Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Σπανούλης: «Συχνά μια ήττα μπορεί να σου κάνει πολύ μεγαλύτερο καλό από μια νίκη»

Σπανούλης: «Συχνά μια ήττα μπορεί να σου κάνει πολύ μεγαλύτερο καλό από μια νίκη»

Ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε δηλώσεις στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής Ελλάδος, πριν βρεθεί αντιμέτωπη με την Ισπανία, για το Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ.

Η Ελλάδα το μεσημέρι της Τρίτης (30/07), θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ισπανία και ο στόχος δεν είναι άλλος από τη νίκη.

Ο Βασίλης Σπανούλης σε δηλώσεις που παραχώρησε, τόνισε πως η ομάδα του είναι φτιαγμένη για σπουδαία πράγματα, ενώ στάθηκε και στο πόσο διδακτική ήταν η ήττα από τον Καναδά (27/09, 86-79).

 Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης:

«Όλα τα ματς που παίζουμε είναι δύσκολα. Κάθε ομάδα έχει διαφορετική φιλοσοφία, άλλο Καναδάς, άλλο Ισπανία, άλλο Αυστραλία. Είναι τρεις πολύ καλές ομάδες στον όμιλό μας. Αυτό που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο της πρεμιέρας πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό για όλο το τουρνουά. Το πιο σημαντικό είναι πως όλα τα παιδιά κατάλαβαν πόσο καλή ομάδα μπορούμε να είμαστε όταν κάνουμε αυτά που πρέπει.

Το πιο σημαντικό είναι πολλές φορές ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα. Συχνά μια ήττα μπορεί να σου κάνει πολύ μεγαλύτερο καλό από μια νίκη. Και να νικούσαμε τον Καναδά δεν θα άλλαζε τίποτα, σίγουρα θα έπρεπε να κερδίσουμε την Ισπανία ή και την Αυστραλία για να περάσουμε. Για τη νέα φιλοσοφία και κουλτούρα που προσπαθούμε να περάσουμε ξανά στην Εθνική, είναι μια νίκη με τον εαυτό μας το παιχνίδι με τον Καναδά. Με τα συναισθήματά μας, με τα προηγούμενα χρόνια που όταν χάναμε μέναμε πίσω με 20-25 πόντους… Αυτή την πρώτη μάχη με τον εαυτό μας την κερδίσαμε, η επόμενη είναι να είμαστε καλύτεροι από το πρώτο δευτερόλεπτο, για να πάρουμε αυτό που αξίζουμε.

Έχω πίστη γιατί βλέπω τους παίκτες. Αυτή τη στιγμή δεν παίζω εγώ, οι παίκτες παίζουν. Απλώς βλέποντας την ομάδα καθημερινά και ζώντας τη, βλέποντας την πίστη, την σπίθα στα μάτια τους, την ενέργεια και αυτό το εξαιρετικό κλίμα και την χημεία που έχουμε, θυμάμαι τις δικές μας εποχές που παίζαμε έξω από τα σπίτια, που μιλούσαμε, γελούσαμε, μαζευόμασταν στα δωμάτια… Οι Εθνικές ομάδες είναι παρέα, αυτή η ευχαρίστηση, η περηφάνια, που μαζευόμαστε όλοι μαζί και προσπαθούμε για την Ελλάδα μας
».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0