Πρόσωπα

«Επτά φορές κι αν πέσεις, οκτώ να σηκωθείς»: Μόχθησε, πάλεψε, λύγισε, αλλά ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι ξανά εδώ! (video)

«Επτά φορές κι αν πέσεις, οκτώ να σηκωθείς»: Μόχθησε, πάλεψε, λύγισε, αλλά ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι ξανά εδώ! (video)

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης επέστρεψε μετά από 425 ημέρες στην αγωνιστική δράση, κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και το BN Sports καταγράφει το χρονικό της απουσίας του και εξηγεί πόσο σημαντικός μπορεί να αποδειχθεί για το τριφύλλι στη συνέχεια!

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

20/12/2020: Ο Δημήτρης Κουρμπέλης αποχωρεί τραυματίας από τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 72ο λεπτό.

Έκτοτε ακολούθησε ένας... Γολγοθάς.

Ο 28χρονος μέσος δαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς και θα χρειαζόταν να ακολουθήσει προσεκτική θεραπεία, η οποία αρχικά θα τον ανάγκαζε να λείψει από τους αγωνιστικούς χώρους για μερικούς μήνες, ενώ μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, ο αρχηγός των «πράσινων» είχε αγωνιστεί στο 80% των αναμετρήσεων της ομάδας από τον Ιανουάριο του 2017!

Άπαντες υπολόγιζαν πως στα play off ο Κουρμπέλης θα ήταν πανέτοιμος, ωστόσο αυτό αυτό δεν συνέβη, αφού οι ενοχλήσεις ολοένα και συνεχίζονταν, ακόμα και μετά το χειρουργείο στους κοιλιακούς και τους προαγωγούς τον περασμένο Γενάρη.

Η Ολλανδία, το φιλικό και το νέο πισωγύρισμα

Αφού χάθηκε και το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στα play off, τοποθετήθηκε ένα νέο που έδειχνε την... προετοιμασία του τριφυλλιού.

Και πράγματι, ο «Κούρμπε» συμμετείχε στο βασικό στάδιο στο Χορστ, υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, χωρίς όμως να μπαίνει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων. Η ανεπίσημη επιστροφή του αρχηγού του Παναθηναϊκού, έγινε μετά από συνολικά οκτώ μήνες σε ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με την ομάδα Β', αλλά μόλις για 30 λεπτά όταν και αντικαταστάθηκε από τον Βιγιαφάνιες.

Και ενώ κάθε μέρα η κατάσταση του έμοιαζε να βελτιώνεται προς το καλύτερο ήρθε το νέο πισωγύρισμα, που ουσιαστικά του στοίχισε όλο το πρώτο μισό του πρωταθλήματος!

Η επιστροφή και τα λυτρωτικά δάκρυα

Έπρεπε, λοιπόν, να περάσουν συνολικά 425 ημέρες για να αγωνιστεί ο Δημήτρης Κουρμπέλης ξανά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε επίσημο ματς.

Και αυτό έγινε στο δεύτερο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας για τους «8» του κυπέλλου Ελλάδας, με τον Έλληνα μέσο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στο 74'!

Τόσο η στιγμή της αντίδραση του πάγκου που σηκώθηκε και πανηγύριζε όσο και η υπέροχη σκηνή με τον Σωκράτη Διούδη να φεύγει... σφαίρα απ’ το τέρμα του για να πάει και να του φορέσει το περιβραχιόνιο μετά από 14 μήνες φιλώντας τον αδερφικά στο μέτωπο ήταν όλα τα λεφτά!

Παράλληλα, ο ίδιος δεν μπόρεσε να κρατήσει τα συναισθήματα του και μετά το τέλος του αγώνα στις δηλώσεις του, φανερά συγκινημένος τόνισε πως: «Η αλήθεια είναι πως ήταν πάρα πολύ δύσκολος όλος αυτός ο καιρός. Τώρα θα με πιάσουν τα κλάματα. Δεν θέλω να κλαφτώ… Πέρασε όμως αυτός ο καιρός. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που μου στάθηκε σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο που πέρασα.

Επίσης τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας, Ξενοφώντα Κωνσταντάκη, γιατί ήταν από πάνω μου κάθε μέρα για πολλές ώρες. Με είδε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, αλλά πάντα μου έδινε το χέρι να σηκωθώ. Σίγουρα θα χρειαστώ χρόνο για να φτάσω στο 100%, είναι μεγάλο το διάστημα που λείπω, αλλά όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν αυτή τη στιγμή: να επιστρέψω και να πατήσω το γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος, συνεχίζουμε!»

Τον έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός!

Η επιστροφή Κουρμπέλη μόνο θετικά μπορεί να φέρει στον Παναθηναϊκό και την ήδη... ταλαιπωρημένη μεσαία του γραμμή.

Το τριφύλλι αντιμετωπίζει προβλήματα φρεσκάδας στον άξονα και αυτό έχει φανεί σε πολλά φετινά του παιχνίδι, όμως, το come back του 28χρονου μπορεί να θεωρηθεί και ως μια εσωτερική μεταγραφή, καθώς όταν βρεθεί σε καλή κατάσταση μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός!

Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να του προσφέρει ο Κουρμπέλης, όμως, παράλληλα τόσο εκείνος, αλλά και το ιατρικό επιτελείο δεν θέλουν να ρισκάρουν ξανά και η πλήρης επανένταξη του στο ρόστερ πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0