ΕΛΛΑΔΑΡΑ, τεράστια νίκη στα πέναλτι απέναντι στο Μαυροβούνιο και 2Χ2 στους Ολυμπιακούς Αγώνες! (video)

ΕΛΛΑΔΑΡΑ, τεράστια νίκη στα πέναλτι απέναντι στο Μαυροβούνιο και 2Χ2 στους Ολυμπιακούς Αγώνες! (video)

Μία τεράστια νίκη απέναντι στο Μαυροβούνιο κατάφερε να πανηγυρίσει η Εθνική μας ομάδα στη διαδικασία των πέναλτι, κάνοντας το 2Χ2 στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν αστοχήσαμε ούτε σε μία εκτέλεση, θα ήταν… κρίμα να έρθει ήττα, χάρη σε ένα γκολ στην τελευταία φάση του τέταρτου οκταλέπτου! Και τα «λιοντάρια» του Θοδωρή Βλάχου δεν το επέτρεψαν!

Ήταν δεδομένα αρκετά μεγάλο το εμπόδιο που είχε να αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα απέναντι στο Μαυροβούνιο, στην 2η αγωνιστική του Ολυμπιακού τουρνουά, αλλά ήταν δεδομένο πως θα «πάλευε» μέχρι τέλους.

Αυτό ακριβώς έκανε, προσπάθησε και πανηγύρισε μία πανάξια νίκη στη διαδικασία των πέναλτι, επικρατώντας με 17-16! Φοβερή η εξέλιξη της συνάντησης, θα μπορούσαμε να έχουμε ηττηθεί, εξαιτίας ενός γκολ στα… δύο δευτερόλεπτα πριν το φινάλε!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, προηγηθήκαμε με πέναλτι του Γεννηδουνιά, αλλά τα ζητήματα στην άμυνα ήταν αρκετά για την Ελλάδα. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 4-2 για τους Μαυροβούνιους, με την ανάγκη για βελτίωση να είναι προφανής.

Ανέβασε την απόδοσή της η «γαλανόλευκη» στο δεύτερο οκτάλεπτο, σκόραρε με Αργυρόπουλο και Βλαχόπουλο, είχε σημαντικές ευκαιρίες και τρία δοκάρια. Το Μαυροβούνιο όμως, διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα, με το 7-5 να αποτελεί το σκορ του δεύτερου οκταλέπτου.


Ιδανικά ξεκίνησε το τρίτο «μέρος» για την Ελλάδα, με τον Γιάννη Φουντούλη να σκοράρει από κοντά και να μειώνει σε 7-6, αλλά το Μαυροβούνιο για ακόμη μία φορά είχε απαντήσει, προκειμένου να «συντηρήσει» το προβάδισμα των δύο γκολ που είχε πάρει.

Το φινάλε στο τρίτο οκτάλεπτο ήρθε με γκολ του Βλαχόπουλου, που έκανε το 9-8 και όλα αναμενόταν να κριθούν στο τελευταίο και καθοριστικότερο.

Και με τέσσερα λεπτά να απομένουν, η Ελλάδα κατάφερε να ισοφαρίσει για πρώτη φορά στο ματς, κάνοντας το 10-10 με τον Στάθη Καλογερόπουλο. Απάντησαν άμεσα με τον Βίντοβιτς οι τυπικά γηπεδούχοι, έδωσε λύση ο Δημήτρης Σκουμπάκης και με το 11-11 είχαμε ξανά ισοπαλία στο ματς!


Και φτάσαμε σε «θρίλερ», με την Ελλάδα να σκοράρει με τον Βλαχόπουλο στην τελευταία δική της επίθεση, αλλά ισοφαρίστηκε δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Οδηγηθήκαμε στα πέναλτι και η χώρα μας ήθελε τη νίκη, προκειμένου να πάρει δύο βαθμούς από το ματς και έναν ο αντίπαλός της.

Και τα καταφέραμε, δίχως να αστοχήσουμε σε εκτέλεση πέναλτι, την στιγμή που οι Μαυροβούνιοι έχασαν το πρώτο!

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την χώρα μας, την 1η Αυγούστου, στις 11:30 ώρα Ελλάδας, κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την πρωτοπόρο του γκρουπ Ιταλία, να μετρά δύο διαδοχικές επικρατήσεις.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0