Πρόσωπα

Έντρικ: Η «σχέση»… ζωής με την Παλμέιρας λόγω οικογένειας και η ανακάλυψη της Ρεάλ Μαδρίτης (video)

Έντρικ: Η «σχέση»… ζωής με την Παλμέιρας λόγω οικογένειας και η ανακάλυψη της Ρεάλ Μαδρίτης (video)

Είναι το παιδί-«θαύμα» της Βραζιλίας. Μία φυσική συνέχεια των Νεϊμάρ και Βινίσιους αλλά και ένα καμάρι για την Παλμέιρας. Το BN Sports σας ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του Έντρικ που για χάρη, όλη η Ευρώπη έχει στρέψει το βλέμμα της στην Βραζιλία.

Καλοκαίρι του 2013. Η Μπαρτσελόνα κερδίζει κατά κράτος τη Ρεάλ Μαδρίτης και κάνει δικό της το μεγάλο αστέρι της Σάντος, Νεϊμάρ. Ο νέος Πελέ που έλεγαν όλοι, «δένει» στην Βαρκελώνη και γίνεται γρανάζι της απίστευτης τριάδας MSN μαζί με τους Μέσι και Σουάρες. Πέντε χρόνια μετά, οι «μερένχες» παίρνουν την εκδίκησή τους, κάνοντας δικό τους τον Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος οργίαζε με τη φανέλα της Φλαμένγκο και τώρα είναι εκ των κορυφαίων του συλλόγου.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Πριν λίγες μέρες, όλη η Ισπανία αλλά και η Ευρώπη, έχει στρέψει το βλέμμα της στην Βραζιλία. Όχι τυχαία. Ακόμα ένα αστέρι γεννήθηκε και μία μεγάλη μεταγραφή είναι έτοιμη να ενεργοποιηθεί. Ο Έντρικ μπορεί να είναι μόλις… 15 ετών (!) αλλά αυτά που δείχνει μέσα στο γήπεδο, τον έχουν κάνει ήδη το πρώτο όνομα. Η Παλμέιρας δεν θα τον αφήσει τόσο εύκολα αλλά η συνέχεια των δύο προηγούμενων, μοιάζει αναπόφευκτη. Ποιος είναι όμως, το νέο διαμάντι της χώρας του ποδοσφαίρου;

Η απίστευτη κίνηση της Παλμέιρας που τον… «κέρδισε»!

Ο Έντρικ γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου του 2006 στη Μπραζίλια της Βραζιλίας. Μόλις 12 μέρες μετά την κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Ματεράτσι, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γερμανία. Ο μικρός Έντρικ ήρθε στη ζωή υπό άθλιες συνθήκες, αφού η οικογένειά του, δύσκολα μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Και οι δύο του γονείς δεν είχαν σταθερές δουλειές, με αποτέλεσμα το εισόδημα να μην είναι ποτέ σταθερό αλλά και ποτέ… υψηλό.

Όπως όλοι οι Βραζιλιάνοι, έτσι και εκείνος, έπαιζαν μπάλα στις αλάνες, έχοντας ως όνειρο το υψηλότερο επίπεδο, το οποίο θα του έβγαζε και από τις δυσκολίες της ζωής. Το ταλέντο του δεν άργησε να φανεί. Μπορεί η μπάλα να ήταν «μεγαλύτερη» από εκείνον, λόγω του χαμηλού ύψους του, αλλά αυτά που έκανε, ήταν αδύνατο να τα βρει κάποιος σε παιδί της ηλικίας του. Σε τοπικά τουρνουά, οι «μεγάλοι» της χώρας τον είδαν και αμέσως, έπεσαν στα… πόδια του για να τον αποκτήσουν.

1_2022-SAO-PAULO-CUP-REAL-ARIQUEMES-X-PALMEIRAS.jpg

Συγκεκριμένα, οι Σάο Πάολο, Κορίνθιανς και Παλμέιρας ήταν οι τρεις διεκδικητές του. Αμφότεροι θέλαν όσο τίποτα την υπογραφή και συγκατάθεση των γονιών του για να αρχίσει προπονήσεις. Ωστόσο, ο Έντρικ είχε έναν όρο. Επειδή η οικογένεια του θα ζούσε σε άλλη πολιτεία και δεν είχε τα χρήματα για να μετακινείται αλλά ούτε και να μετακομίσει, ζήτησε να πληρωθούν όλα τα έξοδα για την παραμονή των μελών της στην εκάστοτε περιοχή.

Σε αυτό, η Παλμέιρας ήταν που έκανε την κίνηση-«ματ». Σε αντίθεση με τις άλλες δύο ομάδες, είπε αμέσως ναι και ο 8χρονος Έντρικ άρχισε προπονήσεις με το γκρουπ της ηλικίας του.

Endrick-destaque-600x400.webp

Απλά, τους τρέλανε…

Σίγουρα, ο Έντρικ είχε απίστευτο ταλέντο. Μέρα με τη μέρα έκανε τους ανθρώπους της Παλμέιρας να μην πιστεύουν στα μάτια τους. Μερικοί από αυτούς, πίστευαν πως είναι και σε άλλη… ομάδα και κάνει συνεχώς προπονήσεις να δείχνει πιο έτοιμος. Η ποιότητα ήταν έμφυτη. Στην κυριολεξία. Άρχισε σιγά-σιγά να ανεβαίνει σκάλες στα κλιμάκια της Παλμέιρας και έπαιζε με παιδιά μεγαλύτερα της ηλικίας του. Μάτωσε συνολικά 167 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε 170 αγώνες (!).

