Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Αυτά χρειάζεται για να προκριθεί η Εθνική: Τα δύο σενάρια που στέλνουν την Ελλάδα στην «αγκαλιά» της Γερμανίας! (video)

Αυτά χρειάζεται για να προκριθεί η Εθνική: Τα δύο σενάρια που στέλνουν την Ελλάδα στην «αγκαλιά» της Γερμανίας! (video)

Η αναμέτρηση ΣερβίαΝότιο Σουδάν θα κρίνει δύο προκρίσεις. Σερβία, Νότιο Σουδάν και Ελλάδα εμπλέκονται σε ένα τρίπτυχο που θυμίζει γρίφο. Δύο από τους τρεις θα περάσουν στους «8». Νίκη Σερβίας και νίκη Νοτίου Σουδάν μπορούν να μας προσφέρουν πρόκριση στην επόμενη φάση και το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προημιτελικά. Δύο σενάρια πρόκρισης. Ένα ρεαλιστικότερο, ένα δυσκολότερο.

Απόψε, όλοι οι Έλληνες θα δουν μπάσκετ και Ολυμπιακούς Αγώνες, όχι γιατί παίζει η Εθνική μας ομάδα, αλλά γιατί αγωνίζεται η Σερβία και το αξιόμαχο Νότιο Σουδάν (22:00, EΡΤ), μία αναμέτρηση η οποία επηρεάζει άμεσα την τύχη της «Γαλανόλευκης». Τι χρειάζεται όμως η Ελλάδα από τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για να προκριθεί;

Κάτι φαινομενικά απλό. Δηλαδή, νίκη της ομάδας του Σβέτισλαβ Πέσιτς με τρεις πόντους και άνω για να προκριθεί εκείνη ως δεύτερη καλύτερη τρίτη (μετά τη Βραζιλία) και να πέσει ουσιαστικά πάνω στη Γερμανία στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με το μετάλλιο να… «αχνοφαίνεται» στον ορίζοντα. Σε αυτή την περίπτωση, ο συντελεστής διαφοράς πόντων θα είναι χειρότερος για το Νότιο Σουδάν, το οποίο θα βρίσκεται στην τρίτη θέση του τρίτου ομίλου του Ολυμπιακού Τουρνουά.

Υπάρχει και ένα ακόμη σενάριο που στέλνει την Εθνική μας στην επόμενη φάση. Λιγότερο αναμενόμενο και ρεαλιστικό, αλλά όσο διεξάγονται αθλητικά δρώμενα και συμμετέχουν δύο αντίπαλοι, υπαρκτό. Αυτό το σενάριο θέλει στην κυριολεξία συντριβή της Σερβίας και νίκη – θρίαμβο του Νοτίου Σουδάν με 24 πόντους διαφοράς, προκειμένου να αποκλειστούν οι «πλάβι» με χειρότερο συντελεστή διαφοράς πόντων από την Ελλάδα.

Δύο σενάρια πρόκρισης, από ένα για Σερβία και Νότιο Σουδάν, με την ομάδα του Γιόκιτς πάντως να συγκεντρώνει πάνω της περισσότερα προσόντα για να βοηθήσει την Εθνική μας.

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0