο έπραξε και με τον Άρη, για να τελειώσει τη φάση με υπέροχο τσίμπημα της μπάλας. Από ψυχολογικής άποψης, ένας επιθετικός δίχως αυτοπεποίθηση μπροστά από τον τερματοφύλακα, ούτε που σκέφτεται να επιχειρήσει κάτι τέτοιο.

Βέβαια, για να βρει τον χώρο ο Γκαρσία, χρειάστηκε να μετατοπιστεί ο Σέρχιο Αραούχο λίγα μέτρα πιο πίσω, σε έναν ρόλο που άτυπα εκτελούσε και πριν, μιας και συνήθιζε να παίζει μακριά από τον περιοχή. Απλώς, πλέον, υπάρχει ένα «στήριγμα» που γεμίζει το «κουτί», αλλά και παίκτες, όπως οι Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Ελίασον, σε άξονα και άκρα, εν ολίγοις, ικανοί να τον βρουν.

Κάπως έτσι, στην επερχόμενη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο (16/10, 16:00), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, θα έχει την ευκαιρία να «ισοφαρίσει» από τα μέσα Οκτωβρίου, τα 4 γκολ που πέτυχε τη σεζόν 2021/22 σε 23 εμφανίσεις και τα ισάριθμα σε 19 εμφανίσεις την αγωνιστική περίοδο 2020/21, στην κανονική διάρκεια της Super League!

Είναι νωρίς. Οι βάσεις, όμως, ώστε το project, Λιβάι Γκαρσία, να «βγει», φαίνεται πως έχουν τεθεί. Με την «υπογραφή» του Ματίας Αλμέιδα...

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0