Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Αγώνες κατάταξης: Δύο ακόμα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς του Παρισίου βρήκαν κάτοχο! (video)

Αγώνες κατάταξης: Δύο ακόμα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς του Παρισίου βρήκαν κάτοχο! (video)

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες κατάταξης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 με το Νότιο Σουδάν και την Ιαπωνία να εξασφαλίζουν από τώρα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενου καλοκαιριού. Στο Προ-ολυμπιακό οι Φινλανδοί του Μάρκανεν.

Το ταξίδι στα βάθη της Ανατολής ολοκληρώνεται το Σάββατο (2/9) για τις ομάδες που μάχονται για τις θέσεις 17-32, με το βασικό ζητούμενο να εξασφαλίζεται για τρία αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Το Νότιο Σουδάν πέρα από τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε στην πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κέρδισε και την απευθείας πρόκριση για το Παρίσι, τερματίζοντας πάνω από κάθε άλλη ομάδα της αφρικανικής ηπείρου. Με τον Κάρλικ Τζόουνς να… σπάει το κοντέρ στο σύστημα αξιολόγησης (40 βαθμοί) μετρώντας 26 πόντους και 15 ασίστ αλλά και 7 ριμπάουντ, η χώρα του Λουόλ Ντενγκ θα βρίσκεται σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού σε ένα χρόνο από τώρα, επικρατώντας της Ανγκόλας με κατοστάρα (101-78).

Στα χνάρια του πάτησαν και οι Ιάπωνες. Λίγες μέρες μετά την πρώτη νίκη διαχρονικά κόντρα σε ευρωπαϊκή αντίπαλο, οι Ασιάτες με μία εξαιρετική δεύτερη περίοδο (33-18) νίκησαν το Πράσινο Ακρωτήρι και θα βρεθούν και εκείνοι στους Ολυμπιακούς του 2024 ως η κορυφαία ομάδα της Ασίας. Το δίδυμο Χόκινσον, Τομινάγκα έκανε και πάλι τη δουλειά για τους Ιάπωνες.

Νωρίτερα, η παρέα του Μάρκανεν που δεν σημείωσε καμία νίκη στους ομίλους έκανε εξαιρετικό photo finish, νίκησε και τη Βενεζουέλα (90-75) παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις στο σκορ ανάμεσα στις περιόδους και ελπίζει για το… θαύμα του Παρισίου μέσω Προ-Ολυμπιακού τουρνουά.

Θυμίζουμε πως ήδη η Αυστραλία ως η κορυφαία ομάδα της Ωκεανίας και η Γαλλία (διοργανώτρια) έχουν κλεισμένη θέση για το Παρίσι.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, οι Νεοζηλανδοί έκλεισαν με ψηλά το κεφάλι το τουρνουά (88-86 την Αίγυπτο) ενώ οι σοκαρισμένοι Γάλλοι χρειάστηκαν τους 19 πόντους του Κορντινιέ και μία καλή τελευταία περίοδο (25-16 υπέρ τους) για να τη νίκη της παρηγοριάς απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού (87-77).

Η επικράτηση των Φιλιππίνων με την ασύλληπτη εμφάνιση του Κλάρσκον (20 πόντοι σε 4 λεπτά) κόντρα στην Κίνα (96-75) μοίρασε χαμόγελα στους συνδιοργανωτές που έφταναν κοντά στην… πηγή όμως δεν έπιναν νερό.

Οι 26 πόντοι του Τζέφερσον δεν ήταν αρκετοί για τους Ιορδανούς οι οποίοι πάλεψαν για ένα ακόμα παιχνίδι όμως έμειναν με τη γλυκόπικρη γεύση. Διψήφιοι όλοι οι βασικοί για το Μεξικό που όμως δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω στη διοργάνωση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0