Πρόσωπα

Φαμπιάνο Λέισμαν: Το «λατινοαμερικάνικο» τείχος που στέλνει… Ευρώπη τον Άρη (video)

Φαμπιάνο Λέισμαν: Το «λατινοαμερικάνικο» τείχος που στέλνει… Ευρώπη τον Άρη (video)

Από την πρώτη του μέρα στη Θεσσαλονίκη, απέδειξε πως είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα στόπερ του Άρη. Ο Φαμπιάνο Λέισμαν ήταν εκπληκτικός κόντρα στην ΑΕΚ, εξελίσσεται σε ηγέτης της αμυντικής γραμμής και κάνει τους «κίτρινους» να τρίβουν τα χέρια τους.

Η απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι δεν… γέμιζε τους φίλους του Άρη. Ένας ποδοσφαιριστής που δεν πέτυχε ποτέ στην Ντενιζλισπόρ της Τουρκίας αλλά είχε και μία μέτρια πορεία μέχρι και τα 30 χρόνια ζωής. Αντίθετα, στην άμυνα του ελληνικού συλλόγου, τόσο ο Δεληζήσης, όσο και ο Μπεναλουάν είχαν πλαισιωθεί με τον καλύτερο τρόπο από τον Μπράμπετς.

Όμως, ο Φαμπιάνο Λέισμαν έδειξε από την πρώτη στιγμή πως είναι ένας στόπερ που είχε χρόνια να απολαύσει ο Άρης. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μπορεί να είχε δύο αποτυχημένα περάσματα από την Ευρώπη σε Τουρκία και Πορτογαλία, όμως στην Ελλάδα φαίνεται πως βρήκε την… Ιθάκη του.

Αστάθεια στις ομάδες…

Αυτό που θα παρατηρήσει κάποιος στο βιογραφικό του Φαμπιάνο είναι πως δεν καθιερώνεται σε μία ομάδα, παρότι κάνει γεμάτες σεζόν. Συγκεκριμένα, στη Βραζιλία είχε αλλάξει αρκετές φορές φανέλα, καθώς έπαιξε με ΠαλμέιραςΚρουζέιρο, Σαπεκοένσε και Ιντερνασιονάλ. Μάλιστα, το 2015 είχε κάνει μεταγραφή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, χωρίς ποτέ να δικαιολογήσει την επένδυση που είχε γίνει.

Μέσα σε όλα, είναι και οι Μποαβίστα με την Ντενιζλισπόρ. Είναι οι δύο μοναδικές του εμπειρίες στην Ευρώπη, όπου έπαιξε για έναν χρόνο και πραγματοποίησε σε γεμάτες σεζόν. Και πάλι, όμως, δεν είχε πείσει πως μπορεί να παραμείνει. Φημιζόταν (και φημίζεται) για το σκληρό παιχνίδι του, αφού σε Τουρκία είχε συνολικά οκτώ κίτρινες κάρτες (όσες έχει και σε Άρη) ενώ στην Πορτογαλία έξι.

Τα (λάθος) δεδομένα όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη…

Το περασμένο καλοκαίρι, η αποχώρηση του Λίντσεϊ Ρόουζ για τη Λέγκια Βαρσοβίας έκανε τον Άρη να ψαχτεί άμεσα για στόπερ. Ο Φαμπιάνο Λέισμαν ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους να τον αντικαταστήσει όμως η παρουσία του την Τουρκία δεν ήταν και η καλύτερη. Η Ντενιζλισπόρ είχε τερματίσει στην τελευταία θέση με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί ενώ είχε και την χειρότερη αμυντική συγκομιδή με συνολικά 77 γκολ κατά.

Ο Φαμπιάνο έπαιξε σε 31 παιχνίδια, με αποτέλεσμα να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης και από ένα εκατ. ευρώ, η αξία του να πέσει στις 400 χιλιάδες ευρώ. Όταν ο Άρης τον έφερε στην Ελλάδα, άπαντες στάθηκαν σε αυτούς τους αριθμούς, κάνοντας λόγο για επιπόλαιη κίνηση. Ωστόσο, με την βοήθεια της εμπειρίας των συμπαικτών του, ο έμπειρος άσος κατάφερε να διαψεύσει άπαντες.

Ο MVP της χρονιάς (?)…

Η σεζόν είναι περίεργη για τον Άρη. Ξεκίνησε με -6, έφτασε σε σημείο να βλέπει την Ευρώπη με «κιάλια» ενώ είδε και τον Μάντζιο να αποχωρεί για να έρθει ο Χερνάν Μπούργος. Ο 30χρονος στόπερ είναι από τους λίγους παίκτες της ομάδας που κράτησε τέτοια σταθερότητα. «Βράχος» και σοβαρός λόγος της εξαιρετικής αμυντικής παρουσίας του Άρη στη φετινή σεζόν παρά τις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας. Κόντρα στην ΑΕΚ, επιβεβαίωσε την ποιότητά του.

Έδειξε πως όταν η ομάδα είναι υγιής, εκείνος δεν έχει αντίπαλο. «Έσβησε» τον Αραούχο, κράτησε για τα καλά την επίθεση της ΑΕΚ μακριά από την εστία του και καθάριζε όλες τις φάσεις με κάθε τρόπο. Είτε στο ψηλό παιχνίδι, είτε με τάκλιν, είτε με κάλυψη. Με όλα. Για αυτό και αν κάποιοςκοιτάξει τους αριθμούς του, ίσως και να πρέπει να αναδειχθεί MVP της σεζόν. Αν όχι, τότε σίγουρα θα λέμε πως είναι από τους κυριότερους λόγους της εξόδου στην Ευρώπη.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0