Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Είναι οριστικό: Όλα τα μετάλλια της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Είναι οριστικό: Όλα τα μετάλλια της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μετά και την ολοκλήρωση των τελευταίων ελληνικών συμμετοχών, η χώρα μας αποχωρεί με οκτώ μετάλλια από το Παρίσι.

Στο τελευταίο Σαββατοκύριακο των Ολυμπιακών Αγώνων, τρεις ήταν οι τελευταίες ελληνικές συμμετοχές και οι εκπρόσωποί μας – όλες γυναίκες – τα έδωσαν όλα, χωρίς να καταφέρουν να βρεθούν στο βάθρο. Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό και το δίδυμο των Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογιώργου στη συγχρονισμένη κολύμβηση κατετάγησαν στην ένατη και έκτη θέση αντίστοιχα, «σφραγίζοντας» πως ο απολογισμός μεταλλίων μας θα είναι οκτώ: ένα χρυσό, ένα αργυρό, έξι χάλκινα.

Η συγκομιδή είναι η τέταρτη καλύτερη στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φθάνοντας την Ατλάντα (1996). Το… χάλκινο μετάλλιο στον απολογισμό Ολυμπιακών μεταλλίων κατακτά το Σίδνει με 13 (2000), η Αθήνα ακολουθεί με 16 (2004) και μόνη πρώτη στους αιώνες πάλι η Αθήνα με 47 (1896).

Τα ονόματα των μεταλλιούχων μας: Μίλτος Τεντόγλου (χρυσό στο εις μήκος), Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση), Εμμανουήλ Καραλής (χάλκινο στο άλμα εις ύψος), Λευτέρης Πετρούνιας (χάλκινο στους κρίκους), Θόδωρος Τσελίδης (χάλκινο στο τζούντο), Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού (χάλκινο στην κωπηλασία), Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Παναγιώτης Γκαϊδατζής (χάλκινο στην κωπηλασία), Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (πάλη). 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0