Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

«Εγώ θα σ’ αγαπώ και ας μη σε νοιάζει»: Στο «repeat» οι δηλώσεις του Σπανούλη, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ΜΟΝΟ τέτοια νοοτροπία!

«Εγώ θα σ’ αγαπώ και ας μη σε νοιάζει»: Στο «repeat» οι δηλώσεις του Σπανούλη, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ΜΟΝΟ τέτοια νοοτροπία!

Και αν προκριθεί. Και αν δεν προκριθεί. Και αν έκανε 3Χ3. Και αν έχανε από όλους. Και αν ήταν ανταγωνιστική. Και αν δεν μπορούσε να «ματσάρει» κανέναν. Και με παίκτες που βάζουν σουτ. Και με αυτούς που θα χάσουν δύο στις τρεις βολές. Με όλους. Με την Εθνική. Με τον Βασίλη Σπανούλη. Που σε μία εποχή γεμάτη… κριτική, αυτός είπε «σταματήστε και ενωθείτε» για την Ελλάδα!

Έστω ότι η Ελλάδα μένει εκτός προημιτελικών στο Ολυμπιακό τουρνουά. Έστω ότι δεν τα κατάφερε, επειδή ο Καναδάς είχε περισσότερες δυνάμεις ή επειδή ο Σέρχιο Γιουλ και ο Ρούντι Φερνάντεθ μας κερδίζουν με κάθε τρόπο.

Ας υποθέσουμε πως το σουτ του Νικ Καλάθη που βρήκε στο σίδερο, θα είναι η αιτία να αποκλειστούμε. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Ας στηρίξουμε αυτήν την ομάδα. Το αξίζει. Στον απόλυτο βαθμό. Χωρίς κριτική. Χωρίς γκρίνια. Χωρίς «βάλε αυτόν, βγάλε αυτόν, κουράστηκε ο Γιάννης, πήρε ο… τάδε ένα τρίποντο παραπάνω».

Χωρίς διακρίσεις. Όλοι μαζί. Για όλους. Για τον Βασίλη Σπανούλη. Για τον Νικ Καλάθη που «κατεβαίνει» για 16 σερί καλοκαίρια. Για τον Λαρεντζάκη και τον Τολιόπουλο. Για τον Έλληνα Τόμας Γουόκαπ και για τον τρομερό αρχηγό, Κώστα Παπανικολάου. Για τον Θανάση που πανηγυρίζει σαν να παίζει. Για τα παιδιά που μαζεύονται τα βράδια στο ξενοδοχείο και συζητούν τι έφταιξε.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να είναι ενωμένοι. Ακόμη και αν η Σερβία κερδίσει για… έναν το Νότιο Σουδάν. Όλο το μέλλον είναι μπροστά. Και για τον λόγο αυτόν, βάλτε στο «repeat» τις δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη


«Μπορούμε να χαμογελάσουμε και μπορούμε να χαμογελάσουμε και πολύ δυνατά. Αυτή η ομάδα έχει γυρίσει στην ελίτ του παγκοσμίου μπάσκετ. Παίξαμε με Ισπανία και Καναδά. Η μία ομάδα πήρε τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πέρσι, η άλλη είναι εν δυνάμει πρωταθλήτρια Ευρώπης συν τρεις παίκτες και η άλλη ομάδα έχει πάρει το τρίτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σαϊτάμα.

Η ομάδα έχει κάνει τρομερή υπέρβαση. Τα παιδιά αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια. Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που είναι μαζί μας και μας δίνει την αγάπη του αλλά και αυτούς που δεν πιστεύουν σε εμάς και προκαλούν αυτή τη στεναχώρια στα παιδιά, ότι δεν μπορούν, ότι αυτή η γενιά δεν μπορεί να πετύχει. Μπορεί και παραμπορεί. Πρέπει επιτέλους οι Έλληνες να είμαστε μαζί και στα καλά και στα άσχημα. Πρέπει να σταματήσουμε να κρίνουμε, όταν χάνουμε να είμαστε επικριτές και όταν κερδίζουμε να είμαστε όλοι μαζί. Όλοι μαζί πρέπει να είμαστε σε όλα. Αντιπροσωπεύουμε το εθνόσημο, πρέπει να είμαστε Έλληνες σε όλα μας, και στα καλά και στα άσχημα. Είχα πει στα παιδιά πριν το παιχνίδι ότι οι Έλληνες δεν τα παρατάνε, στα δύσκολα συσπειρωνόμαστε και όταν κανένας ή λίγοι πιστεύουν σε εμάς τότε εμφανιζόμαστε. Και πραγματικά σήμερα κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

Δε μοιράσει να μιλάω για τη διαιτησία αλλά πραγματικά σε όλο το τουρνουά δεν έχουμε τα ίδια κριτήρια. Σήμερα οι βολές είναι 21-11, δεν είναι μόνο οι βολές, είναι ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν. Είδαμε μία παράβαση 8 δευτερολέπτων με 16 δευτερόλεπτα στα 24 και να το σφυρίζουν. Και πολλά άλλα, αυτό είναι κάτι κραυγαλέο. Είναι Ολυμπιακοί Αγώνες και πρέπει να υπάρχουν τα ίδια κριτήρια για όλες τις ομάδες. Όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλες τις ομάδες. Τα παιδιά έπαιξαν καταπληκτικά, κάναμε ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο. Κάπου κουραστήκαμε, κάπου μας έπαιξαν και με παραπάνω επαφή από ότι επιτρέπεται. Τα παιδιά έκαναν τρομερό πρώτο ημίχρονο. Κερδίσαμε με 6 πόντους, κερδίσαμε καθαρά, για 38:34 ήμασταν μπροστά στο σκορ. Είμαι πάρα πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας, για τα παιδιά και που είμαστε εδώ και αντιπροσωπεύουμε την πατρίδα μας και την Ελλάδα μας.

