Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Χάλκινο από... χρυσό: Ένας αιωρούμενος Καραλής «μάγεψε» το Παρίσι κατακτώντας την τρίτη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ! (video)

Χάλκινο από... χρυσό: Ένας αιωρούμενος Καραλής «μάγεψε» το Παρίσι κατακτώντας την τρίτη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ! (video)

Fly Manolo, Fly! Όχι απλά ιπτάμενος, αλλά αιωρούμενος στη στρατόσφαιρα. Ένας Εμμανουήλ Καραλής με ψυχολογία στα ύψη, έδειξε από τη πρώτη στιγμή πως πάει για το μετάλλιο και με τσαμπουκά τα κατάφερε! Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο 24χρονος Καραλής στο Παρίσι! 

Ένα χάλκινο που λάμπει σαν χρυσό, με δεδομένη την παρουσία του απόλυτου ρέκορντμαν  Μόντο Ντουμπλάντις στο αγώνισμα του επί κοντώ. Ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Μανόλο, το αγαπημένο παιδί όλων των Ελλήνων, κατάφερε αυτό για το οποίο έδειξε ικανός από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Παρίσι.

Ο, όχι απλά ιπτάμενος, αλλά αιωρούμενος Μανόλο έκανε επίδειξη δύναμης και επιδεξιότητας περνώντας με άνεση τον πήχυ, όπου και εάν τοποθετούνταν. Πρώτα στα 5.70, μετά στα 5.80, ύστερα 5.85 ενώ είχε την πρώτη αστοχία του στα 5.90 πλησιάζοντας ωστόσο τον επιδιωκόμενο σκοπό που ήταν το ολυμπιακό μετάλλιο. Και τα κατάφερε αν και δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει το στρατοσφαιρικό 6.00, έχοντας προσωπικό ρεκόρ τα 5.92 μέτρα. 

Ο Καραλής, με υποδειγματικά άλματα έθεσε τις βάσεις της νίκης του, αποθαρρύνοντας πολλούς συναγωνιστές του, όπως ο Τούρκος Αρσού Σασμά και ο Φιλιππινέζος, Ι Τζέι Ομπιένα. Η πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια ήρθε στα 5.95 τη στιγμή που ο Έλληνας πρωταθλητής αποφάσισε να στήσει τον πήχυ ακόμη ψηλότερα, γιατί ταβάνι του είναι ο ουρανός. Ο Καραλής όμως είχε κάνει τη δουλειά και εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο το οποίο με την παρουσία του Ντουμπλάντις και την επίδοση του Κέντρικς λάμπει στα χρυσό.

 

Απολαύστε εδώ το άλμα που του έδωσε τη νίκη:

Συγχαρητήρια Μανόλο, σ'ευχαριστούμε!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0