Πρόσωπα

Βασίλης Σουρλής: Το πουλέν του Ολυμπιακού που «τρέλανε» τους Πορτογάλους και είναι έτοιμο να… κολυμπήσει στα βαθιά! (video)

Βασίλης Σουρλής: Το πουλέν του Ολυμπιακού που «τρέλανε» τους Πορτογάλους και είναι έτοιμο να… κολυμπήσει στα βαθιά! (video)

Από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας μας, που έκανε τους Πορτογάλους να ρωτούν για αυτόν. Ο Βασίλης Σουρλής εντυπωσίασε με την Εθνική Ελπίδων και κάνει τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει δεύτερες… σκέψεις.

Η γενιά του 2002 είναι και από αυτές που ελπίζει η Εθνική ομάδα στο μέλλον. Τα ονόματα από αυτή τη χρονιά είναι εξαιρετικά και το ταλέντο άφθονο για τη χώρα μας. Βέβαια, η περίπτωση του Βασίλη Σουρλή είναι κάπως διαφορετική από τις υπόλοιπες. Ένα παιδί που έχει εξελιχθεί όσο λίγοι στα σπλάχνα του Ολυμπιακού και περιμένουν με υπομονή την ευκαιρία τους στην πρώτη ομάδα των Πειραιωτών.

Με την Εθνική Ελπίδων, ωστόσο, ο 19χρονος χαφ έκανε τους… Πορτογάλους να ρωτούν για εκείνον, αφού η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική παρά την βαριά ήττα με 4-0. Το BN Sports σας εξηγεί πως ο νεαρός άσος μπορεί να εξελιχθεί στο κρυφό «όπλο» του Πέδρο Μαρτίνς και γιατί είναι ευκαιρία να πάρει την ευκαιρία του… τώρα.

Μόνιμα βασικός στη Β’ ομάδα…

Η δημιουργία των Β’ ομάδων ήταν μία δικαίωση για παιδιά όπως Βασίλης Σουρλής. Ο 19χρονος άσος όχι απλώς ενσωματώθηκε στην Β’ ομάδα που συμμετέχει στη Superleague 2 αλλά είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος των πλάνων του Αριέλ Ιμπαγάσα. Η συμμετοχή του σε όλο αυτό αποτυπώνεται στους αριθμούς, καθώς η ομάδα στα 14 ματς που έχει παίξει, μετράει μόλις τέσσερις ήττες ενώ ο ίδιος έχει ένα γκολ και μία ασίστ.

Η διαφορά που προσφέρει στη μεσαία γραμμή είναι τεράστια. «Εσύ θα γίνει φανταστικό 6άρι-8άρι. Ένα ολοκληρωμένο box-to-box». Αυτό του είχε πει ο Πέδρο Μαρτίνς και δεν έχει άδικο. Ο Σουρλής δουλεύει μέσα στη Β’ ομάδα και, εκτός από πολύ καλή σωματοδομή, έχει βελτιώσει και άλλα χαρακτηριστικά μέσα στο παιχνίδι του, τα οποία τον φέρνουν στην πρώτη ομάδα.

Τρέλανε τους Πορτογάλους!

Στο παιχνίδι της Εθνική Ελπίδων κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Πορτογαλίας, ο Σουρλής ήταν βασικός και έπαιξε το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Μαζί με τους Τζόλη και Ζαγαρίτη, ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Στη μεσαία γραμμή είχε τον πρώτο λόγο. Κινητικός, ώριμος και με αποφασιστικές κάθετες κινήσεις που δημιουργούσαν τριγμούς στους Πορτογάλους.

Ήταν τέτοια η εμφάνισή του, που οι Πορτογάλοι ρωτούσαν για το ποιος είναι. Στην κυριολεξία. Ήξεραν ότι αγωνίζεται στον Ολυμπιακό (ήταν στην αποστολή κόντρα στην Πόρτο) όμως δεν αντιληφθεί το ταλέντο του. Οι κινήσεις του ήταν επιβλητικές και φάνηκε σαν τη «μύγα» μέσα στο γάλα. Τρομερή κατάρτιση, σωστό κάθετο παιχνίδι και ένα χαμόγελο για όσους τον παρακολούθησαν, αφού το μέλλον φαίνεται… χρυσό.

Ο άσος στο «μανίκι» του Μαρτίνς…

Και πάμε στο θέμα της πρώτης ομάδας. Ο Σουρλής παίζει άνετα σαν 8άρι και μπορεί και ως 6άρι. Στο δεύτερο, υπάρχει και κυριαρχεί ο Γιαν Εμβιλά ενώ από πίσω, υπάρχει ο πολλά υποσχόμενος Μαμαντού Κανέ. Στο θέμα του 8αριού, όμως, τα πράγματα είναι περίπλοκα. Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέπει από τη μία τον Μπουχαλάκη να είναι με «φεγγάρια» και σε ειδικές περιστάσεις, τον Μαντί Καμαρά να είναι στα χειρότερά του και τον Πιέρ Κούντε να έχει… κοπεί.

Δηλαδή και οι τρεις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για μία θέση (!) δεν αποδίδουν. Αυτό βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο στην υπόλοιπη ομάδα. Αντίθετα, ο Σουρλής έρχεται με φόρα. Ψυχολογία στα ύψη, ταλέντο στο φουλ και όρεξη να αποδείξει. Έχει παίξει σε εννιά ματς με την πρώτη ομάδα και σε κάθε παιχνίδι, η παρουσία του έχει θετικό πρόσημο. Άλλες φορές μεγαλύτερο, άλλες φορές λιγότερο.

Το ζητούμενο, είναι πως ο Μαρτίνς έχει την κατάλληλη στιγμή, την ευκαιρία να τον ρίξει στα «βαθιά» και εκείνος να κολυμπήσει. Να δείξει ότι μπορεί να ανέβει στην ιεραρχία του ρόστερ και να διεκδικήσει μία θέση για του χρόνου. Δεν είναι και «μικρός». Στην ηλικία του, ο Φάμπιο Βιεϊρά είναι έτοιμος για μεταγραφή 60+ εκατ. ευρώ από την Πόρτο και «χτυπάει» την πόρτα του Μουντιάλ.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0