Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Ξεκάθαρος ο Πέσιτς: «Δεν μας σεβάστηκαν οι διαιτητές!»

Ξεκάθαρος ο Πέσιτς: «Δεν μας σεβάστηκαν οι διαιτητές!»
Ο προπονητής της εθνικής Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, έκανε λόγο για ασέβεια των διαιτητών προς τους παίκτες του, στο ματς με τις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ βρήκαν τον τρόπο και παρότι η Σερβία τις έβαλε στα... σχοινιά, πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά παράπονα των Σέρβων για τη διαιτησία στο συγκεκριμένο ματς.

Μετά τον Μπογκντάνοβιτς, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο προπονητής τους, Σβέτισλαβ Πέσιτς, που ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Είμαι θυμωμένος επειδή δεν μας σεβάστηκαν οι διαιτητές. Στη Σερβία έχουμε μία φράση που λέει ότι όποιος χάσει έχει το δικαίωμα να είναι θυμωμένος. Είμαι θυμωμένος επειδή οι διαιτητές δεν μας σεβάστηκαν.

Πρέπει να το πω αυτό, επειδή ο καλύτερος παίκτης του κόσμου (εννοώντας τον MVP του NBA, Nίκολα Γιόκιτς) σούταρε 4 βολές σε 37 λεπτά συμμετοχής. Επειδή ο καλύτερος σκόρερ μας (σ.σ.: ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που είχε 20 πόντους στον ημιτελικό) σούταρε μία βολή σε 32 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι έγιναν περίεργα πράγματα. Δεν μειώνω τη νίκη των Αμερικανών, τούς εύχομαι καλή τύχη, αλλά σήμερα έγιναν περίεργα πράγματα.

Είμαι ήρεμος. Είμαι περήφανος, αλλά και απογοητευμένος. Δεν μας σεβάστηκαν, όχι σαν μπασκετικό έθνος, αλλά ως ομάδα. Πάντα έλεγα στους παίκτες μου ότι αν μείνουν ήσυχοι, αν παλέψουν και δεν μιλήσουν, τότε οι διαιτητές θα τους ανταμείψουν. Δεν το είχαμε αυτό απόψε. Έτσι τελείωσε ένα υπέροχο παιχνίδι.

Έχουμε λιγότερο από 48 ώρες πριν παίξουμε για ένα μετάλλιο, οπότε πρέπει να φύγω από την μικτή ζώνη. Πρέπει να πάω στο ξενοδοχείο. Φυσικά είμαι περήφανος για το πώς παίξαμε, ειδικά μετά το ματς με την Αυστραλία που επιστρέψαμε από το -24. Μας κόστισε σε δυνάμεις αυτό, αλλά είδαμε πόσο δυνατοί ήμασταν πνευματικά. Καταφέραμε να βρεθούμε δύο κατοχές μακριά από την νίκη. Δεν είμαι θυμωμένος, είμαι περήφανος για αυτό που καταφέραμε, με τα προβλήματα που είχαμε.

Ο Μιλουτίνοφ και ο Γιόβιτς είχαν πυρετό εδώ και δύο μέρες. Το ροτέισον μας μίκρυνε, μας έδωσαν ό,τι είχαν. Θα προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε, δεν ψάχνω για δικαιολογίες».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0