Όποιος ξέρει καλά αυτή την ομάδα και εμένα ξέρει καλά πως είμαστε σκληρά καρύδια. Πάνω από όλα οι παίκτες γιατί αυτοί παίζουν μπάσκετ. Όλα τα εύσημα αξίζουν στους παίκτες. Κατάφεραν μέσα σε δύο μέρες να εκτελέσουν άψογα το πλάνο. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, είμαι πολύ περήφανος και είμαι πολύ περήφανος για όλη αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει φέτος. Είναι πολύ δύσκολο μία ομάδα να παίξει Προολυμπιακό και Ολυμπιάδα, να φορμαριστεί δύο φορές σε ένα μήνα. Βλέπω πολλά παιδιά για αυτό είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους.

Βλέπω που πολλά παιδιά δέχονται κριτική, ενώ δεν παίζουν καλά πρέπει να τους ανεβάζουμε. Η κριτική πρέπει να είναι πάντα καλοπροαίρετη. "Πέταξέ τον έξω, να φύγει αυτός, να φύγει ο άλλος". Δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν μόνο κακό; Όχι σε εμάς, εμάς καλό μας κάνουν γιατί μας πεισμώνουν και μας κάνουν καλύτερους και τα παιδιά τα πεισμώνουν και τα κάνουν καλύτερα, αλλά δεν είναι καλή αύρα. Πρέπει να είμαστε μαζί. Παιδιά, είμαστε η Εθνική Ελλάδας και εδώ πέρα όποιος και να παίζει, άσχετα τι θα καταφέρει είναι τεράστια τιμή. Όλοι οι αθλητές της ελληνικής αποστολής που είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

Ειδικά φέτος με το Προολυμπιακό τα παιδιά δεν έχουν ξεκουραστεί καθόλου. Πονάνε την ομάδα, στεναχωριούνται, δακρύζουν, δεν κοιμούνται, μαζεύονται στα δωμάτια να συζητήσουν. Μου θυμίζει πολύ αυτή η ομάδα τη δική μας Εθνική. Είναι θέμα χρόνου να πετύχουμε αυτό που θέλουμε άμεσα.

Ό,τι θέλει ας γίνει, εγώ είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Αυτή η ομάδα μπορούσαμε να έχει και 3 νίκες με ομάδες που είναι στην ελίτ του παγκοσμίου μπάσκετ. Έκανε μία, μπορούσε να έχει και τρεις, μπορούσε να έχει και δύο, μπορεί καμία, όπως και οι άλλες ομάδες το ίδιο. Μιλάμε για έναν όμιλο που έχει εκπληκτικές ομάδες και είμαστε και εμείς εκπληκτική ομάδα, είμαστε μέσα σε αυτές τις ομάδες και θα είμαστε για αρκετά χρόνια αν κρατήσουμε την ίδια φουρνιά και αν τα παιδιά κάνουν όπως κάνουν τώρα το κάνουν κάθε καλοκαίρι και κρατήσουμε έναν κορμό παικτών και δεν αλλάζουμε κάθε χρόνο 15 παίκτες, όπως κάνουν όλες οι Εθνικές ομάδες. Αυτή η ομάδα της Αυστραλίας, η Ισπανία, η Σερβία είναι κάθε χρόνο μαζί με μερικές προσθαφαιρέσεις. Το παράθυρο της Εθνικής ομάδας είναι ανοιχτό για όλα τα παιδιά αλλά πρέπει να είμαστε όλοι εδώ και να προσπαθούμε για την πατρίδα μας, πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, είναι πολύ σημαντικό και για τα παιδιά και για το ελληνικό μπάσκετ και για τον ελληνικό αθλητισμό.

Είναι πολύ αγαπημένα τα παιδιά, αγαπάει ο ένας τον άλλον, τον στηρίζει. Έχουν καρδιά, έχουν καρύδια, έχουν ψυχή, την ελληνική ψυχή, που την έβγαλαν και σήμερα και με την Ισπανία παρόλο που δεν κάναμε καλό παιχνίδι για 32 λεπτά και με τον Καναδά παρόλο που δεν εξελίχθηκε καλά το πρώτο ημίχρονο. Αλλά έχει ψυχή αυτή η ομάδα, μου θυμίζει τα παλιά χρόνια, έχει ψυχή, είναι θέμα χρόνου να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Δεν είναι μόνο ο Γιάννης, είναι όλη η ομάδα. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι ο Γιάννης. Ο Γιάννης αν δεν είναι ο καλύτερος είναι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Για εμένα είναι ο καλύτερος. Από εκεί και πέρα είναι όλη η ομάδα. Εμένα με πείραξε που έβγαλαν οι Αυστραλοί ότι παίζουν σήμερα εναντίον του Γιάννη. Με πείσμωσε. Ο Παπανικολάου ήταν σαν να έβαλε σήμερα 30 πόντους, ο Καλαϊτζάκης έπαιξε 9 λεπτά αλλά ήταν σαν να έπαιζε 30. Όλα τα παιδιά που μπήκαν βοήθησαν, είναι όλη η ομάδα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0