«Αυτή η Εθνική όλα τα μπορεί!»: Η Ελλάδα πάλεψε, αλλά ηττήθηκε από την Ισπανία (84-77) και τώρα θα παίξει τα… ρέστα της με την Αυστραλία! (video)

«Αυτή η Εθνική όλα τα μπορεί!»: Η Ελλάδα πάλεψε, αλλά ηττήθηκε από την Ισπανία (84-77) και τώρα θα παίξει τα… ρέστα της με την Αυστραλία! (video)
Αν και πάλεψε, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, η Εθνική δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ισπανία (84-77) και ηττήθηκε και πλέον θα παίξει τα «ρέστα» της, απέναντι στην Αυστραλία (02/08, 14:30), για να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες έχει για πρόκριση.

Η Ελλάδα πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ισπανία (84-77) και πλέον θα χρειαστεί να κερδίσει την Αυστραλία (02/08, 14:30) και η χώρα από την Ωκεανία να χάσει από τον Καναδά (30/07, 14:30), για να ελπίζει για πρόκριση στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με επιθετικό ρεσιτάλ ξεκίνησαν οι δύο ομάδες, αφού πριν την συμπλήρωση του πρώτου τετράλεπτου είχαν σκοράρει συνολικά 21 πόντους, με την Εθνική να βρίσκεται μπροστά στο σκορ (8-13).

Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε την Ελλάδα, μόλις στο +1, με τον Γιουλ να ηγείται της Ισπανίας σκοράροντας κάποια πολύ μεγάλα σουτ. Και πιο χαρακτηριστικό το τρίποντο… μανταρίνι που σκόραρε, υπό την πίεση του Αντετοκούνμπο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο αγώνας δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την Εθνική να είναι πολύ άστοχη και την «ρόχα» να την «σκοτώνει», τελειώνοντας το ημίχρονο στο +14 (49-35), έχοντας παράλληλα 65% από τα 6.75!

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η άμυνα της «γαλανόλευκης» και δύο συνεχόμενα τρίποντα από Γουόκαπ και Παπανικολάου έκαναν το σκορ 55-45. Καθοριστικός καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν ο Αντετοκούνμπο που όποτε δεν είχε καθαρό πεδίο για διείσδυση, βοηθούσε τους συμπαίκτες του να βρουν ελεύθερα σουτ.

Ωστόσο, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαργιόλο, έβρισκε συνεχώς απαντήσεις στις προσπάθειες των Ελλήνων για αντεπίθεση. Το buzzer beater περιόδου του Τολιόπουλου, ήταν αυτό που έριξε τη διαφορά στους 6 και έδωσε ελπίδες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.  
 
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ελλάδα πλησίασε ακόμα περισσότερο, με το γκολ-φάουλ του «Greek Freak»,να κάνει το σκορ 62-59. Στη συνέχεια, οι ομάδες αντάλλαζαν τρίποντα με τον Χουάντσο και τον Ρούντι να σκοράρουν από ένα και τον Τολιόπουλο να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα η Ελλάδα έφτασε μία «ανάσα» από την ισοφάριση (68-67), αλλά τότε ήταν που μίλησε ξανά ο Ρούντι σκοράροντας ένα τρίποντο «μαχαιριά» φέρνοντας την διαφορά στο +4.

Αν και το ματς ήρθε στην απόλυτη ισορροπία λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, στο τέλος, οι λάθος αποφάσεις στην επίθεση και η ψυχραιμία των Ισπανών έφεραν την ήττα για την Εθνική μας, που ήταν ανταγωνιστική σε κάθε στιγμή της αναμέτρησης.

Φανταστικοί για την Ελλάδα ήταν ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο (27π.), αλλά και ο Βασίλης Τολιόπουλος (14 π.), που βοήθησε με τα τρίποντά του. 

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είναι την Παρασκευή (02/08, 14:30) απέναντι στην Αυστραλία, όπου θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες έχει για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το σκορ των δεκαλέπτων: 20-21, 49-35, 62-56, 84-77 

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0