Πρόσωπα

Λούκας Σάσα: Το «αντίο» σ’ έναν αναντικατάστατο μέσο, που θέτει υψηλά τον πήχη στον Άρη για τον διάδοχό του (video)

Λούκας Σάσα: Το «αντίο» σ’ έναν αναντικατάστατο μέσο, που θέτει υψηλά τον πήχη στον Άρη για τον διάδοχό του (video)

Τέλος ο Λούκας Σάσα από τον Άρη, με τον Βραζιλιάνο να αφήνει πίσω του μια πλούσια τριετία και μια θέση που δύσκολα καλύπτεται.

Όταν κάτι τελειώνει με χαμόγελο, τότε σίγουρα έχει γίνει σωστά. Αυτό ταιριάζει γάντι στην σχέση του Λούκας Σάσα με τον Άρη καθώς μπορεί ο Βραζιλιάνος χαφ να αποτελεί πλέον παρελθόν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο αμφότεροι έληξαν τη συνεργασία τους έχοντας μόνο όμορφες στιγμές να αναπολήσουν.

Στιγμές που δημιουργήθηκαν με κόπο τα τελευταία 3 χρόνια και φυσικά άφησαν ιστορία. Το BN Sports θυμάται τις πέντε κυριότερες εξ αυτών και τις παρουσιάζει, ως «αντίο» στον 32χρονο που αφήνει την Ελλάδα για την γειτονική Κύπρο και -όπως φαίνεται- ΑΕΚ Λάρνακας.

1. Ξεκίνημα με δόση... προοικονομίας

Η πρώτη ουσιαστικά γνωριμία του Σάσα με τον κόσμο του Άρη, έμελλε να αποτυπώσει στο μέγιστο το πώς θα εξελισσόταν. Στην πέμπτη του συμμετοχή με την φανέλα της ομάδας (ουσιαστικά το τρίτο του γεμάτο παιχνίδι) ο Βραζιλιάνος κατάφερε να φτάσει στο πρώτο του γκολ! Ναι, γκολ. Μπορεί αυτό για το οποίο φημίζεται να είναι η εξαιρετική του αμυντική λειτουργία, ωστόσο ο ίδιος «μιλούσε» κι επιθετικά εκεί που χρειαζόταν.

Στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ (24/8/19) και ουσιαστικά στην πρώτη αγωνιστική της σεζόν 2019-2020 ο Άρης βρέθηκε να χάνει από τους Κρητικούς, όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ. Στο 69ο λεπτό ο Φετφατζίδης είχε κρατήσει τη μπάλα με νύχια και με δόντια, είδε τον Σάσα που έκανε μια εξαιρετική κίνηση, μοίρασε τη μπάλα κι εκείνος με πολύ ωραίο σουτ ισοφάρισε και κατέγραψε παράλληλα το πρώτο του τέρμα με την ομάδα!

2. Το παρ' ολίγον όνειρο που έγινε πραγματικότητα 

Μιλώντας για καθοριστικά γκολ ο Σάσα σημείωσε ένα από αυτά εκτός… Ελλάδας, καταφέρνοντας έτσι να γίνει ήρωας της ομάδας του έστω και για λίγο. Το καλοκαίρι του 2021 το «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε πάρει φωτιά, με τον Άρη να υποδέχεται την Αστάνα στο πλαίσιο της ρεβάνς των προκριματικών του Europa Conference League (29/7).

Το παιχνίδι άρχισε να έχει ενδιαφέρον από περίπου το ημίωρο με τον Μάνο να ανοίγει το σκορ (η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ηττηθεί εκτός έδρας με 2-0), ενώ πήρε ξέφρενο ρυθμό μετά την ανάπαυλα. Στο 78ο λεπτό ο Γκάμα εκτέλεσε όμορφα το κόρνερ, η μπάλα βρήκε τον Σάσα όπως ακριβώς θα έπρεπε κι εκείνος με εξαιρετική κεφαλιά διπλασίασε τα τέρμα των γηπεδούχων οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν η ιδανικότερη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς είδε τον αντίπαλο να σκοράρει δευτερόλεπτα πριν τη λήξη των 120 λεπτών και να παίρνει εν τέλει την πρόκριση.

3. Είπε κάποιος κάτι για MVP;

Δίχως αμφιβολία η σεζόν 2020-2021 αποτέλεσε ίσως την καλύτερη για τον Άρη, από την χρονιά της επανόδου του έως και σήμερα, με την ομάδα να τερματίζει στην τρίτη θέση της Super League. Σ’ αυτό κομβικό ρόλο έπαιξαν βασικά γρανάζι της ομάδας με τον Βραζιλιάνο να αποτελεί ένα απ’ αυτά, αφού η βαρύτητα στον άξονα ήταν μπούσουλας της ομάδας.

Έτσι λοιπόν ήταν λογικό κι επόμενο ένας χαφ να πάρει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη. Αυτός λοιπόν δεν ήταν άλλος από τον Λούκα Σάσα, ο οποίος με ποσοστό 28,43%, 40 συμμετοχές, 1 ασίστ και 3 γκολ αναδείχθηκε MVP της ομάδας του!

4. Φανέλα 120... κιλών

Το να είσαι πολυτιμότερο παίκτης, έρχεται να δέσει αρμονικά και με το να μην χάνεις ματς της ομάδας σου! Κάτι τέτοιο το γνωρίζει καλά ο Σάσα, καθώς αποτέλεσε πρώτη επιλογή όλων των προπονητών που πέρασαν από τον Άρη την τελευταία τριετία (Ένινγκ, Μάντζιος, Μπούργος).

Γι’ αυτόν τον λόγο τον περασμένο Δεκέμβριο ο ίδιος έφτασε το ορόσημο των 100 συμμετοχών με την φανέλα της ομάδας, ενώ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με συνολικά 120 συμμετοχές, 10 γκολ και 4 ασίστ!

5. «Κίτρινος» μέχρι το... κόκαλο

Αυτό που θα έχει όμως να θυμάται από τη θητεία του στη Θεσσαλονίκη, θα είναι το δέσιμο που έχτισε με τους οπαδούς των «κιτρίνων». Μια σχέση πολύ δεμένη, με τον ίδιο να δείχνει πάθος σε κάθε του εμφάνιση.

Άλλωστε τους ευχαρίστησε και στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του: «Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς που υποδέχτηκαν εμένα και την οικογένειά μου πολύ καλά από την πρώτη μέρα στη Θεσσαλονίκη».

Με αυτόν τον τρόπο μπήκε μια τελεία σ’ ένα σημαντικό κεφάλαιο. Κάποιος θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει βέβαια και άνω τελεία, καθώς δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση πάντως μετά από κάθε τελεία υπάρχει μια νέα πρόταση, κι αυτή που έρχεται φέρει το όνομα του Παπέ Σείκ Ντιόπ

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0