Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

«Γροθιά» στις διακρίσεις: Η Σίντι Ενγκαμπά εκπροσωπεί πολλά παραπάνω από τον εαυτό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

«Γροθιά» στις διακρίσεις: Η Σίντι Ενγκαμπά εκπροσωπεί πολλά παραπάνω από τον εαυτό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η Σίντι Ενγκαμπά, λίγες ώρες νωρίτερα (04/08), εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 75 κιλών στην πυγμαχία, εκπροσωπώντας την Εθνική Ομάδα των Προσφύγων στο Παρίσι και δείχνει σε όλους τους τυφλωμένους από το μίσος, την αληθινή αξία των Ολυμπιακών Αγώνων!

Το 2016 και στην Ολυμπιάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο, γεννήθηκε πρώτη φορά η ιδέα για μια Εθνική Ομάδα Προσφύγων για όλους αυτούς τους κατατρεγμένους και εκδιωγμένους, από την πατρίδα τους, αθλητές.

Η Σίντι Ενγκαμπά, γεννήθηκε στο Καμερούν αλλά από νεαρή ηλικία αναγκάστηκε να φύγει από την χώρα της και να βρεθεί στην Αγγλία. Ο λόγος ήταν η σεξουαλικότητά της. Ούσα ανοιχτά μέλος LGBT κοινότητας, δεν υπήρχε περίπτωση να εκπροσωπήσει τη χώρα της και αυτό γιατί στο Καμερούν η ομοφυλοφιλία αποτελεί αδίκημα από το νόμο.

Μπορεί να μεγαλώνει και να προπονείται στην Αγγλία, αλλά η ίδια επέλεξε να αποτελέσει μέρος της Προσφυγικής Ομάδας, ούσα μάλιστα και σημαιοφόρος με αυτή. Σήμερα (04/08) εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στην πυγμαχία, το οποίο είναι το πρώτο στην ιστορία της Εθνικής Προσφύγων.

Κάπως έτσι, το Καμερούν, μια χώρα χωρίς σπουδαία παράδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μην έχοντας κατακτήσει μετάλλιο από το 2012 στο Λονδίνο, «έχασε» μια εξαιρετική Ολυμπιονίκη, μπροστά στα στερεότυπα και τις κοινωνικές διακρίσεις.

Πλέον, δίνει μεγάλες μάχες εντός ρινγκ, αλλά οι σπουδαιότερες, είναι αυτές εκτός των σχοινιών. Η ίδια δηλώνει τόσο παθιασμένη με το να είναι η φωνή για εκατομμύρια εκτοπισμένους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όσο και με την καριέρα της στην πυγμαχία.

Μπορεί να έχει πει «δεν βλέπω τον εαυτό μου ως πρότυπο αλλά ως έναν απλό άνθρωπο», όμως πολλά άτομα, αθλητές και μη, παίρνουν δύναμη από τα κατορθώματά της. Το μεσαίο όνομά της είναι «winner», δηλαδή νικήτρια, και όπως φαίνεται, ζει στις προσδοκίες του!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0