Πρόσωπα

Τζέισον Τέρι: Το τατουάζ στο μπράτσο που… έφερε τον τίτλο το 2011 (video)

Τζέισον Τέρι: Το τατουάζ στο μπράτσο που… έφερε τον τίτλο το 2011 (video)

Το 2011 οι Ντάλας Μάβερικς σόκαραν τους πάντες και πήγαν όλο τον δρόμο, φτάνοντας στην κατάκτηση του μοναδικού πρωταθλήματος στην ιστορία τους. Ένας τίτλος που τα είχε όλα, αντιξοότητες, προσπάθεια ιδρώτα και μια δόση από μελάνι στο μπράτσο του Τζέισον Τέρι.

Όλα άρχισαν λίγο πριν την έναρξη της preseason, τον Οκτώβρη του 2010. Ο ΝτεΣόν Στίβενσον κάλεσε άπαντες στο σπίτι του στο Ορλάντο για να περάσουν χρόνο μαζί και να αποκτήσουν λίγο περισσότερη χημεία εκτός παρκέ. Τέτοια μικρά πράγματα άλλωστε βοηθούν στο να μπορεί να βασιστεί ο ένας στον άλλον, όταν παραστεί ανάγκη στο ματς, να αναπτυχθεί το αίσθημα ομαδικότητας.

Όταν έφτασε η υπόλοιπη παρέα, είδε με έκπληξη πως ο συμπαίκτης τους δεν έκανε ένα κοινό πάρτι. Είχε φέρει τον προσωπικό του σεφ, και τον tattoo artist του. Όλοι όρμησαν στον μπουφέ και άρχισαν να χαλαρώνουν, εκτός από έναν.

Ο Τζέισον Τέρι είδε μια ευκαιρία μπροστά του. Είχε να παίξει σε τελικούς από το 2006, όταν οι Μάβερικς έχασαν με 4-2 από τους Χιτ, αν και βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0. Ορκίστηκε λοιπόν να ξαναβρεθεί εκεί τη σεζόν που επρόκειτο να ξεκινήσει σε λίγο καιρό, θέλοντας βέβαια διαφορετική κατάληξη αυτή τη φορά. Και ποιος τρόπος είναι καλύτερος να δώσεις όρκο από το να τον χαράξεις στο δέρμα σου; Ο δεξιός δικέφαλος ήταν το σημείο που διάλεξε να κάνει τατουάζ το τρόπαιο του νικητή.

Όταν έκανε για πρώτη φορά το τατουάζ, είπα ότι ήταν τρελός», είπε ο Στίβενσον για το τατουάζ που βρίσκεται στο εσωτερικό του μπράτσου του Τέρι. «Δεν του το είπα. Αλλά δεν έχω πάει ποτέ ( στους τελικούς του NBA) και για να το έχει αυτό τώρα. Ουάου. Και έκανε αυτό το τατουάζ τον Οκτώβριο, και σημαίνει πολλά με όσα περάσαμε».

Η ιστορία βγήκε πρώτη φορά στη δημοσιότητα μόλις οι Τεξανοί πέρασαν στους Τελικούς, επικρατώντας των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στους τελικούς περιφέρειας. Ο Τέρι όχι μόνο έφτασε να κοιτάζει τον στόχο κατάματα, όχι μόνο είχε μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά κυρίως κατέκτησε το τρόπαιο, το ίδιο τρόπαιο που χάραξε στο μπράτσο του μήνες πριν.

Γιώργος Διαλυνάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0