Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Ασταμάτητοι Ισπανοί σε σούπερ τελικό ποδοσφαίρου, κατέκτησαν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατατροπώνοντας τους διοργανωτές Γάλλους!

Ασταμάτητοι Ισπανοί σε σούπερ τελικό ποδοσφαίρου, κατέκτησαν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατατροπώνοντας τους διοργανωτές Γάλλους!

Σε έναν μαγικό τελικό στο ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων, οι Ισπανοί θριάμβευσαν και ανέβηκαν στην κορυφή του βάθρου λίγο καιρό μετά και την κυριαρχία στο Euro 2024! Η "φούρια ρόχα" επικράτησε της Γαλλίας 5-3 στην παράταση, με τον Φερμίν Λόπεθ να ξεχωρίζει και την ομάδα του Ανρί να το παλεύει ως το τέλος!

Το έκανε ξανά η Ισπανία. Η παράδοση συνεχίστηκε και πάλι. Από το 2001 και εκείνο το Λίβερπουλ - Αλαβές 5-4, καμία ισπανική ομάδα δεν έχει ηττηθεί σε τελικό, κορυφαίας διοργάνωσης! Είτε συζητάμε για Champions League και Europa League, είτε για EURO και Παγκόσμιο Κύπελλο. ΔΕΝ θα έχαναν λοιπόν Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη «φούρια ρόχα» να κατακτά το χρυσό μετάλλιο, επικρατώντας με 5-3 της Γαλλίας!



Στο πρώτο ημίχρονο του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων η Ισπανία ήταν καταιγιστική καταφέρνοντας να βρει δίχτυα τρεις φορές μέσα σε 10 λεπτά.

Το σκορ στον τελικό για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, άνοιξε η Γαλλία μόλις στο 11' με τον Ένζο Μιλό να κάνει το 1-0 για τους οικοδεσπότες.

Γρήγορη απάντηση από τους Ισπανούς και τον Φερμίν Λόπεθ να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 18', ενώ λίγα λεπτά αργότερα με δεύτερο δικό του γκολ έβαλε τους «φούριας ρόχας» μπροστά στο σκορ. Μ' αυτό τον τρόπο, ο νεαρός μέσος της Μπαρτσελόνα φτάνει τα 6 τέρματα σε 6 παιχνίδια με την εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Κάθε τελική και εστία για τους Ισπανούς, αφού τρία λεπτά αργότερα στο 28', ο
Μπαένα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ, κάνει το 3-1, προσφέροντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά highlights της διοργάνωσης.

Το δεύτερο ημίχρονο δε θύμιζε σε τίποτα το πρώτο, αφού οι Γάλλοι φαίνεται να ξύπνησαν από τον... λήθαργό τους, πιέζοντας επανηλειμμένα την άμυνα των φιλοξενούμενων. Εύστοχη αποδείχθηκε η αλλαγή του προπονητή Ανρί που έβαλε στο παιχνίδι τον Ακλιούς. Ο 22χρονος εξτρέμ μετά από συνεργασία με τον Ολίσε μειώνει τη διαφορά σε 3-2 στο 79', δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του.


Κι εκεί που όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, στο 90' ο
Καλιμουεντό κέρδισε πέναλτι το οποίο ο ρέφερι ενημερώθηκε ότι έπρεπε να δει στο on field review. Αφού το έκανε, ενημέρωσε όλο το γήπεδο απ' το ακουστικό του και έδειξε την άσπρη βούλα από την οποία ο Ματετά ισοφάρισε σε 3-3 και οδήγησε τον τελικό στην παράταση. 


Αυτή
συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τη Γαλλία να έχει το μομέντουμ και τις περίσσοτερες ευκαιρίες να προηγηθεί. Ωστόσο, ο Σέρτζιο Καμέγιο φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας στο 100΄ εξουδετέρωσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα κάνοντας το 4-3.


Δε σταμάτησε εκεί όμως. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού με τον
ίδιο τρόπο βρέθηκε τετ α τετ από ασίστ του τερματοφύλακα με το χέρι και διαμόρφωσε το τελικό 5-3.

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0