Πάλεψε με ό,τι είχε, αλλά έμεινε από «δυνάμεις»: Εκτός 4άδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα, ηττήθηκε με 76-63 από τη Γερμανία (video)

Πάλεψε με ό,τι είχε, αλλά έμεινε από «δυνάμεις»: Εκτός 4άδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα, ηττήθηκε με 76-63 από τη Γερμανία (video)

Ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά η Γερμανία στη συνέχεια απέδειξε γιατί είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Η Ελλάδα πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, είχε έναν εξαιρετικό -ξανά- Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά ηττήθηκε με 76-63 (06/08) στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη τα έδωσαν όλα. Είχαν ένα «μαγικό» ξεκίνημα, αλλά απέναντι στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία, αυτό δεν ήταν αρκετό. Η Ελλάδα ηττήθηκε με 76-63 (06/08), στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο, αλλά αυτό δεν μπορεί να της στερήσει, σε καμία περίπτωση, το χαμόγελο, για όλα όσα κατάφερε, φτάνοντας έως εδώ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, για άλλη μια φορά, τα έδωσε όλα. Σταμάτησε στους 22 πόντους, έχοντας 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ, ενώ στο σκοράρισμα τον ακολούθησε ο Τόμας Γουόκαπ, που έφτασε στους 12.

Από την πλευρά της Γερμανίας, ξεχώρισε ο Φραντς Βάγκνερ, που αποτέλεσε άλυτο «γρίφο» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και έφτασε στους 18 πόντους.


Το ξεκίνημα της Ελλάδας ήταν τουλάχιστον… υπερηχητικό! Πριν καν συμπληρωθούν 4 λεπτά, βρέθηκε μπροστά με 10-2, βάζοντας σοβαρούς… πονοκεφάλους στη Γερμανία! Μάλιστα, ανέβηκε ακόμα και στο +12 (4-16 στο 6’), ενώ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο με οκτώ πόντους, η «γαλανόλευκη» ήταν στο +10, με το σκορ στο 11-21!


Κάπου εκεί, ήρθε η αντίδραση από την γερμανική πλευρά. Αρχικά, μείωσαν στους 4 (24-28 στο 15’), αλλά ο Παπανικολάου είχε «απάντηση» με τρίποντο, για να επαναφέρει την Εθνική μας ομάδα στο +7. Ο Μπονγκά ωστόσο, μας… πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, στην αμέσως επόμενη επίθεση (27-31).

Ο Σρέντερ με λέι απ έφερε την διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (32-33), ενώ έπειτα ο Τάις, με άλει ουπ κάρφωμα, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με το σκορ στην απόλυτη ισορροπία (36-36).


Την στιγμή που ο Σρέντερ έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τη Γερμανία, εμφανίστηκε ο Τόμας Γουόκαπ, για να διατηρήσει μπροστά την Ελλάδα, βάζοντας μεγάλα σουτ! Χάρη σε δύο δικά του τρίποντα και ένα του Παπανικολάου, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ανέβασαν τη διαφορά στο +5 (42-47), στο 24’.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Χέρμπερτ δεν πτοήθηκε. «Έτρεξε» ένα σερί 8-0 για να πάρει και πάλι «κεφάλι» στο σκορ (50-47 στο 27’), για να ακολουθήσουν τρεις διαδοχικοί πόντοι από τον «Greek Freak» και να φέρουν ξανά το ματς στην ισοπαλία (50-50).

Η Γερμανία είχε το μομέντουμ, το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και με εύστοχο τρίποντο του Μπονγκά στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου, ανέβασε το σκορ στο 59-52 υπέρ της, πριν από την έναρξη του τελευταίου μέρους του παιχνιδιού.

Εκεί, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά και βρέθηκαν στο +9 (61-52), αλλά ο Αντετοκούνμπο ήταν ξανά εκεί, με τέσσερις διαδοχικούς πόντους, για να μειώσει σε 61-56, με 6’36’’ να απομένουν.

Ο Βάγκνερ, στα 3’27’’ για το τέλος, ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (67-57) και επί της ουσίας, «κλείδωσε» τη νίκη της Γερμανίας, η οποία οριστικοποιήθηκε με το τρίποντο του Σρέντερ στα 1’51’’, που έκανε το σκορ 72-57.


Τα δεκάλεπτα:
11-21, 36-36, 59-52, 76-63

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0