Πρόσωπα

Ίνγκι Ίνγκασον: Ο «πύργος» από την Ισλανδία επέστρεψε, ο ΠΑΟΚ νιώθει και πάλι ασφαλής! (video)

Ίνγκι Ίνγκασον: Ο «πύργος» από την Ισλανδία επέστρεψε, ο ΠΑΟΚ νιώθει και πάλι ασφαλής! (video)
Δεν είναι μόνο το γκολ της ισοφάρισης, στην επική ανατροπή επί του Παναθηναϊκού (06/02, 2-1). Ο Ίνγκι Ίνγκασον είναι ο αναμορφωτής της άμυνας του ΠΑΟΚ, αφού από την ημέρα που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επέστρεψε στις τάξεις του «Δικεφάλου του Βορρά», άλλαξε τις συνήθειές της!
Ένας τραυματισμός στο γόνατο ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα της φετινής σεζόν. Η αυτοθυσία του για να συνεισφέρει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόστισε. Ο Ίνγκι Ίνγκασον χρειάστηκε χρόνο, υπομονή και επιμονή για να επιστρέψει στο 100%, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι, δείχνει πως τα καταφέρνει.
 
Ο ΠΑΟΚ με αυτόν στο κέντρο της άμυνας νιώθει ασφαλής. Το ίδιο και ο εκάστοτε παρτενέρ. Είτε πρόκειται για τον πολύπειρο, Κρέσπο, είτε για τον μαθητευόμενο δίπλα στον Ισλανδό, Μιχαηλίδη. Έχουν τους λόγους τους, άλλωστε. 
 

Από την ημέρα της επιστροφής του Ίνγκασον κι έπειτα, η άμυνα του ΠΑΟΚ έχει αλλάξει πρόσωπο. Ο Σκανδιναβός, μετά από μερικά λεπτά συμμετοχής στο τέλος του 2021, ώστε να επιστρέψει πιο ομαλά στην αγωνιστική δράση, έχει αναδιαμορφώσει την άμυνα και τους αριθμούς του ΠΑΟΚ.

Έως την 13η αγωνιστική, που έπαιξε το πρώτο του 90λεπτο, οι Θεσσαλονικείς είχαν δεχθεί 17 γκολ. Στις εννιά επόμενες αγωνιστικές, έχουν δεχθεί μόλις πέντε, ενώ έχουν διατηρήσει και πέντε φορές ανέπαφη την εστία τους. Πόσες φορές συνέβη κάτι ανάλογο στα 13 ματς που έλειπε; Μόλις δύο φορές!
 
Καθώς φαίνεται, το γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό, που έφερε το ματς στα ίσια και άνοιξε τον δρόμο για μία μεγάλη ανατροπή, ήταν απλώς μία επιβράβευση που τράβηξε τα «φώτα» πάνω του. Όσα έχει προσφέρει ο Ίνγκι Ίνγκασον είναι πολύ περισσότερα. 

Κερδισμένος σαφώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που έχει κάθε λόγο να «χαμογελά», βλέποντας πως ο καλύτερός του στόπερ στη φετινή σεζόν, έως τώρα, δεν επαναπαύεται στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά αναζητά το μέγιστο!

 

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0