Πρόσωπα

Ένα γκολ και ο Παλάσιος του... 2022, «ισοφαρίζει» την καλύτερη σεζόν της καριέρας του! (video)

Ένα γκολ και ο Παλάσιος του... 2022, «ισοφαρίζει» την καλύτερη σεζόν της καριέρας του! (video)
Εδώ και δύο μήνες, κάθε Κυριακή, παρουσιάζεται μία βελτιωμένη «έκδοση» της προηγούμενης. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος έχει ανεβάσει... ταχύτητα, συμμετέχει σχεδόν στα μισά γκολ του Παναθηναϊκού εντός του 2022 και απέχει μόλις ένα, ώστε να ισοφαρίσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του!
 
Δεν είναι νεαρός. Πριν από ενάμιση μήνα, περίπου, έκλεισε τα 30 του χρόνια. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα, μέσω Παναθηναϊκού, ήταν το πρώτο του εγχείρημα σε ευρωπαϊκό έδαφος. 
 
Οι συστάσεις με τις οποίες ήρθε ήταν εξαιρετικές ή αλλιώς, αρκετές, για να δικαιολογήσουν το 1.5 εκατ. ευρώ το οποίο βγήκε από τα ταμεία των «πρασίνων» το καλοκαίρι για να τον αποκτήσουν, καθιστώντας τον την ακριβότερη μεταγραφή τόσο του καλοκαιριού, όσο και γενικότερα επί της διοίκησης Γιάννη Αλαφούζου. Εντός αγωνιστικού χώρου, το πρώτο μισό ήταν ούτε κρύο, ούτε ζεστό, αλλά εφόσον πήρε τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής, όλα άλλαξαν.
 
 
Από τη 31η Αυγούστου που ανακοινώθηκε έως το τέλος του 2021, ο Παλάσιος είχε συμμετοχή σε τρία γκολ, μοιράζοντας μία ασίστ και σκοράροντας δύο γκολ. Από την έλευση του 2022 κι έπειτα μοιάζει να έχει πάρει... φωτιά, αφού βρήκε δίχτυα έξι φορές, σε έντεκα παιχνίδια πρωταθλήματος. Εν ολίγοις, συμμετείχε σε 0.2 γκολ ανά ματς, ενώ τώρα σε 0.5!
 
Παράλληλα, έχει εκτοξεύσει την προσφορά του στα γκολ της ομάδας του. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως τα μισά γκολ στη Super League προέρχονται, πλέον, από αυτόν, μιας και από τα 15 γκολ του Παναθηναϊκού μέσα στο 2022, το 40% αυτών, δηλαδή τα έξι, τα έχει σκοράρει αυτός! Πού βρισκόταν το εν λόγω ποσοστό στις 15 πρώτες αγωνιστικές; Στο 13%!
 
Σε κάθε περίπτωση, τόσο μέσω αριθμών, όσο και μέσω της εικόνας που αφήνει πατώντας χορτάρι, ο Παλάσιος αποδεικνύει πως πήρε τον χρόνο προσαρμογής που χρειαζόταν και αρχίζει να δικαιολογεί τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την περίπτωσή του. Πόσω μάλλον με τέτοιες εμφανίσεις, όπως απέναντι στη νίκη με 3-0 (27/02) επί της ΑΕΚ
 
Ο Παναθηναϊκός εξελίσσεται με το... καλημέρα στη δική του «Γη της επαγγελίας», αφού στην πρώτη του σεζόν σε ευρωπαϊκό έδαφος, έχει φτάσει ένα «βήμα» -για την ακρίβεια μόλις ένα γκολ- μακριά, από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, εν έτει 2017. Τότε, που φορώντας τη φανέλα της Ταγιέρες βρήκε εννιά φορές δίχτυα σε 29 εμφανίσεις, ενώ μοίρασε και μία ασίστ. 
 
Με μία αγωνιστική να απομένει έως την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και τα play-offs να έρχονται, μοιάζει εξαιρετικά πιθανό όχι μόνο να ισοφαρίσει, αλλά και να ξεπεράσει την πιο παραγωγική του σεζόν. Κάτι που το πιστώνεται όχι μόνο στον ίδιο, αλλά και στον σύλλογο που έστω κι από τα μισά του «δρόμου» κι έπειτα, καταφέρνει και παίρνει το μέγιστο από την ακριβότερή του επένδυση το καλοκαίρι που μας πέρασε.


Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0