Άπαντες έκαναν λόγο για ένα παιδί που πρόκειται να συνεχίσει την παράδοση που άφησαν οι προηγούμενοι Βραζιλιάνοι. Δηλαδή να κάνει τεράστια καριέρα στην Ευρώπη. Μέχρι να φτάσει σε εκείνο το σημείο, όλη η Βραζιλία είχε μείνει άναυδη με τα κατορθώματά του. Πλέον, στα 15 του χρόνια, είναι μεταξύ της Κ17 αλλά και της Κ20, με τις οποίες κάνει τρομερά πράγματα πάνω στον αγωνιστικό χώρο. Όταν κλείσει τα 16, τον ερχόμενο Ιούλιου, εκτός από το επαγγελματικό συμβόλαιο, αναμένεται να ενταχθεί και στην πρώτη ομάδα.

Το ταλέντο του δεν χωράει στις συγκεκριμένες κατηγορίες. Φαίνεται. Από αυτά που κάνει και ξεσηκώνει τα πλήθη στις εξέδρες. Ναι, στην Κ20, ξεσηκώνει τον κόσμο που έρχεται να δει τα ματς. Όχι μία φορά σαν σπίθα αλλά συνεχόμενες.

Η απίστευτη ιστορία με τον πατέρα του…

Κάθε σχέση, σε όλους τομείς, κρύβει μία ιστορία. Άλλοτε μεγάλη, άλλοτε μικρή και άλλοτε… συγκινητική. Ίσως το τελευταίο ταιριάζει καλύτερα στον Έντρικ και την Παλμέιρας. Ο Βραζιλιάνος φορ δεν έχει δεθεί τυχαία με τον σύλλογο της Βραζιλίας, ο οποίος κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να βλέπει τον Έντρικ αλλά και τους δικούς του χαρούμενους. Όπως προείπαμε, η οικογένεια δεν είχε σταθερό εισόδημα, και το γεγονός πως τα έξοδα ήταν πληρωμένα, δεν σήμαινε πως τα προβλήματα σταμάτησαν.

Για αυτό, η Παλμέιρας προχώρησε σε μία μοναδική κίνηση. Βρήκε δουλειά στον πατέρα του νεαρού επιθετικού, ως θυρωρός στο γήπεδό της. Κανονικός μισθός, ασφάλιση αλλά και όλα τα απαραίτητα. Μία «ανάσα» για την οικογένεια που μόνο ευγνώμων μπορεί να είναι προς τον σύλλογο. Ωστόσο, η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστής δεν ήταν η ομάδα αλλά ο τερματοφύλακάς της, Ζάιλσον.

Ο Βραζιλιάνος πορτιέρο, που έμεινε στην Παλμέιρας για επτά χρόνια (μέχρι τον Γενάρη του 2022) και αποτελούσε από τις μεγάλες μορφές της ομάδας. Όχι μόνο για την εμπειρία του αλλά και τον χαρακτήρα του. Ο ίδιος λοιπόν, είχε συμπαθήσει τον Ντάγκλας (πατέρας του Έντρικ) αλλά τον παρακολουθούσε πως δεν μπορούσε να φάει το ίδιο φαγητό με τους συναδέλφους του. Ο λόγος ήταν επειδή είχε μόλις οκτώ δόντια, με αποτέλεσμα να αδυνατίζει επικίνδυνα.

Ο Ζάιλσον δεν άντεχε να το βλέπει αυτό και πλήρωσε τα πάντα για να βάλει ο Ντάγκλας δόντια και να μπορεί να τρώει κανονικά. Μία κίνηση που ήχησε σε όλο τον κόσμο, κάνοντας τον Έντρικ να δακρύσει στα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας, όταν πήγε να τον ευχαριστήσει.

Ο μεγάλος στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Βινίσιους και η… «απάντηση»

Και φτάνουμε στα… μεταγραφικά. Πως να μην υπάρχει φωτιά, όταν αυτό η ποδοσφαιρική όαση, έχει κατακτήσει όλη την Βραζιλία. Ο συνωστισμός των ενδιαφερόμενων είναι οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου. Η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, είναι ο σύλλογος που έχει βάλει για τα καλά στο μάτι τον 15χρονο άσο. Και η Μπαρτσελόνα είναι στο κόλπο αλλά οι «μερένχες» βρίσκονται αρκετά πιο μπροστά στην υπόθεση. Δεν μπορεί να συγκριθεί η κόντρα τους, με αυτή σε Νεϊμάρ ή Βινίσιους. Και εδώ κολλάει ο τελευταίος.

viniciusyendrick1_O.jpg

Ο διεθνής εξτρέμ, είχε χαρίσει μία φανέλα του από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον Έντρικ. Γενικά, τον έχει από κοντά και προσπαθεί με τη σειρά του, να τον πείσει να υπογράψει στον ισπανικό σύλλογο. Από την πλευρά του, όμως, ο 15χρονος φορ έχει ξεκαθαρίσει πως: «Το μέλλον μου; Το όνειρό μου είναι πρώτα να γράψω ιστορία στην Παλμέιρας. Ρεάλ Μαδρίτης; Αυτή τη στιγμή, δεν θα πω κάτι και θα το αφήσω στα χέρια του επιτελείου μου».

Να θυμίσουμε πως επειδή είναι 15 ετών, δεν μπορεί να γίνει κάποια κίνηση. Από καμία πλευρά. Ωστόσο, τον Ιούλιο που κλείνει τα 16 του, μπορεί να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Παλμέιρας. Αυτό είναι το σίγουρο πλάνο, αφού ο ποδοσφαιριστής έχει υποσχεθεί στην ομάδα πως θα το κάνει. Από εκεί και πέρα, οι Βραζιλιάνοι αναμένεται να θέσουν υψηλή ρήτρα για να τον αποκτήσει κάποια ομάδα.

Αυτή την στιγμή, προέχει να τον απολαμβάνουμε στα βραζιλιάνικα γήπεδα…

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0