Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Αποχαιρετήσαν νωρίς τα αδέρφια Τσιτσιπά - Ήττα και αντίο από τους Πορτογάλους Μπόρτζες και Καμπράλ στο super tie break με 2-1! (video)

Αποχαιρετήσαν νωρίς τα αδέρφια Τσιτσιπά - Ήττα και αντίο από τους Πορτογάλους Μπόρτζες και Καμπράλ στο super tie break με 2-1! (video)
Τα ταλαιπωρημένα και από τη συμμετοχή τους στα μονά παιχνίδια, αδέρφια Τσιτσιπά, δέχτηκαν την ήττα - αποκλεισμό (2-1) από τους Πορτογάλους, Μπόρτζες και Καμπράλ, παρότι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Όλα κρίθηκαν στο super τάι μπρέικ με τους Έλληνες αθλητές να το χάνουν με 12-10.
Η πολυαναμενόμενη στιγμή της ημέρας έφτασε για την οικογένεια Τσιτσιπά: τα δύο αδέρφια Πέτρος και Στέφανος, στο εναρκτήριο παιχνίδι τους για το διπλό των ανδρών εκπροσώπησαν ταυτόχρονα… οικογένεια και πατρίδα, χάνοντας, ωστόσο, από το δίδυμο εξ Ιβηρικής, Πορτογάλους Νούνο Μπόρτζες και Φρανσίσκο Καμπράλ με 2-1 στο super τάι μπρέικ. 

Αγώνας ιδιαίτερος, όχι μόνο λόγω της πρεμιέρας και του διακυβεύματος, αλλά διότι αποτέλεσε τον δεύτερο για αμφότερους τους Έλληνες πρωταθλητές εντός της ίδιας αγωνιστικής μέρας, καθώς νωρίτερα το μεσημέρι αγωνίστηκαν στα μονά, με τον Στέφανο, εν τέλει, να παίρνει την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Στα του αγώνα, εξ αρχής τα δύο αδέρφια έβαλαν τα θεμέλια της νίκης τους, προηγούμενοι εύκολα με 6-3 γκειμ στο πρώτο σετ (διαρκείας 44΄), στο οποίο είχαν, αφενός ισχυρό σερβίς, αφετέρου αποτελεσματική ανταπόκριση στις όποιες επιθετικές προσπάθειες των Ιβήρων. Μιας νίκης η οποία, παρόλα αυτά, δεν ήρθε ποτέ.

Το δεύτερο σετ έμελλε να είναι πιο αμφίρροπο, αφού οι Ίβηρες ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους και προηγήθηκαν αρχικά με 2-1 και 3-2. Τα εξαιρετικά σερβίς του Πέτρου στο 4ο γκέιμ επανέφεραν άμεσα τις ισορροπίες, όπως και αντίστοιχα τα σερβίς του Στέφανου στο 6ο  (όπου οι Πορτογάλοι κάλλιστα θα μπορούσαν να το είχαν κερδίσει). Οι Ίβηρες με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ 3 σερί κερδισμένων γκέιμς, έκαναν το 6-3, ισοφάρισαν σε 1-1 σετ και οδήγησαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.


Ο αγώνας βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού και είχε αποκτήσει μια... άγρια ομορφιά. Εξ' αρχής, Πέτρος και Στέφανος είχαν βρεθεί πίσω και κηνυγούσαν το σκορ με 3-1 και 7-5 έως και την αλλαγή πλευρών, έπειτα από smash του Στέφανου.

Στην αλλαγή σερβίς για την Εθνική μας, οι Πορτογάλοι βρέθηκαν να προηγούνται με 9-6. Το ματς έφτασε σε οριακό σημείο και το 10-10 σε σερβίς του Πέτρου, με τον Μπόρτζες να διαμορφώνει το 11-10 με εντυπωσιακή ευθεία.

Στην εξελιξη του τελευταίου πόντου ο Πέτρος Τσιτσιπάς έκανε το μοιραίο λάθος, μετά το εξαιρετικό του πέρασμα και τα αδέρφια γνώρισαν τον πικρό και πρόωρο αποκεισμό, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, ως αναγνώριση της μεγάλης προσπάθειάς τους.  

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0