Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

«Βενσάν, σ΄ ευχαριστούμε!»: Τίτλοι τέλους για τον Κολέ από την εθνική Γαλλίας!

«Βενσάν, σ΄ ευχαριστούμε!»: Τίτλοι τέλους για τον Κολέ από την εθνική Γαλλίας!

Το ασημένιο μετάλλιο στο Παρίσι έμελλε να είναι η τελευταία διάκριση για τον Βενσάν Κολέ, ο οποίος αποχωρεί από τον πάγκο της εθνικής Γαλλίας ύστερα από 15 χρόνια, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα.  

Το αγωνιστικό κύκνειο άσμα του Βενσάν Κολέ ως εκλέκτορα της εθνικής ομάδας της πατρίδας του φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου, καθώς σχετικά δημοσιεύματα των οικοδεσποτών των Ολυμπιακών Αγώνων που μόλις τελείωσαν, αναφέρουν την πρόθεση της Ομοσπονδίας να μην προχωρήσει στη σχετική ανανέωση του συμβολαίου του 61χρονου τεχνικού, το οποίο μόλις έληξε.

Η τελική ευθεία προς τον τελικό ήταν ομολογουμένως επεισοδιακή, λόγω της κόντρας του ίδιου του προπονητή με τον Εβάν Φουρνιέ, ύστερα από δηλώσεις του τελευταίου περί παλιομοδίτικου παιχνιδιού. Παρά τον αντίκτυπο της ήττας από τη Γερμανία στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και την ένταση – κηλίδα, η οποία προέκυψε ανάμεσα σε παίκτη και στον ίδιο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας (!), οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν δίχως περαιτέρω θέματα ως το τέλος και το ασημένιο μετάλλιο προστέθηκε στις διακρίσεις αμφοτέρων.

Παρά τις εντάσεις και την δεύτερη θέση μέσα στο «σπίτι» τους, ο Κολέ αφήνει αναμφίβολα σημαντική παρακαταθήκη στον όποιο διάδοχό του και στο γαλλικό μπάσκετ, καθώς, από το 2009 έως και τους φετινούς Ολυμπιακούς, οδήγησε τη χώρα του σε όλες ανεξαιρέτως τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Αποκορύφωμα το χρυσό στο Eurobasket του 2013 και τα δύο συνεχόμενα ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια σε Τόκιο (2021) και Παρίσι.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0