Πρόσωπα

Μπισμάκ Μπιγιόμπο εις το όνομα του πατρός: Όλος του ο ετήσιος μισθός για την κατασκευή νοσοκομείο στο Κονγκό!

Μπισμάκ Μπιγιόμπο εις το όνομα του πατρός: Όλος του ο ετήσιος μισθός για την κατασκευή νοσοκομείο στο Κονγκό!

Ο 29χρονος, Μπισμάκ Μπιγιόμπο, με μία κίνηση αλληλεγγύης παραχώρησε όλο το μισθό του από τους Φοίνιξ Σανς για την δημιουργία νοσοκομείου στο Κονγκο. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Αφρικανός κάνει μια τέτοια κίνηση.

Ο Μπισμάκ Μπιγιόμπο, ο 29χρονος σέντερ των φιναλίστ του 2020/21 Φοίνιξ Σανς, το περασμένο καλοκαίρι έχασε από την ζωή τον πατέρα του. Ο Κονγκολέζος σέντερ λοιπόν, βρήκε συμβόλαιο στους «Ήλιους» τον Ιανουάριο, καθώς δημιουργήθηκε χώρος, λόγω του τραυματισμού του Έιτον, συν του Καμίνσκι. Έτσι λοιπόν ο… δίμετρος σέντερ (203 εκ.) από «παραλίγο» άνεργος βρέθηκε με απολαβές ύψους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων για μισή σεζόν.

Ο Μπιγιόμπο αποφάσισε όλες του οι αποδοχές, να παραχωρηθούν με σκοπό να δημιουργηθεί ένα νοσοκομείο στην χώρα του, το Κονγκό, προς τιμή του πατέρα του τον οποίο έχασε από ζωή το περασμένο καλοκαίρι.


Ο Αφρικανός σέντερ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Θέλω να δώσω ελπίδα στους απελπισμένους συμπατριώτες μου. Να χαρίσω καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, έτσι ώστε οι άνθρωποι που δεν είναι υγιείς να έχουν την ελπίδα να ζήσουν και να δουν ξανά τους αγαπημένους τους.
Θέλω να κάνω καλύτερη τη ζωή τους και το νοσοκομείο να πάρει το όνομα του πατέρα μου. Στην πραγματικότητα ήθελα να του χαρίσω κάτι, ώστε να συνεχίσει να βοηθάει κόσμο με το όνομα του
».

Τα συγκινητικά λόγια του Μπιγιόμπο κάνουν το γύρο του κόσμου και είναι αδιαμφισβήτητα μια κίνηση ανθρωπιάς όπου εμπεριέχει και καλύπτει μερικές προσωπικές του ανάγκες. Προσοχή, δεν αναφερόμαστε για εγωιστική κίνηση, προς θεού. Είναι μια κίνηση την οποία αφιερώνει στον πατέρα του και θέλει να το κάνει στην μνήμη του, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθούν άλλοι συμπατριώτες του, προσφέροντας… ανθρώπινες συνθήκες στον τομέα της υγείας.

Παρόλα αυτά, ο Μπιγιόμπο, κατά το παρελθόν έχει κάνει και άλλες φιλανθρωπικές κινήσεις. Τον περασμένο Απρίλιο, ως παίκτης των Χόρνετς, είχε κάνει δωρεά 1 εκ. δολαρίων ευρώ για είδη πρώτης ανάγκης, όπως και φαρμακευτικά είδη, επίσης στο Κονγκό. Όλα αυτά στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας.

Ο «γίγαντας με την καρδιά μικρού παιδιού», αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία την ευαισθητοποίηση του στους συμπατριώτες του πίσω στο Κονγκο. Όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0