Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

H Team USA «έλιωσε» τους Σέρβους (110-84) και έστειλε μήνυμα σε όλο το Παρίσι πως το χρυσό δεν πάει αλλού! (video)

H Team USA «έλιωσε» τους Σέρβους (110-84) και έστειλε μήνυμα σε όλο το Παρίσι πως το χρυσό δεν πάει αλλού! (video)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες των «μαγικών» Λεμπρόν Τζέιμς (21π.) και Κέβιν Ντουράντ (23π.) «έστησαν πάρτι» με καλεσμένη τη Σερβία, με σκορ 110-84 και έδειξαν σε όλους πως για να τις κερδίσουν και να της κλέψουν το χρυσό θα πρέπει να συμβούν σημεία και τέρατα! Για ένα ημίχρονο αντιστάθηκαν οι «πλάβι»!

Σερβία και Ηνωμένες Πολιτείες, δύο από τις μεγαλύτερες μπασκετικές σχολές, τέθηκαν αντιμέτωπες στο πλαίσιο του τρίτου ομίλου του ολυμπιακού τουρνουά καλαθοσφαίρισης. Και ήδη από το ξεκίνημά του, το παιχνίδι προδιέθετε για κάτι πολύ καλό καθώς τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου η Σερβία βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 20-14. Ένα μίνι ξέσπασμα της Team USA, μετέτρεψε το 20-13 σε 20-23 ένα ακριβώς λεπτό πριν τη λήξη και τον Ντουράντ να έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην αλλαγή σκυτάλης. Είχε έρθει πια η ώρα για το σόου του Κέβιν Ντουράντ, στο οποίο προσκεκλημένοι ήταν οι Σέρβοι αλλά και οι υπόλοιποι καλαθοσφαιριστές του Στιβ Κερ.

 

Στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου, η είσοδος του Νίκολα Γιόκιτς διαφοροποίησε πολύ τα δεδομένα και έδωσε τέλος στο πάρτι που είχε στηθεί, καθώς με εννιά (δικούς του) συνεχόμενους πόντους, η Σερβία πλησίασε και πάλι σε απόσταση βολής (40-36). Οι «πλάβι» διαθέτουν μεγάλη ποιότητα και μάλιστα μείωσαν στο καλάθι (46-44) δύο περίπου λεπτά πριν ολοκληρωθεί ημίχρονο. Όμως, ο Ντουράντ με προσωπικές του ενέργειες, επιμελήθηκε το ασφαλές προβάδισμα της ομάδας του (58-49), έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο απολογισμό 21 πόντων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν με το πόδι «πατημένο» στο γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο, αναδεικνύοντας νέους πρωταγωνιστές. Κάπου εκεί, η Σερβία έχασε σταδιακά επαφή με το σκορ και έδειχνε να συμβιβάζεται με το πεπρωμένο της, με το σκορ να «σκαρφαλώνει» σε μεγάλες διψήφιες διαφορές (65-84).

 

Το τέταρτο δεκάλεπτο, είχε από ώρα αποκτήσει διαδικαστικά χαρακτηριστικά με τους «πλάβι» να καλούνται πλέον να παίξουν, προκειμένου να διασώσουν την υπερηφάνειά τους. Ο Γιόκιτς έκανε… κατάχρηση προσπαθειών, μην βοηθώντας την ομάδα του να αλλάξει κάτι και την απόσταση να παραμένει σε επίπεδα πλησίον των είκοσι πόντων. To 110-84 ήταν το τελικό αποτέλεσμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, να δείχνουν από νωρίς τις διαθέσεις τους, έχοντας τους Λεμπρόν Τζέιμς (21π.) και Κέβιν Ντουράντ σε καταπληκτική βραδιά.

Για την ομάδα του, κορυφαίος ο Νίκολα Γιόκιτς με 20 πόντους.

Το σκορ των δεκαλέπτων: 20-25, 49-58, 65-84, 84-110.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0