Πρόσωπα

Σάκα, Σμιθ Ρόου: «Φωνάζουν» πως είναι το μέλλον της Άρσεναλ και καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ!

Σάκα, Σμιθ Ρόου: «Φωνάζουν» πως είναι το μέλλον της Άρσεναλ και καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ!

Μία ακόμη πολύ σημαντική νίκη στη «μάχη» που δίνει για να είναι αυτή που θα πάρει την 4η θέση, πανηγύρισε η Άρσεναλ απέναντι στην Μπρέντφορντ, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 2-1, έχοντας και πάλι ως πρωταγωνιστές τους, τον Μπουκάγιο Σάκα και τον Έμιλ Σμιθ Ρόου!

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν σύλλογο που παραδοσιακά αρέσκεται να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Σεσκ Φάμπρεγκας σε ηλικία 19 ετών αποτέλεσε και αρχηγό της.

Καλά καταλάβατε. Σαφώς και αναφερόμαστε στην Άρσεναλ που αν κοιτάξει το μέλλον της, πρέπει να είναι περήφανη που πορεύεται με γνώμονα το παρελθόν της. Η χθεσινή επικράτηση (20/2) απέναντι στην Μπρέντφορντ άλλωστε με 2-1, αυτό αναδεικνύει.

Σκόρερ για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήταν ο Έμιλ Σμιθ Ρόου και ο Μπουκάγιο Σάκα. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ με εξαιρετική προσπάθεια, όντας πλέον και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στην Premier League με εννέα γκολ, ενώ ο δεύτερος «κλείδωσε» τη νίκη με εξαιρετικό σουτ, δέκα λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90’.

Ωστόσο, η επίδρασή τους στον τρόπο παιχνιδιού της Άρσεναλ, δεν περιορίζεται μόνο στην εμφάνιση που πραγματοποίησαν απέναντι στις «μέλισσες» του Τόμας Φρανκ. Ο Σμιθ Ρόου άλλωστε, αποτελεί τον πρώτο ποδοσφαιριστή κάτω των 21, που σκοράρει τόσα γκολ σε μία σεζόν για τους «κανονιέρηδες» μετά τον Νικολάς Ανελκά το 1998-99, με τον Γάλλο να ολοκληρώνει την χρονιά με 18.

Συνεπώς, ο Σμιθ Ρόου είναι και ο παραγωγικότερος teenager της Άρσεναλ στην Premier League, στον 21ο αιώνα. Στα «χνάρια» του βεβαίως βαδίζει και ο Μπουκάγιο Σάκα.

Ο Άγγλος επιθετικός των Λονδρέζων, που βίωσε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό του EURO, αλλά διανύει μία εκπληκτική σεζόν. Είχε συμμετοχή στα επτά από τα οκτώ πιο πρόσφατα γκολ της Άρσεναλ, σκόραρε απέναντι στην Μπρέντφορντ και σηματοδότησε το 19ο φετινό τέρμα της ομάδας του, το οποίο προέρχεται από ποδοσφαιριστή που έχει «κλείσει» ή αναμένεται να πάει στα 21 του χρόνια.

Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε πως το νούμερο… 19, αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Premier League. Καμία ομάδα, δεν έχει πάρει ποτέ περισσότερα από δικά της «παιδιά». Η Άρσεναλ όμως το κατάφερε. Και θα είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, να επιστρέψει στο Champions League διαθέτοντας τη νεαρότερη σε μέσο όρο ομάδα του πρωταθλήματος!

Όσο για τους Μπουκάγιο Σάκα και Σμιθ Ρόου; Η επιτυχία είναι δεδομένη και η… κραυγή τους πως αποτελούν το μέλλον της Άρσεναλ, έχει γίνει αντιληπτή σε ολόκληρη την Premier League.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0