Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

«Έπαιξε με τη φωτιά» ο Τσιτσιπάς αλλά δεν κάηκε (2-1 τον Μπεργκς) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων! (video)

«Έπαιξε με τη φωτιά» ο Τσιτσιπάς αλλά δεν κάηκε (2-1 τον Μπεργκς) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων! (video)

Ο Τσιτσιπάς αγχώθηκε, κινδύνεψε, όμως βρήκε την ψυχραιμία που χρειαζόταν και επιβεβαίωσε την ανώτερότητά του έναντι του Ζίζου Μπεργκς τον οποίο υπέταξε με 2-1 σετ. Εκπληκτική παράσταση και τρομερό τένις από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο τρίτο σετ (6-1). Επόμενος αντίπαλος στον δεύτερο γύρο, ο Ντάνιελ Έβανς στην προσπάθεια για μία ολυμπιακή διάκριση!

Ο Ζίζου Μπεργκς ήταν το πρώτο εμπόδιο του Στέφανου Τσιτσιπά στην πορεία προς την κατάκτηση μιας θέσης στο ολυμπιακό βάθρο, μια διάκριση που επιδιώκει κάθε αθλητής της αντισφαίρισης. Από το ξεκίνημα μάλιστα του παιχνιδιού, ο Βέλγος απέδειξε πως θα πουλούσε πάρα πολύ ακριβά το τομάρι του.

Το πρώτο σετ βρήκε τους δύο αντιπάλους να υπερασπίζονται γενικώς τα σέρβις γκέιμς τους και να διαπράττουν από ένα μπεικ εκατέρωθεν, με τον Στέφανο Τσιτσιπά, να απειλείται λίγο περισσότερο από τον Βέλγο, βρίσκοντας ωστόσο απαντήσεις σε καταστάσεις που θα μπορούσαν να τον βάλουν σε δύσκολη θέση. Ο Τσιτσιπάς κράτησε για το 6-5 και έφτασε μια ανάσα από το μπρεικ, με τον Μπεργκς όμως να βρίσκει κι εκείνος απαντήσεις και τους δύο αθλητές να καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Και εκεί, μίλησε η κλάση του Στέφανου, ο οποίος έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ, προσφέροντας μία τενιστική παράσταση, με τρομερά ράλι και εκπληκτικά χτυπήματα.

Όμως, ο Στέφανος ξεκίνησε από νωρίς με μειονέκτημα στο δεύτερο σετ, δεχόμενος μπρέικ από τον Βέλγο, με τον Μπεργκς μοιραία να προηγείται με 3-0 και τον Τσιτσιπά να μειώνει με δυσκολία σε 3-1. Το μομέντουμ και η ψυχολογία είχε γυρίσει υπέρ του Βέλγου, πράγμα που μετουσιωνόταν σε ορισμένους εξαιρετικούς γουίνερ πόντους. Για τον Στέφανο, τα 21 αβίαστα λάθη έως εκείνο το σημείο έλεγαν σχεδόν όλη την αλήθεια. O Βέλγος έφτασε στο σημείο να προηγηθεί μέχρι και 5-1, υποχρεώνοντας τον Τσιτσιπά σε δεύτερο μπρέικ. Είχε από ώρα φανεί πως το δεύτερο σετ ανήκε σχεδόν ολοκληρωτικά στον Ζίζου Μπεργκς και πως οι διαφορές των δύο θα λύνονταν στο τρίτο και τελευταίο σετ. Ο Βέλγος έπραξε τα αυτονόητα και πήρε το δεύτερο σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, ο Στέφανος σέρβιρε και αντιμετώπισε δυσκολίες από τον Ζίζου Μπεργκς, ο οποίος είχε την ψυχολογία για τα πολύ καλά υπέρ του.

Τελικά, αν και ταλαιπωρήθηκε, από τον κακό του εαυτό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κράτησε για το 1-0. Το άγχος έφυγε και κάπου εκεί ο Έλληνας κορυφαίος τενίστας λύθηκε και διέπραξε ένα τρομερό μπρέικ, αλλάζοντας το μομέντουμ του παιχνιδιού (2-0). Στη συνέχεια, «θωράκισε» το πλεονέκτημά του και έφτασε στο 3-0 θέτοντας ισχυρά θεμέλια πρόκρισης στον δεύτερο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά αντισφαίρισης, όπου αναμένει ο Nτάνιελ Έβανς.



Ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε το δικό του καλό διάστημα και επιβεβαίωσε την ποιότητά του, φτάνοντας σε δεύτερο συνεχόμενο μπρέικ (5-0). Απέμεναν πλέον τα τυπικά για την πρόκριση του Tσιτσιπά στον δεύτερο γύρο, όπου η προσπάθεια για την κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου θα συνεχιστεί. Το τελικό σκορ (6-1) σφράγισε μία μεγάλη νίκη, ιδίως ψυχολογίας για τον Τσιτσιπά, ιδίως με τον τρόπο που ήρθε, σε μία επιφάνεια που ο ίδιος λατρεύει και μπορεί να πετύχει κάτι πραγματικά μοναδικό.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0