Πρόσωπα

Τα… παιδιά της Ελλάδας που συλλέξαν όλα τα βλέμματα στις ομάδες του εξωτερικού

Τα… παιδιά της Ελλάδας που συλλέξαν όλα τα βλέμματα στις ομάδες του εξωτερικού

Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν στηρίζεται μόνο στα ταλέντα που έχουμε στη χώρα μας αλλά και σε εκείνα που δεσπόζουν στις ομάδες του εξωτερικού. Το BN Sports ξεχώρισε και σας παρουσιάζει πέντε περιπτώσεις που συλλέγουν αρκετό… ενδιαφέρον!

Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα και με τον Γκουστάβο Πογέτ, ψάχνει την αναγέννηση και την επιστροφή στις μεγάλες κατηγορίες. Με τον βασικό της «κορμό» και πλήθος εμπειρίας και ταλέντου, η χώρα μας θέλει να ζήσει ξανά τις χρυσές εποχές, χωρίς αυτό να την αφήνει… αδιάφορη για την εξέλιξη που έχουν «παιδιά» της στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, ουκ ολίγα ταλέντα έχουν κάνει την απόλυτη διαφορά στις ξένες ομάδες και κάνουν το μέλλον της Ελλάδας λίγο παραπάνω αισιόδοξο. Μπορεί κάποιοι να πέτυχαν μεγάλα πράγματα με τα «μικρά» κλιμάκια, όμως δείχνουν με τον πιο έντονο τρόπο πως μπορούν να βοηθήσουν άμεσα τη χώρα μας.

Ηλίας Κωστής (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Έχει γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά αγωνίζεται με την Εθνική Κύπρου Κ19. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορεί να επιλέξει την Εθνική Ελλάδας όταν έρθει η στιγμή. Ο Ηλίας Κωστής ήταν βασικό μέλος στην Κ19 της Ατλέτικο Μαδρίτης που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του UEFA Youth League, κάτι που αποτελεί την μεγαλύτερη πορεία στην ιστορία της στο συγκεκριμένο τμήμα. Ο 19χρονος στόπερ έπαιξε σε έξι παιχνίδι της διοργάνωσης, έχοντας βασικό ρόλο σε όλη τη σεζόν με τον ισπανικό σύλλογο ενώ προπονείται και με την πρώτη ομάδα.

Θωμάς Καστανάρας (Στουτγκάρδης)

Το «πολυβόλο» της Στουτγκάρδης. Ποιος είπε πως ο Μαυροπάνος είναι ο μόνος Έλληνας που συλλέγει τα βλέμματα στον γερμανικό σύλλογο; Ο Θωμάς Καστανάρας σαρώνει με την Κ19 των Γερμανών και φέτος έσπασε κάθε κοντέρ με τις επιδόσεις του. Συνολικά πέτυχε 31 γκολ σε 33 συμμετοχές με το συγκεκριμένο τμήμα (!), κάνοντας τη Bundesliga να τον… κοιτάξει. Ο 19χρονος φορ είναι διεθνής με την Κ19 της Ελλάδας και μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να κληθεί στην πρώτη ομάδα από τον Πογέτ παρότι γεννήθηκε στη Γερμανία. Παράλληλα, είναι επαγγελματίας από τα μέσα του 2022 και θα είναι στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας.

Δημήτρης Κεραμίτσης (Ρόμα)

Έγινε γνωστός όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο του πρόσφερε το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ένα δύσκολο και αμφίρροπο ματς. Ήταν και η μοναδική συμμετοχή του 17χρονου στόπερ με την πρώτη ομάδα των Ρωμαίων αλλά και η ανταμοιβή για τις εξαιρετικές εμφανίσεις με την Πριμαβέρα. Με 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό όπου ηττήθηκε από τα ταλέντα της Ίντερ. Ωστόσο, το ταλέντο του κάνει την διαφορά και ο Μουρίνιο τον υπολογίζει στην πρώτη ομάδα.

Νίκος Μπότης (Ίντερ)

Αναδείχθηκε πρωταθλητής με την Πριμαβέρα της Ίντερ και είναι από τους πιο ανερχόμενους τερματοφύλακες των ιταλικών υποδομών. Ο Νίκος Μπότης έχει εκπλήξει ευχάριστα τους ανθρώπους των «νερατζούρι» με την εξέλιξή του αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεται στο Μιλάνο και βρίσκεται ένα βήμα από την πρώτη ομάδα. Ο 17χρονος πορτιέρο δεν αγωνίστηκε στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Ρόμα του Κεραμίτση αλλά φέτος μέτρησε συνολικά 18 συμμετοχές με 26 γκολ παθητικό και πέντε ανέπαφες εστίες.

εικόνα_Viber_2022-06-02_20-06-31-049.jpg

Αντώνης Σιατούνης (Μόντσα)

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ο Αντώνης Σιατούνης ήταν μέλος της πρώτης ομάδας της Μόντσα αλλά στη Serie B. Ο 19χρονος χαφ υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι στον ιταλικό σύλλογο και μαζί του, πανηγύρισε μία ιστορική άνοδο στη Serie A. Βέβαια, ο ίδιος έπαιξε σε μόλις δύο ματς αλλά το ταλέντο του είναι γνωστό. Ήταν από τους κορυφαίους στη Πριμαβέρα της Σαμπντόρια και δεν αποκλείεται να πάρει περισσότερες ευκαιρίες του χρόνου.

εικόνα_Viber_2022-06-02_20-06-31-230.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0