Ο Τζόκοβιτς έβαλε τέλος στα... όνειρα του Τσιτσιπά – Απίστευτη αυτοκτονία για τον Στέφανο στο δεύτερο σετ (video)

Ο Τζόκοβιτς έβαλε τέλος στα... όνειρα του Τσιτσιπά – Απίστευτη αυτοκτονία για τον Στέφανο στο δεύτερο σετ (video)

Η κλάση του Σέρβου μίλησε και πάλι. Υποχρέωσε σε ήττα τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-0 (κάνοντας μία επική ανατροπή στο δεύτερο σετ από 0-4 σε 7-6). Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πάει για το μοναδικό επίτευγμα που του λείπει!

Λίγο την εισέλθουμε στη ζώνη των μεταλλίων, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τέθηκε αντιμέτωπος με τον κακό του «εφιάλτη», Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο πρέπει να ξορκίσει για να διεκδικήσει την μεγαλύτερη διάκρισή του. Ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο μονομάχους να απειλούν αμφότεροι τα σέρβις γκέιμ των αντιπάλων τους και τον Σέρβο να καταφέρνει από νωρίς σχετικά να «σπάσει» το σέρβις του Έλληνα πρωταθλητή για το 3-1. Η ψυχολογία του Τσιτσιπά κλονίστηκε, με τον Τζόκοβιτς να οφείλει πολλά στα άρτια εκτελεσμένα ντροπ σοτ τα οποία του προσέφεραν άκοπους πόντους. Ο Στέφανος έφτασε κοντά σε ένα μπρέικ, αλλά ο Σέρβος κράτησε για το 5-2 ευρισκόμενος ένα βήμα από την κατάκτηση του πρώτου και πολύ σημαντικού σετ. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπραξε τα αυτονόητα, κράτησε τα σέρβις του και πήρε το πρώτο σετ με 6-3.

Ο Τσιτσιπάς έπρεπε να δώσει μία ηχηρή απάντηση για να παραμείνει ζωντανός και με αυτή τη διάθεση μπήκε στο δεύτερο σετ. Ο Στέφανος υποχρέωσε σε αβίαστα λάθη τον Σέρβο και έθεσε τις βάσεις κατάκτησης του δεύτερου σετ από νωρίς. Το 2-0 έγινε 3-0 θωρακίζοντας το μπρέικ που επέτυχε, με τον Τζόκοβιτς να έχει ενοχλήσεις στο δεξί του γόνατο. To ιατρικό επιτελείο κλήθηκε στον τερέν για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον Σέρβο με τον Τσιτσιπά στο μεταξύ να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του αντιπάλου του και να φτάνει και σε δεύτερο μπρέικ, προηγούμενος με 4-0.

Ο Τζόκοβιτς εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα και τα λάθη του Έλληνα για να μειώσει σε 4-1. Και ενώ φαινόταν πως τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους, ο Σέρβος «στρίμωξε» τον Στέφανο και με νέο μπρέικ μείωσε σε 5-4 τη στιγμή που οι μπάλες είχαν περάσει στα δικά του χέρια για να σερβίρει. 5-5 και τα πάντα έδειχναν και πάλι σε οριακό σημείο. 


Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, σε σημείο που η κλάση του Τζόκοβιτς μπορεί να κάνει τη διαφορά, όπερ και εγένετο, με τον Τσιτσιπά να δέχεται μία σοκαριστική ήττα και τον Σέρβο να πραγματοποιεί ένα επικό come back, στέλνοντας μήνυμα πως θα κυνηγήσει και αυτό που του λείπει. Μία ολυμπιακή διάκριση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0