Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Ελλάδα για μεγάλα πράγματα: Λύγισε την Ιταλία με 9-8 και «βάζει πλώρη» για νέο μετάλλιο! (video)

Ελλάδα για μεγάλα πράγματα: Λύγισε την Ιταλία με 9-8 και «βάζει πλώρη» για νέο μετάλλιο! (video)

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα και το απέδειξαν και στο Παρίσι. Οι Έλληνες με ψυχή νικητή «λύγισαν» την φιναλίστ Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιταλία με 9-8 και θα τερματίσουν σίγουρα μέσα στην πρώτη δυάδα, έχοντας ευνοϊκότερη κλήρωση στα χιαστί των προημιτελικών. Άπαιχτοι Ζερδεβάς και Αργυρόπουλος!

Τελευταίο παιχνίδι για τη φάση των ομίλων του Ολυμπιακού Τουρνουά Υδατοσφαίρισης και η Εθνική μας αγωνιζόταν με αντίπαλο την πρωτοπόρο και πανίσχυρη Ιταλία, η οποία στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια δεν είχε γνωρίσει την ήττα. Ισορροπημένο παιχνίδι με τον Αργυρόπουλο να ανοίγει το σκορ για την Ελλάδα. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε 2-2 με τον Παπαναστασίου να βρίσκει το δεύτερο ελληνικό γκολ. Οι άμυνες ήταν κυρίαρχες, με την Εθνική μας να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω και την Ιταλία να έχει πάρει για πρώτη φορά το προβάδισμα (3-2). Όμως Φουντούλης και Αργυρόπουλος ανέτρεψαν άμεσα την κατάσταση, επαναφέροντας την Ελλάδα στην πρωτοπορία του σκορ (4-3). O Καλογερόπουλος με παλικαρίσιο γκολ διατήρησε το ελληνικό προβάδισμα (5-4).

Ο Αργυρόπουλος με δικό του σόου και το τρίτο τέρμα του διαμόρφωσε το 6-5, σκορ που ήταν και το τελικό για το δεύτερο δεκάλεπτο.

Σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στο τρίτο καταστροφικό οκτάλεπτο με την Κροατία, η Ελλάδα ήταν πολύ προσεκτική στην άμυνα, αλλά παρέμενε «άκαπνη» στην επίθεση. Ο Νικόζια, απέκρουσε το πέναλτι του Αργυρόπουλου ενώ και οι Ιταλοί στη δική τους ευκαιρία στην επόμενη φάση αστόχησαν με τον Ντι Φούλβιο. Η Ελλάδα είχε επιδοθεί σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, μην καταφέρνοντας να βρει ένα τέρμα και να αξιοποιήσει την καλή αμυντική της επίδοση. To τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 6-6. Με το ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου, ο Γενηδουνιάς ευστόχησε σε πέναλτι όμως η Ελλάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει (7-7). Ο Στέλιος Αργυρόπουλος όμως ήταν και πάλι εκεί για να κάνει τη διαφορά με το τέταρτο δικό του τέρμα «έγραψε» το 8-7. Οι δύο ομάδες πήγαιναν «χέρι – πόδι» στο σκορ και γινόταν σαφές, πως η αναμέτρηση θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Σε ένα καίριο σημείο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο Γιάννης Φουντούλης έβαλε ξανά μπροστά την Ελλάδα με 9-8.

Έπειτα από πολλές και γενναίες καλές άμυνες, η Εθνική μας άντεξε και ξόρκισε επιτέλους τον κακό της δαίμονα, την Ιταλία, η οποία της έχει κάνει τεράστιες ζημιές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Μάλιστα, η νίκη αυτή αποκτά πέρα από συμβολική και τεράστιο πρακτική αξία, καθώς η Ελλάδα έριξε τους Ιταλούς εκτός πρώτης δυάδας, ενώ εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες κερδίσουν την Κροατία, η Ελλάδα θα τερματίσει πρώτη.

Από τον άλλο όμιλο, με αυτά τα δεδομένα, ως πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής μας στα χιαστί, φαντάζουν οι Σερβία και Ουγγαρία, με το παιχνιδι των προημιτελικών να είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 07/08.

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0