Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Όλα στραβά για την Εθνική, «λύγισε» από την Κροατία (14-13), αλλά η πρωτιά... παίζεται! (video)

Όλα στραβά για την Εθνική, «λύγισε» από την Κροατία (14-13), αλλά η πρωτιά... παίζεται! (video)

Πρώτη ήττα για την Εθνική σε τέσσερα παιχνίδια από τους ισχυρούς Κροάτες που εκμεταλλεύτηκαν κάθε αμυντική αδυναμία. Καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, με 7 γκολ παθητικό. Λάθος συνεννόηση και στην τελευταία επίθεση για την ισοφάριση!

H Εθνική ομάδα πόλο ανδρών αγωνιζόταν ενάντια στη Κροατία με στόχο τη 4η διαδοχική νίκη που θα την έφερνε «αγκαλιά» με την πρώτη θέση του ομίλου της. Στο πιο δυνατό τεστ μέχρι τώρα, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, ήθελαν να δείξουν πως είναι έτοιμοι για τα παιχνίδια των προημιτελικών που έπονται προσεχώς.

Η Εθνική μας ξεκίνησε δυναμικά και πήρε προβάδισμα στο σκορ με τέρμα του Αργυρόπουλου. Οι Κροάτες όχι μόνο ισοφάρισαν αλλά προηγήθηκαν με 3-1. Η Εθνική ομάδα αντέδρασε καλά και συνήλθε γρήγορα βρίσκοντας τις απαντήσεις (με τους Γενηδουνιά και Παπαναστασίου), κλείνοντας το πρώτο οκτάλεπτο στην πλήρη ισορροπία (3-3).

Άκαπνο σχεδόν το ήμισυ του δευτέρου οκταλέπτου, με τους Κροάτες και τους Έλληνες να χάνουν διαρκώς επιθέσεις, με τις άμυνες και τους εξαιρετικούς τερματοφύλακες των δύο ομάδων, Ζερδεβά και Πόπαντιτς να πρωταγωνιστούν. Στο διάστημα αυτό οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Η Ελλάδα ωστόσο, ήταν η ομάδα που βρήκε τέρμα ανατροπής με τον Καλογερόπουλο για το 4-3, ενώ στη συνέχεια, ο Φουντούλης «έγραψε» το 5-3, έπειτα από εξαιρετικές άμυνες της ελληνικής ομάδας. Το δεύτερο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να προσθέτουν από ένα τέρμα στο σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε στο 6-4 (γκολ και ο Βλαχόπουλος) υπέρ των Ελλήνων.

 

Οι Κροάτες κάλυψαν τη διαφορά στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ισοφαρίζοντας γρήγορα σε 6-6. Ο Φουντούλης που στο μεταξύ είχε αστοχήσει σε πέναλτι, επανέφερε το ελληνικό προβάδισμα με 7-6 για να έρθει νέα κροατική απάντηση (7-7). Παπαναστασίου για το νέο προσπέρασμα με 8-7 και την ελληνική ομάδα να έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας 100% στον παίκτη παραπάνω. Το σκορ σε αυτό το δεκάλεπτο ανέβαινε πολύ γρήγορα. Οι Κροάτες ισοφάρισαν και πάλι (8-8) με τα τέρματά τους να προέρχονται όλα τους από μακρινά σουτ. Το τρίτο δεκάλεπτο της Εθνικής ήταν καταστροφικό, καθώς σε κάτι λιγότερο από έξι λεπτά η ομάδα μας είχε δεχτεί πέντε τέρματα. Η Ελλάδα κυνηγούσε πλέον στο σκορ με τον Δημήτρη Νικολαΐδη να ισοφαρίζει σε 9-9. Το οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Κροατία να προηγείται με 11-9 και την ελληνική άμυνα να έχει δεχτεί 7 γκολ σε αυτό το διάστημα.

Το σκηνικό που θα μπορούσε να διαφοροποιήσει τα δεδομένα του παιχνιδιού συνέβη στο ξεκίνημα του τετάρτου οκταλέπτου, στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, με τον Κροάτη, Μπίλιακα να ρίχνει μία αχυψολόγητη γροθιά στον Αργυρόπουλο και να αποβάλλεται, στερώντας παίκτη από την Κροατία για τέσσερα λεπτά. Αργυρόπουλος και Σκουμπάκης μείωσαν γρήγορα σε 12-11. Μάλιστα, η Εθνική μας ισοφάρισε σε 12-12 στα μισά του τετάρτου οκταλέπτου και εισήλθε ξανά σε τροχιά διεκδίκησης του αγώνα. Ωστόσο, οι Κροάτες άντεξαν το «σφυροκόπημα» και ανέκτησαν το προβάδισμα με 14-13.

Με την Ελλάδα να κάνει λάθος και στην τελευταία επίθεση, όπου θα μπορούσε να στείλει το παιχνίδι στις έξτρα διαδικασίες και να το διεκδικήσει από εκεί, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Κροατία να υποχρεώνει την Εθνική μας ομάδα στη πρώτη της ήττα σε τέσσερα παιχνίδια. Επόμενος αντίπαλος η ισχυρή Ιταλία για μία θέση στη πρώτη δυάδα και με την πρωτιά να παραμένει ακόμη ζωντανή.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0